✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 30 May 2012

✿ SUDAH SAMPAI..!!! PROJEK UTK ANAK BULUSSSS ✿




Alhamdulillah parcel yang ditunggu dari Sarawak sudah sampai thari tadi, 
tp sbb sibuk punye pasal, baru nak ambik ptg tadi.
terus bukak kat opis sbb x sabar2 nak tgk..
nih adalah projek DIY utk bungalow & tunnel anak bulus..hehe
entry selanjutnya akan menyusul kat blog anak bulus [SINI]
 ;)

Tuesday, 22 May 2012

✿ MASIH BELUM KETEMU ✿

Aslmkm..

pendrive penolong jurutera yang ilang ari tu masih belum ditemui. sangat rasa yakin bahawa samwan mmg dah curikkk. sblm nih x pernah ade kehilangan barang atas meja klu tertinggal.

dan dalam sejarah, menghilangkan "barang yg isinya sangat berharga" apatah lagi melibatkan gambar2 projek rasmi / kediaman vvip, kerja2 pengubahsuaian & status report bla..bla...

sangat rasa down giler, berkali2 mintak maaf kat pegawai tersebut sambil tebalkan muka sbb dah ilangkan barang orang. rasa x guna sangat diri ini sbb dah menyusahkan orang lain.

minggu yang sangat tensionn sebenarnyer..!!

hari2 pergi keje rasa malas giler.. nak tunjuk muka orang yg carelessssssss sangat2 nih!! tapi syukur pegawai tersebut cool jer, berckp ngan saya seperti biasa.. tp dalam ati dia, Allah jer yang tahu sejauh mana berharganya nilai2 kerja dlm tu.



saya la orang yang tak guna yang dah menghilangkan pendrive tu...!!! 


Monday, 14 May 2012

✿ PENDRIVE PEN. JURUTERA ILANG..!!!! ✿



hari ni bukan hari permulaan yang baik..


siryessss...!!
rasa nak nangis... :'((
gelabah..!!!
panik..!!
berpeluh2...!!
rasa macam nak pengsan pun ade...
ni akibat kecuaian & penyakit pelupa saya yg teruk..


ptg td pen. jurutera tanye pasal pendrive,
ari tu ade kontraktor mintak sy passsing kat dia..
so saya pun simpan la sbb takut ilang.. tp dah simpan2, 
x ingat pulak kat mana..
nak2 pulak tetiba orang tanye, saye bukan bleh terkejut2 cam tu..
terus jadik blur..


rasa macam xde terbawak balik..
call incek hubby nak tanye dia, 
patbelas kali x angkat..
makin panik..!!!!!!


jenuh selongkar atas meja, 
lam tray masuk, 
lam laci, 
tertonggeng2 bawah meja kot2 jatuh lam floor box..
blkg pc,
celah2 meja,
tepi2 fail...

xde..!!!!!!!!!!!!!!!

huaaaaaaaaaa..!!!! :'((
dlm tu byk gambar2 projek opis..!!!
ngape la cuai + pelupa sangat macam nih..????????


;'((


Ya Allah.. 
mintak2 la jumpa balik pendrive tu.. :'((




Friday, 11 May 2012

✿ MINGGU SEDIH........ :'(( ✿

SERIUS...!!!
minggu ni mmg minggu sedih..
sedih extraberganda..


1 - bermula dengan penyebaran klip video ibu dera anak yg tersebar dgn luas lam youtube..
menangis2 tgk dpn pc kat opis.,.tp pas byk kali tgk, dah xde rasa ape..ati kering.. bukan x kesian.. tp dah terlebih geram.. video tu bleh carik sendiri.. ;'(

-bila fikir2 balik, rasa mcm mana la mak budak tu sampai hati pukul, lempang, terajang & cubitsekuathati anak dia tu.. ngn anak sedara or anak kucen pun saya x sampai hati nak buat macam tu..nih kan plak budak yg belum berfungsi akalnyer.. :'((




2 - kisah pengorbanan, simbol kekuatan semangat dan keibuan minahputih yang menyayangi anaknyer wlupun dikurniakan anak x sempurna dan kes yang jarang2 berlaku.. bidio nih just tgk sekali jer..x bleh tgk banyak kali, rasa "tacing sangat2" dan takut mengundang kesedihan berpanjangan dpn pc.. dalam masa yang sama, sangat2 kagum dengan ibu muda tersebut wlupun menghadapi dugaan yang besar & berat itu.. tak sanggup membayangkan kalau berlaku pada diri sendiri.. Walau bagaimanapun, akhirnya apa yg ibu muda tersebut lalui dipermudahkan, dulunya x yakin bawak anak keluar, sekarang menerima hakikat yang anaknya adalah anugerah yang sangat cantik & indah. Seeeeeeee..!! orang putih sangat berfikiran positif..!

-pelik tapi benar, orang kita (x kira dpt anak secara sah or haram), senang2 buang anak dlm tong sampah/sungai/dr bangunan/flush dlm toilet tanpa belas kesian or memikirkan effect pada diri sendiri & dosa berganda pada Allah. Orang yang xde anak (saya laaaaaaaaaaaa salah sorgnyer) melalak2 bila tgk anak orang lain/sentap dengan sindirian pedas masyarakat sekeliling/rasa rendah diri/kekurangan/bla..bla...mcm2 perasaan ada) pulak rasa terkilan bila anak2 dibuang macam buang tisu pas hembus hingus.. macam nyawa tu takde harga... :'((






serius mata bengkak nanges klu tgk lelama :'((



 3 - Blog tetiba macam ade poblem.. Iye....!! ini pun serius mengundang kesedihan jugak bila bukak2 blog, tetiba list2 blog org (yang saya letak/skodeng) kat tepi tu tetiba ilang. Macam kne delete walhal saya x usik pun hari tu. Mula2 dia ckp mcm ade salah satu link lam tu ade virus, so gigih ler try ejas2 mane yang patut tp xde plak delete aper2.

- Blog ni la "kawan tempat mengadu", membebel sorang2., bila jadi macam tu, terus rasa darah naik ke muka, panas, berpeluh & nebes.. 


 ini yang saya maksudkan, xde pun list2 blog yg saya follow / skodeng :'(


sepatutnyer macam nih..



Mane yg menyedari selama ni saya follow / skodeng / or letak link blog korang tp tetiba blog korang dah xde kt sini, jangan kecik ati lak eaa.. BUKAN...BUKAN SAYA DELETE. Tu kesilapan teknikal yang amat dikesali & tanpa diketahui. Lepas nih keje kerja keras ejas balik, study mane yg patut (study la sangat, time nak exam, time tu ler sibuk nak me-novelkan diri). huhuhu







Wednesday, 9 May 2012

✿ WANITA HAMIL 12 BAYI SEKALIGUS - SUBHANALLAH...!!!! ✿



Wanita Tunisia mengaku sedang mengandung 12 bayi. Wanita yang enggan disebutkan namanya itu mengungkapkan kehamilan ini sangat menggembirakan kerana sebelumnya wanita itu mengalami dua kali keguguran. Ia dan suaminya berharap memiliki enam anak laki-laki dan enam anak perempuan. Saat ini wanita tersebut sedang hamil sembilan bulan dan dalam masa menunggu melahirkan.



Namun, para pakar kesihatan mengkritik keras apa yang berlaku pada wanita ini. Mereka menuduh doktor yang merawat pasangan itu mempertaruhkan kesihatan serta kehidupan ibu dan bayi yang dikandung. Tidak diketahui pengubatan kesuburan apa yang mereka lakukan, tapi suami, bernama Marwan, mengungkapkan kalau mereka mengharapkan anak kembar.




Sang ibu mengungkap ingin segera memeluk bayi kembarnya dan ingin melahirkan secara normal. Tetapi menurut para ahli kandungan itu tidak mungkin. Marwan, yang mengajar di sebuah sekolah di Gafsa, bagian barat Tunis, mengatakan kehamilan 12 bayi ini adalah sebuah keajaiban.




"Awalnya saya menyangka bahwa istri akan melahirkan kembar dua. Tetapi ditemukan lebih banyak janin," kata Marwan menurut Telegraph.co.uk. Keadaan tersebut menurut Simon Fisher, pakar fertiliti dari University of Oxford, sangat menakutkan. Dia mengatakan kehamilan tersebut terjadi kerana pasangan mengabaikan nasihat dari doktor dengan melakukan hubungan seksual selama pengubatan.




"Kesempatan untuk janin bertahan hidup sangat kecil. Mungkin beberapa dari janin akan hidup tanpa masalah kesihatan tetapi risiko mereka mengalami masalah kesihatan yang serius juga sangat besar," kata Fisher. Keadaan ini juga sebelumnya dialami oleh seorang wanita asal Amerika Syarikat, Nadia Sulaeman, tetapi jumlah bayinya tidak sebanyak wanita Tunisia tersebut. Pada Januari 2010, ia berhasil melahirkan lapan bayi hasil IVF (pembuahan benih).




Pada Mei lalu, wanita Inggris, Nuala Conway, melahirkan enam bayi kembar. Satu dari empat anak perempuan dan dua anak lelakinya meninggal bulan lalu. Pada 1996, wanita Inggris lainnya, Mandy Allwood, juga hamil kembar lapan setelah mengambil ubat kesuburan.




Mandy ditawarkan untuk menggugurkan beberapa janin demi memberi kesempatan bertahan hidup janin lainnya, tapi ia menolak. Akibatnya bayi kembar lapan, enam anak laki-laki dan dua perempuan, dilahirkan selama tiga hari dan semuanya meninggal hanya dalam waktu satu jam.





info dari: SINI


✿ TUTUP BLOG ✿


MAK ITI, haku ghasa kan......
bek ko soh KAK ENNA GEBUS 
 ngan 
wat annaunsemen cam gambar kat atas tu kat blog dorang...
dah jadik sarang penagih dadah udah blog dorg tu...
segala tok mak nenek penyamun, tikus, ular & lipan dah bersarang situ..
xde ler haku dok ternanti2 entry dr dorang..
ckp kemain bz ler..ape ler..
tgk2 kat FB, memanjang hapdet status..
kalah plak wall FB haku..





✿ WORDLESS WEDNESDAY (kengkununnyer..) ✿





# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget