✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Friday, 11 May 2012

✿ MINGGU SEDIH........ :'(( ✿

SERIUS...!!!
minggu ni mmg minggu sedih..
sedih extraberganda..


1 - bermula dengan penyebaran klip video ibu dera anak yg tersebar dgn luas lam youtube..
menangis2 tgk dpn pc kat opis.,.tp pas byk kali tgk, dah xde rasa ape..ati kering.. bukan x kesian.. tp dah terlebih geram.. video tu bleh carik sendiri.. ;'(

-bila fikir2 balik, rasa mcm mana la mak budak tu sampai hati pukul, lempang, terajang & cubitsekuathati anak dia tu.. ngn anak sedara or anak kucen pun saya x sampai hati nak buat macam tu..nih kan plak budak yg belum berfungsi akalnyer.. :'((




2 - kisah pengorbanan, simbol kekuatan semangat dan keibuan minahputih yang menyayangi anaknyer wlupun dikurniakan anak x sempurna dan kes yang jarang2 berlaku.. bidio nih just tgk sekali jer..x bleh tgk banyak kali, rasa "tacing sangat2" dan takut mengundang kesedihan berpanjangan dpn pc.. dalam masa yang sama, sangat2 kagum dengan ibu muda tersebut wlupun menghadapi dugaan yang besar & berat itu.. tak sanggup membayangkan kalau berlaku pada diri sendiri.. Walau bagaimanapun, akhirnya apa yg ibu muda tersebut lalui dipermudahkan, dulunya x yakin bawak anak keluar, sekarang menerima hakikat yang anaknya adalah anugerah yang sangat cantik & indah. Seeeeeeee..!! orang putih sangat berfikiran positif..!

-pelik tapi benar, orang kita (x kira dpt anak secara sah or haram), senang2 buang anak dlm tong sampah/sungai/dr bangunan/flush dlm toilet tanpa belas kesian or memikirkan effect pada diri sendiri & dosa berganda pada Allah. Orang yang xde anak (saya laaaaaaaaaaaa salah sorgnyer) melalak2 bila tgk anak orang lain/sentap dengan sindirian pedas masyarakat sekeliling/rasa rendah diri/kekurangan/bla..bla...mcm2 perasaan ada) pulak rasa terkilan bila anak2 dibuang macam buang tisu pas hembus hingus.. macam nyawa tu takde harga... :'((






serius mata bengkak nanges klu tgk lelama :'((



 3 - Blog tetiba macam ade poblem.. Iye....!! ini pun serius mengundang kesedihan jugak bila bukak2 blog, tetiba list2 blog org (yang saya letak/skodeng) kat tepi tu tetiba ilang. Macam kne delete walhal saya x usik pun hari tu. Mula2 dia ckp mcm ade salah satu link lam tu ade virus, so gigih ler try ejas2 mane yang patut tp xde plak delete aper2.

- Blog ni la "kawan tempat mengadu", membebel sorang2., bila jadi macam tu, terus rasa darah naik ke muka, panas, berpeluh & nebes.. 


 ini yang saya maksudkan, xde pun list2 blog yg saya follow / skodeng :'(


sepatutnyer macam nih..



Mane yg menyedari selama ni saya follow / skodeng / or letak link blog korang tp tetiba blog korang dah xde kt sini, jangan kecik ati lak eaa.. BUKAN...BUKAN SAYA DELETE. Tu kesilapan teknikal yang amat dikesali & tanpa diketahui. Lepas nih keje kerja keras ejas balik, study mane yg patut (study la sangat, time nak exam, time tu ler sibuk nak me-novelkan diri). huhuhu







3 comments:

  1. cete no satu paling skt2 hati sama laa ng sue nangis tgk kat off... yang no.2 touhcing nye... beza kan masyarakat kita dgn negara laur

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..????? siryes tacing giler..x pat bayangkan cemane rasa budak tu.. nih ngan anak2 sedara, kalo tgk dorg kne gigit nyamuk / allergic or gatal2 badan pun dah rasa x senang..

      nih kan pulak budak kne lempang, cubit sekuat ati & terajang.. Allah jua yg membalas perbuatan mak dia tu.. :'((


      mmg sangat berbeza masyarakat kita dgn org luar... dorg lebih terbuka & mane ade dengar org putih byk buat kes buang anak.. tol x..? :'(

      Delete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget