✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 19 July 2012

✿ SENTAP..!!!! ✿

edisi kesentapan hari ni, 19 Julai 2012 (Khamis)


KISAH SATU

kawan masa kecik : aslmkm..ape khabar..? ape cerita..?
saya : wlkmslm.. alhamdulillah, sihat..biasa jer. korang?
kawan masa kecik : alhamdulillah... sihat jugak.. balik raya tak?
saya : insyaallah..balik.. kenapa..?
kawan masa kecik : xde pape..doakan aku bleh "berjalan raya" tahun nih.
saya : ????????????

"kawan masa kecik" tu jiran kat kpg, kawin 11/11/11 thn lepas, dah pegnen skrg nih. Dok pung pang cite pasal mabuk2, berat badan naik la, xde selera nak mkn la..bla..bla.. lam wall FB dia tp sy x pernah nak join sbb x nak rasa sentap or rendah diri. Sbb saya tau dorg nih jenis family yg suka menunjuk2, taknak kalah, & suka merendah2kan orang lain. Rasa dah lame kot x sentap sangat bila org cite pasal baby nih.. klu ade pun, sentap sikit2 jer.. tp ari ni bila dia pm kat FB soh doakan dia bleh "berjalan raya" nih, sy tetiba terfikir .. ape tujuan dan x tau ape motif dia. Nak hint2 yg dia time tu dah sarat ke ape? Selalu klu sy blk, mmg dia ade dtg rumah, x payah saya suruh2 or doa2pun. 

Lepas dia suh sy doakan dia tu, terus dia senyap. Org kalau nak tanye khabar ke ape, sure sambung menyambung cite pastu. Ni terus sampai post ni sy buat kat sini, dia terus offline. 

*Pelik..@(#*#$&!!(#&^@+)#($&*





KISAH DUA 

staff bawahan saya : kak, kalau ade rezeki akak mengandung nnt, doa2 mintak kenan macam ni.. *sambil tunjuk gambar tp sorok2*
saya : gambar ape tu..??
staff bawahan saya : doa2 tau... mane tau rezeki mengandung besok2. *still sorok2 gambar*
saya : gambar ape nyer? klu tanak tunjuk, x payah laa
staff bawahan saya : nih haa..., macam ni.. 
*sengih2 sambil tunjuk gambar seperti di bawah*




saya : kau doakan akak dpt anak macam macam ni?? *sentap* 
staff bawahan saya : hehe..xde2..saya gurau jer kak..
saya : bagus..!!!!! mudahan kenan kat kau pulak..hari ni hari khamis mlm jumaat, ko "buat" mlm ni, mintak2 jadik macam tu..biasa doa orang teraniaya ni makbul. terima kasih.




*saya tak tau nak nangis ke buat bodo bila kene 2 situasi mcm neh hari yg sama... nih kot harga yang dibayar bila still xde anak sampai sekarang...*







15 comments:

  1. yang no satu mmg terang laa nak menunjuk ..,biarkan dia...
    yang no.2 tue sah saiko... fikir jer dlm hati... tuhan balas cash skrg... biarlaa keje tuhan... sabar ekkk//

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti Nursyuhada>>> sangat2 terasa saya time tu. Sampai x tercakap apa dah lepas tu.. rasa cam HINA sangat diri ni.... :'((

      Delete
  2. hai...rasanya sy dah baca post ni kat ttc fb tu...:) sabar ya, mulut manusia mcm ni memang menyakitkan hati. kalau sy selalu elakkan dr bertembung dr org2 sebegini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nia >>> ha ahh..ari tu mmg ade post kat group TTC tu. klu boleh mmg nak elak mulut puaka mcm tu... tp mulut puaka tu yg datang kat saya :'((

      Delete
  3. Julie...

    y@t pun da jgk kwn yg lebih kurang mcm nie...kdg2 diaorg nie x pandai nk jaga hati kita kan...kdg2 harap sgt diaorg phm keadaan kita tp hampehhhh...skrg nie mmg dh x kontek pun ngan die....harap die bebahagia slalu...

    pa2 pun apa yg diaorg ckp dlm hati kata "alhamdulillah"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...kita hrp org faham kita mcm mana kita ni faham hati org. yg kita lak, bila nak bercakap, fikir dulu.. dorg takkkkkkk...cakap main lepas jer... yg sentap ni, kita yg TTC ni lahhh.... sabar jer la wlupun semua tu pahit nak ditelan..

      Delete
  4. biase la.. org ni tak tahu semua ni keje Allah.. cakap ikut sedap mulut je.. tapi yang kisah dua tu sangat tak menyakitkan hati.. ade jgk org macam tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..x tau nak kata apa dah.. ckp mcm org x de iman..cam x tau Qada' & Qadar... bg saya 2-2 tu kisah yg menyakitkan ati...

      Delete
  5. kisah 1= bongkak
    kisah 2= bodoh

    jawapannya?

    toksah layaaaaaaaaaaaaaan la Juls...buang masa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi aku la mak iti...2-2 kisah tu buat aku sakit ati balik bila dikenang2.. ko pun dah pernah rasa perasaan tu cane kan... mmg malas nak layan tp datangg jugak dugaan tu kat aku ni..xde mende lain selain sabar jer aku boleh buat... agaknya Allah nak suruh aku ni makin kuat...

      Delete
  6. cite 1= bongkak

    cite 2= bodoh

    toksah layan laaa..ni seme manusia cetek/dangkal/buta hati!

    ReplyDelete
  7. salam Juls..

    citer 1 : menunjuk sbb nak bagitau dia pregnen..

    citer 2 : kalau nak bergurau pun agak2 ler..tak lawak..sakit hati ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg x lawak...sakit ati lagi ada.. entah la..hati manusia ni kita kdg2 susah nak ramal...kadang2 baik..kadang2 busuk... hrp kita dijauhkan dari org2 mcm tu..

      Delete
  8. Kalau cam citer 1 tu boleh accept lagi.
    Mmg ramai org yg dah berjaya peknen spesis camni.

    Tapi citer 2 tu mmg unacceptable!
    Giler ke ape suruh anak orang kenan rupa monkey tu walaupun cute!

    Sabar je la dik!
    Itulah antara korban perasaan yang kita TTC perlu lalui hu..hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...cite 1 tu saya x kisah sangat sbnrnya. Mak saya ckp, biar la...org tgk gembira wlupun cara dia nak bgtau tu tak kena..

      cite 2 tu plak.. Allah jer tau ape maksud tersirat dia...sbnrnya budak tu baik, dia byk tlg saya buat kerja masa kitorg sibuk2 dgn 5S ujg thn lps. bab2 kerja mmg xde masalah...tp tang part saya xde anak..tiba2 jadik gurauan mcm ni. sentap Allah jer tau perasaan saya. klu ingat balik, rasa nak nangis.. tp klu boleh, dah x kuasa nak menangis sbnrnya... saya pasrah kalau ini dugaan Allah utk saya..jugak utk kawan2 TTC semua.. btw, thanks kak...

      Delete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget