✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 24 September 2013

✿ PAKCIK TU : KAU DAH BERAPA ORANG ANAK DAH...???

Lama giler x berhapdet belog nih.. nasib baik paswed masih ingat.. banyak cerita tapi tak tau nak cite ape. tak tau nak mula dari ape utk blog yg skrg kira blog TTC nih.

tadi pergi pos opis... pos barang yg kastemer order.. blk dari pos opis, ternampak pakcik tu yg dulu sama kat opis lama. tak sempat nak mengelak, tak sempat nak buat2 cam x nampak, tak sempat nak buat2 cam tgh sms or tgk hp.

terus dia tegur.. rasa dah tau bakal soalan yg dia nak kasik...

PAKCIK TU : assalammualaikum... ape khabar? sihat..?

SAYA : Alhamdulillah sihat.. *sambil senyum kelat, pahit, tawar, masam, masin*

PAKCIK TU : KAU BERAPA ORANG ANAK DAH..???

SAYA : belum ada rezeki lagi... *dah agak dah soalan nih LAGIIIIIIIIIIIIIIIIIII*

PAKCIK TU : berapa..?? tiga..??

SAYA : *terus jalan*

agak macam tak sopan pulak rasanya saya jalan menonong jer tanpa berhenti time dia tanya2 tu. Tapi sebenarnya dah malas nak betulkan ape yg dia dengar x betul tu...malas nak layan..malas semualah..


SEBAB..............

tiap kali lalu or terserempak dengan pakcik tu, tiap kali tu la dia kasik soklan yang sama. Kalau 3-4 bulan sekali terserempak ngan dia depan opis tu...tiap kali tu jugak laa asik menanya.. ehh... agaknya dia ingat kucing kot klu selang 3-4 bulan sekali jumpa, bertambah dah anak.. kucing bunting 2 bulan +++.

nyampahhhhhhhhhhhhh

4 comments:

  1. pakcik...pakcik...
    pakcik tue da ank pompuan x? x pernah ke die pk klu ank pompuan die akan diduga spt kita nie... sabar je lar yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. y@t >>> tu laa.... sabar jer termampu... pagi td terserempak jugak tp buat2 x nampak...dia ade anak pompuan sorg ke 2 klu x silap..xpe la...belum turn anak dia..hrp anak dia x rasa apa yg saya rasa...klu anak dia mengadu kat dia psl menda yg cambni..mungkin dia teringat apa dia tanya saya kot...

      Delete
  2. hai, salam kenal. dapat blog link awak dari TTCGM.

    pakcik tu tak paham paham orang cakap. Lain kali awak buat tersalah dengar pulak apa dia tanya. Awak jawab benda lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarith>>> Salam Kenal jugak..thanks sbb sudi singgah sini..hehe..

      sekarang kalau saya nampak pakcik tu, saya buat2 x nampak jer..buat2 tgk hp..klu dengan member2, saya buat2 x perasan..mmg x langsung tgk muka dia..malassssssssssss nak tgk muka dia... uhuhuhuuu :p

      Delete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget