✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Sunday, 17 June 2012

✿ HAZIQ @ ICU, PAED, HOSPITAL UMUM, SARAWAK ✿

gambar2 Haziq, amik dr FB along @ kak ipar..

13Jun2012 - Masuk ICU (Paed)
15Jun2012 - kuar ICU & masuk wad biasa

15 Jun 2012
along ckp masa kat ICU lagi dah request nak notebook,
so dah masuk wad biasa baru bleh main notebook..
boring sbb abg & kak ipar gilir2 jaga dia..
ada time terpaksa tinggal dia sorang2 kat Hosp,
just bleh sms ngan dia..
tp ade sorg lagi kak ipar keje kat HUS tlg tgkkan..


15 Jun 2012


gambar latest, 17 Jun 2012 @ 6.30pm  (Hari ke-5)

gambar utk tatapan maknek katanya..
mak asik tanye pasal budak nih, 
tu yg mintak kak ipar amik gambar..
risau x kuar2 lagi..

kawan2 yg TERbaca blog ni, 
mintak tlg doakan kesihatan dia yer..
dah x sampai ati tgh dia lame2 kat hosp..
bercucuk2 tgn & mkn ubat3 cam nih..
:'((



Thursday, 14 June 2012

✿ I'M BACK..!!! ;) ✿




(◕‿◕✿) PSTT...NAK CITER SKIT (◕‿◕✿)
7-12/6/2012
percutian family yg sangat best..
tapi malangnya ade perkara yg x dapat dielakkan berlaku.


12/6/2012 [Selasa]
- dah balik umh & abg sekuarga bermalam kat umh kitorg,
bangun pagi rasa sakit perut + pinggang,
pagi tu cirit sampai 5-6x.. 
dah berbelah bagi sama ada nak g LCCT antar family abg blk Swk or x..
tp last2 gagahkan jugak hntr dorg..
tp sblm tu incek hubby singgah beli ubat kat farmasi sementara nk g klinik..

pegi 1 kete (kete kitorg bwk ank sedara 2 org)
1 teksi, abg, kak ipar & anak dorg yg sulung, Syirazi..
so hantar abg g stesen ERL Putrajaya dulu utk amik teksi dr sane,
sementara pas hntr dorg, incek hubby balik utk amik kitorg plak,
pastu terus ke epot.. kat sane pun x lame, 
sampai2 jer terus carik toilet dulu..
pas ambik gambar2 kenangan & salam2 sume, terus blk..
otw ke Bangi/Kajang sangat risau sbb jarak toilet adalah sangat jauh!
klu mencirit, mane bleh delay2 punyer.. huhuhu
blk dr epot,  terus tido sampai ke petang pas mkn ubat tu..
ngan mak & Nabila sekali tertido..semua kepenatan..


*terfikir jgk, sbb makan sate kajang (kuah kacang tu ker) 
atau 
sup urat ketin 
atau 
cheesecake masa besdey mak mlm tu..???


13/6/2012 [Rabu]
hari ni x keje, sms bos ckp cuti..
petang pas incek hubby blk kursus, terus g klinik...
cirit dah ok tp perut still memulas2..
cam kena perah..sakit sampai ke pinggang..dah ler tgh cikP.

petang tadi, baru nak reply sms along (kak ipar) sbb semalam masa dia antar sms, 
sy tetido & hp xde kedit.. 
tp dpt jer sms dari dia, rasa cam nak tercabut jantung..
Haziq (ank sedara no.3) masuk ICU (paed) sbb kne asma teruk...!
rasa nak nanges bila baca sms tu, terus call along & abg..
elok2 balik dari bercuti kat sini, tetiba jadik cam tu..
terus call along.. along ckp 2x neb, x ok jugak..

pas call along, tangan laju jer sms abg2 yg lain inform kat dorang..
dorg lak terus bergegas ke Hospital Umum S'wk (HUS) pas dpt sms dr sy.
hope Haziq cepat sembuh..
rindu pulak kat dia.. satu2nyer anak sedara lelaki yg cepat mesra 
& bleh kamceng ngan incek hubby... 
atau senang ckp, jenis ramah & x penyegan wlupun jarang2 jumpa incek hubby..
dia jgk satu2nyer anak sedara yg berjiwa kental tp sangat penyayang.
masa bercuti ari tu dia ler plg rajin melayan Nabila..
dok pelok2, pegang2 tangan... rapat betul dorang..

hope dia cepat sembuh...
risau jer selagi xkuar ICU tu.. ;'((



haziq...semoga cepat sembuh.. :'((


Wednesday, 6 June 2012

✿ ESOK DAH CUTI YEAYYYYY...!!! ✿




(◕‿◕✿) PSTT...NAK CITER SKIT (◕‿◕✿)
hari ni last keje... esok & lusa pastu mggu depan senin & selasa nak cuti2 Msia..
abg no.2 & family dia dr Swk datang cuti2 kat sini.
saje apply cuti esok wlupun sbnrnyer esok xde plan g mane2 lagi.
klu rajin, g keje esok, tp cam 90% esok mmg cuti *bhahahah*

tp sblm bercuti, mmg standard laa stress skit sbb dari pagi dok sibuk terlibat uruskan utk majlis
perasmian club hse aka ruang santai aka kelab geyy (gay)
*klab geyy tu pegawai sini saje2 kasik nama walhal xde kaitan ngan aktiviti songsang tu*
HAHAHAHHAHAHAHAH
disebabkan Datuk TKSUK yg rasmikan hari ni..
so jadik penunggu laa saya ngan staff lam tu,
hias2, test skill jadi ID x bertauliah..
sy kat situ dari 10.00am, kul 12.30 thari baru perasmian.
so makcik gendut nih tugasnyer pegang talam, 
kasik gunting kat Datuk utk potong riben sbg simbolik perasmian.
majlis settle 1.00pm masuk balik opis...huhu

disebabkan pagi2 bz, so belah petang jer ade masa nak buat keje hakiki,
settlekan mane yg patut @ urgent & kasik bos utk sign ape sume..
mane yg x sempat, terpaksa tinggalkan amanat kat mamat sebelah,
buat emel kat dia, sk kat pegawai ape tugas yg patut dibuat.
klu x, bertuah kot dia nak buat keje2 tu.
takut jadik cipsemo, pastu masuk opis ikut time cam bapakdiapunya opis.

dlm masa sama risau pasal skrg terlibat ngan Inovasi opis
nasib baik petang tadi jumpa projek2 tu lam pc pegawai yg dah bertukar
Fuhhhhhhhh..>!! settle keje..
tinggal nak suh Jurutera imelkan kat urusetia jer la 11/6/2012 nnt
*masa tu saya still cuti lagi yahooooooooo..!!*


so utk percutian nih, kitorg nih tentatif x rasmi kitorg :

1) 8/6/2012 (Jumaat) 
-pagi g Pahang.
kak ipar ajak g Bukit Tinggi. saya pun sbnrnyer dah lame tingin nak g..
ala..x mampu nak g obersi, g yg ala2 obersi pun xpe dah =))

2) 9/6/2012 (Sabtu)
-area Sgor & KL jerrrrrr..
katanya nak g I-City, Sunway & Jalan TAR
*dah bertahun kot sy x jejak kaki kat sana*
>__<

3) 10-11/6/2012
-pegi Melaka plakkk...
bermalam kat sane tp balik ari isnin tu maybe tumpang
kazen kot sbb incek hubby terpaksa balik awal.
Isnin dia ade kelasssssssskaujahhh
so balik dari melaka insyaallah family abg akan duduk umh saya,
sbb selasa tu dah nak balik Swk dah..

4) 12/6/2012
-pagi tu klu sempat nak sambut besdey mak saya yg ke-69
so buat mkn kecik2 jer kot...
pastu thari hantar abg g LCCT ..



doakan semoga perjalanan kami selamat pergi & balik..
amin... ;)




Monday, 4 June 2012

✍ PAGI YANG ADOIIYAIII NYER PUN....✍




semalam petang sudah kemas2 bungalow anak bulus..
tukar pasir, cuci litter tray, tukar air & top up mekanan,
last sekali, basuh bungalow siap wangi2 jirus ngn pencuci lantai
so bajet pagi ini bleh bersinang-linang dengan amannyer,..



lalu....
pagi yang dengan berslow2nyer bersiap....
namun sempat jenguk anak2 bulus lam bungalow dorg..

AKAN TETAPI..............
Adohhh..apekah..???????????
tengok litter tray dorg sudah tumpah..
atas floor mat ade sikit cirit sapepunyepoontah..
nih sah kes sbb tandas dah terbalik..!


aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...!!baru nak bersenang2..
jelen jam...lagi 5 minit nak kul 8am..
adoii mane sempat kalo nak sapu, 
kumpul pasir tu & masuk pastik,
pastu nak cuci lantai @ getah / floor mat tu.. bla..bla..bla....
sudah laaa lambat & kelam kabut nak pegi keje, 
masuk keje 8.30am..klu x jem sampai la 8.25am kat opis..
last2 terpaksa bubuh pasir baru & pasir lame tu balik nnt saja la sapu & kemaskan..

hampeh laaa korang kan..????
pagi2 dah spoil mood...



❤✍ anak-anak bulus nak mengeow ✍❤
lepas nih kne pakai litter tray mcm nih kot..?

siap bleh ikat @ skru kat denden bungalow..
adoiii
*@#*@*((#($
(ni bukan mencarut tp membebel lam ati jer) -_-"






ini entry malas & copypaste dari  BLOG ANAK BULUSKU saja... :))

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget