✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 19 July 2012

✿ SENTAP..!!!! ✿

edisi kesentapan hari ni, 19 Julai 2012 (Khamis)


KISAH SATU

kawan masa kecik : aslmkm..ape khabar..? ape cerita..?
saya : wlkmslm.. alhamdulillah, sihat..biasa jer. korang?
kawan masa kecik : alhamdulillah... sihat jugak.. balik raya tak?
saya : insyaallah..balik.. kenapa..?
kawan masa kecik : xde pape..doakan aku bleh "berjalan raya" tahun nih.
saya : ????????????

"kawan masa kecik" tu jiran kat kpg, kawin 11/11/11 thn lepas, dah pegnen skrg nih. Dok pung pang cite pasal mabuk2, berat badan naik la, xde selera nak mkn la..bla..bla.. lam wall FB dia tp sy x pernah nak join sbb x nak rasa sentap or rendah diri. Sbb saya tau dorg nih jenis family yg suka menunjuk2, taknak kalah, & suka merendah2kan orang lain. Rasa dah lame kot x sentap sangat bila org cite pasal baby nih.. klu ade pun, sentap sikit2 jer.. tp ari ni bila dia pm kat FB soh doakan dia bleh "berjalan raya" nih, sy tetiba terfikir .. ape tujuan dan x tau ape motif dia. Nak hint2 yg dia time tu dah sarat ke ape? Selalu klu sy blk, mmg dia ade dtg rumah, x payah saya suruh2 or doa2pun. 

Lepas dia suh sy doakan dia tu, terus dia senyap. Org kalau nak tanye khabar ke ape, sure sambung menyambung cite pastu. Ni terus sampai post ni sy buat kat sini, dia terus offline. 

*Pelik..@(#*#$&!!(#&^@+)#($&*





KISAH DUA 

staff bawahan saya : kak, kalau ade rezeki akak mengandung nnt, doa2 mintak kenan macam ni.. *sambil tunjuk gambar tp sorok2*
saya : gambar ape tu..??
staff bawahan saya : doa2 tau... mane tau rezeki mengandung besok2. *still sorok2 gambar*
saya : gambar ape nyer? klu tanak tunjuk, x payah laa
staff bawahan saya : nih haa..., macam ni.. 
*sengih2 sambil tunjuk gambar seperti di bawah*




saya : kau doakan akak dpt anak macam macam ni?? *sentap* 
staff bawahan saya : hehe..xde2..saya gurau jer kak..
saya : bagus..!!!!! mudahan kenan kat kau pulak..hari ni hari khamis mlm jumaat, ko "buat" mlm ni, mintak2 jadik macam tu..biasa doa orang teraniaya ni makbul. terima kasih.




*saya tak tau nak nangis ke buat bodo bila kene 2 situasi mcm neh hari yg sama... nih kot harga yang dibayar bila still xde anak sampai sekarang...*







# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget