✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 23 April 2012

✿ KALAULAH SAYA TAK KAWIN..✿

time nih bos xde kat opis, senang la saya nak menaip entry baru.. senang saya nak menangis sorang2 depan pc sambil sorok2 lap air mata. bila mata merah, sure x de orang perasan walaupun meja saya ni bukanlah tersorok kedudukannya macam kat opis lama. Kat opis lama, pegi keje dengan mata bengkak2 pun xde sape akan perasan. opis skrg ni x bleh....!! x bleh semua tu.. hari2 ngadap orang dtg opis, hari2 ngadap pegawai, hari2 ngadap staff..semua tak bolehh... kat opis baru nih, sedih mcm mana, xde mood mcm mana, bengkak mcm mana mata sekalipun, saya terpaksa berlakon. perkara yang paling saya benci..benci sangat2..!!

saya tak boleh tengok kalau sesiapa2 org terdekat saya berubah. cepat jer saya berfikiran negatif. owhh.. agaknyer sebab aku xde anak, dia mcm nih, dorg mcm tu, mereka begini begitu.. siapalah yang lebih memahami bila dtg perasaan kekurangan tu kalo bukan diri sendiri..??? sesiapa pun x kan faham.. baik ibu, adik beradik, anak saudara maupun kawan karib.. apatah lagi seorang yg bergelar suami.. mereka xkan faham ape yang ttcians lalui. mungkin mereka boleh sedikit memahami, tp rasa "sakit" tu takkan dirasai.

betul.. orang / pepatah salu ckp.. anak pengikat kasih sayang antara suami & isteri. xde anak, mungkin x sekuat tu ikatan kasih sayang (wlupun ade jer pasangan yg bercerai wlupun anak 5-6 org). tu semua kehendak Allah. Dia jer yang tau perjalanan & jodoh pertemuan hambaNya..   

tapi siapa yang mampu menepis perasaan bila datang pelbagai persoalan. kenapa ditakdirkan perjalanan hidup macam ni?? kenapa tak macam orang lain..? kenapa susah sangat nak dapat?? kenapa orang lain senang2 dapat? kenapa orang yang merancang, bleh plak dapat?? takde siapa bleh nafikan soalan2 tu dari kepala hotak.. sama ada setuju atau tak..

kadang2 terfikir... ape yang dilalui hampir 6 tahun ni rasanya tak cukup dengan air mata, kata maupun luahan semata2. mungkin luaran boleh dibohong kononnya ape2 yg orang cakap x mendatangkan kesan, tapi siapa yang boleh tipu hati sendiri? sentiasa terfikir, sentiasa terbayang betapa indahnya hidup orang lain yang sudah sempurna bekeluarga.

menjadi seorang isteri / wanita takkan sempurna kalau tidak bergelar ibu.. selalu datang dalam fikiran, mungkin ape yang dilalui sekarang, takkan macam ni kalau saya tak berkahwin. takde orang akan tanya:-

-.. kau bila lagi...??? baya2 kau dah 3-4 dah..

- ..tu lah kau gemss, gendd, bunccc..pot..pet...bla..bla.. 
(ehh ade jer yg bdn tinggal kulit & tulang x lekat2, tu sape nak jawab??)

- ..x pandai "buat" kot..? anak aku terus lekat..
  (2 bln lepas kawin.. terus beranak, kau mampu??)

- ..korang nak enjoy lagi kot..? 
(kalo nak enjoy sampai 10thn tu, bek xyah kawin kalo nak menadah telinga dgr org dok kutuk2, tol x..??)

- hah..! meh beli produk aku jual nih.."KOMPOM" lekat.. 
(yer certain org fhm tu usaha org nk tlg kita tp biarla cara berhemah, x perlu laa main terjah jer promote product tanpa tanye ape masalah & fikir ape perasaan orang tu, ingat senang2 ker org yg RU, PCOS, OP, HP, FP bla..bla..tu nak lekat..??)

- ..sbb keturunan kot..??
(baik sape yg tanye nih belajar sains & kaitan dengan fertility tu dulu..)




kadang2 rasa macam menyesal kawin pun ade.... saya tak perlu libatkan sapa2 @ mana2 keluarga dengan soalan tersebut..


Sunday, 22 April 2012

✿ NABILA @ TAMAN PERMAINAN 21/4/2012 ✿



ptg tadi bawak budak neh main kat taman permainan area rumah..
tp kitorg kuar lambat (6:30pm) sbb tggu budak neh bangun tido.

pegi sane dia nek muto ngan pakchu nyer.. saya & mak lak nek kaki..
ehh jalan kaki jer ler.. x jauh pun...
kat sane dah ade 2 org bibik kot...memasing bawak budak men kat situ..

sampai jer kitorg & Nabila kat situ,
kelihatan 2 bibik tu dok bisik2 sambil pandang2 Nabila..
sah..! dorg musti keheranan tgk rambut Nabila..hahaha..
Nabila plak memula malu2 kucen..
dah lame2 men kat situ, dia main ikut suka hati dia jek..
kejap2 men gelongsor, kejap2 men buaian. Kitorg just tgk jer la..

blk ptg tu dekat nak maghrib..tp sempat jenguk kubur Wiwi kat tepi rumah jiran..
sebak lak bila tingat Wiwi... kucen kesayangan incek hubby..
rindunya....!!!

bek stop menaip skrg sblm air mata menitik balik tingat Wiwi.. 
:'((




Saturday, 21 April 2012

✿ 3:AM - BUDAK NEH MASIH BELOM NGANTOK... ✿




ntah biler budak neh nak ngantok..
dari tadi mata segar jer tgk katun kat TV..
kejap2 jelen hp pakchu nyer...
biasa kalo wiken, mmg dia tido kul 3am ++...
selagi kitorg x tutup tv & lampu...



✿ BILA GATAL TANGAN, XDE KEJE..CARIK KEJE, KHENNN...!! ✿




tadi kat opis keburingan..dok gatal sangat tangan klik sana sini kat blog, 
last2 bila kita klik kat "design", jadik view cam kat gambar nih..

haaa..!!!
padan muka..!!! kan dah terkial2 nak carik button "back"..!
sbb yang nih sangat mempeningkan kefala...
ade sape2 tau cane nak buat..???

nak balik design lame mcm yg lam kotak tu... :'((



UPDATE :


Yeaaaaaaaaahhuuuu...!!!
setelah puas menggugel, akhirnya telah berjaya kembali ke design yg lame...
cara dia, klik kat:-


1- Setting yg belah kiri tu (tgk gmbr 1st atas tu)
2- klik kat language & formatting 
3- klik kat Save setting tu, kuar list bwh dia..
4- klik kat Old blogger interface..


pastu jgn lupe save (kalo ade button save, x ingat sbb eksaited huhu)
senang ckp, tgk screeh shot bawah nih..





**klik untuk tumbesaran gambar*



Friday, 20 April 2012

✿ PERHIMPUNAN SI RAMBUT MERAH ✿


SEJUMLAH wanita berambut merah berhimpun di Breda, Belanda kelmarin.


BREDA, Belanda - Ribuan individu yang mempunyai rambut berwarna merah berkumpul untuk meraikan Hari Rambut Merah di Breda, selatan Belanda kelmarin.
Festival tahunan kali kelima itu dihadiri individu berambut merah dari seluruh dunia dalam pelbagai peringkat usia. Mereka diminta untuk memakai baju berwarna putih dan mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti termasuk bengkel serta pertunjukan fesyen.
SEBAHAGIAN peserta berambut merah yang berkumpul di Breda, Belanda kelmarin.


Kriteria utama untuk menghadiri festival percuma selama dua hari itu ialah seseorang individu mesti mempunyai rambut merah secara semula jadi. - Agensi

Sumber : KOSMO 20/4/2012


Antara selebriti yang berambut merah...........


Rambut merah kini sedang ngetrend di kalangan selebriti hollywood. Beberapa pekan ini artis Hollywood berlomba-lomba untuk mencat rambut mereka menjadi merah. Seperti contohnya adalah Christina Hendricks bintang layar lebar Amerika Serikat.

Christina Hendricks atau yang mendapat gelar sebagai pemilik payudara terindah ini berhasil mencuri perhatian publik berkat perannya sebagai sekretaris di serial televisi ‘Mad Men’. Selain Hendricks, artis pemilik rambut merah lainnya yang tengah naik daun adalah Emma Stone. Meski masih usianya baru 23 tahun, Stone berhasil meraih salah satu peran utama di sekuel film ‘Spiderman’.

Dikutip dari laman Zimbio, berikut adalah 5 Selebriti Hollywood Pemilik Rambut Merah Terseksi:

1. Christina Hendricks
Christina Hendricks mulai populer sejak membintangi serial televisi ‘Mad Men’. Di serial tersebut, ia memerankan sekretaris cantik berambut merah, Joan Holloway. Hendricks lahir di Amerika pada 3 Mei 1975 dan merupakan keturunan Inggris. Ia mendapatkan darah Inggris dari sang ayah, Robert yang berasal dari Birmingham.

Rambut merah yang dimiliki Hendricks bukanlah warna asli. Ia dilahirkan dengan rambut berwarna pirang. Saat usianya memasuki 10 tahun, Hendricks mulai mengecat rambutnya dengan warna merah. Wanita yang beradu akting dengan Ryan Gosling di film ‘Drive’ ini pernah terpilih sebagai wanita terseksi di dunia pada 2011 dalam polling di majalah Esquire.

2. Julianne Moore
Di usianya yang lebih dari setengah abad, Julianne Moore masih tetap tampil menawan. Moore dilahirkan dari pasangan Peter Moore Smith dan Anne McNeil McLean pada 3 Desember 1960 lalu. Sang Ibunda merupakan emigran dari Greenock, Skotlandia.

Moore memulai karier di dunia akting pada 1983. Saat itu ia hanya mendapat peran-peran kecil. Namun, seiring waktu Moore mulai dipercaya menjadi pemeran utama. ‘Far from Heaven’, menjadi salah satu film yang berhasil mengantarkan Moore meraih nominasi di ajang Academy Award, Golden Globe dan Actors Guild Award.

3. Amy Adams
Karier Amy Adams di dunia akting kian bersinar. Baru-baru ini, ia terpilih memerankan karakter Lois Lane dalam film ‘Superman: Man of Steel’. Nama Adams di jagat hiburan Amerika sebetulnya sudah dikenal sejak ia membintangi film ‘Catch Me If You Can’. Namun, kualitas aktingnya mulai menuai pujian sejak ia bermain dalam film independen, ‘Junebug’. Berkat film tersebut, ia meraih nominasi Academy Award untuk kategori Best Supporting Actress.

4. Emma Stone
Emma Stone diprediksi sebagai salah seorang aktris yang kariernya akan bersinar terang. Berbekal wajah cantik dan rambut merah sebagai ciri khasnya, wanita kelahiran 6 November 1988 tersebut sukses meraih sejumlah peran utama. Salah satu peran yang cukup bergengsi adalah peran sebagai kekasih Peter Parker di film ‘Spiderman’. Di film tersebut, Stone beradu akting dengan aktor Andrew Garfield.

Meski dikenal memiliki rambut merah, Stone sebetulnya memiliki warna rambut asli pirang. Wanita yang menduduki peringkat ke-10 baru dalam daftar 100 Most Beautiful versi majalah People ini mengubah warna rambutnya menjadi merah ketika bermain dalam film ‘Superbad’.

5. Isla Fisher
Aktris cantik Isla Fisher lebih dikenal dalam sejumlah film drama komedi, seperti ‘Wedding Crashers’, ‘Hot Rod’, dan ‘Confessions of a Shopaholic’. Kedua orangtua Fisher berasal dari Skotlandia. Namun, wanita yang masuk dalam daftar Hot 100 majalah Maxim tahun 2008 tersebut semenjak kecil dibesarkan di Australia.

Berbeda dengan aktris lain, rambut merah Fisher adalah alami. Gara-gara rambut merahnya ini, Fisher harus menggunakan rambut palsu berwarna pirang dalam film ‘Scooby Doo’ lantaran satu-satunya wanita yang diperbolehkan berambut merah di film tersebut hanya Sarah Michelle Gellar. Pusat Informasi Online 

( Sumber: http://palingseru.com/ )

Read more: http://www.tempatshare.com/2012/02/5-artis-hollywood-pemilik-rambut-merah.html#ixzz1sVgESLEX



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)


pstttttttttt : pasnih Nabila leh arr juin eksss??? :p





Thursday, 19 April 2012

✿ SAKIT ITU SATU DUGAAN ✿



Alhamdulillah, hari ni hari 1st keje lepas MC 2 hari (Senin & Selasa) + semalam amik EL. Dah 2 hari demam, batuk plak x baik2 lagi, sebab tu semalam sambung cuti sbb still rasa x OK nak masuk opis & duduk lam sejuk ekon. Sampai opis, op-kos tersenguk2 nahan ngantuk sbb sblm g keje sempat makan ubat sesema & ubat batuk. 

Rasanya kebelakangan nih salu jugak sakit2, baru hari tu batuk teruk sampai 2-3 mlm x bleh tido langsung, dan incek hubby jugak x tido lena. Mane la nak tido lena kalo orang sebelah dok khung-khing batuk x henti2. Nasib baik batuk kali ni x teruk sangat & incek hubby lak memalam mmg keje. Agaknyer umo dah nak ketuaan nih, mmg salu sakit2 kot..?? Ker cuaca mempengaruhi jugak..huhu

Selama 3 hari cuti dok umh tu, dok melayan budak kecit @ Nabila jer.. Bila riuh dgn sora dia, lupa rasa sakit pening demam & batuk sume. Dia lak jenis x meragam & senang jaga.. seronok dia bila pagi2 bgn tgk uchu x g keje, sbb ade orang nak layan dia.. Kejap2 nak pinjam hp, nak tgk gambar or men game. 

Memalam dia tido lewat, kalo hari biasa kul 2-3am kalo saya x keje, masa saya demam2 ni kul 1am dia tido.. Skrg dah pandai main pilih2 tv, tanak tgk tv kt tkt bawah. Nak tgk tv atas (lam bilik kitorg) katanya. Ade sekali tu, sanggup dok berdua-duaan ngan incek hubby semata2 nak tgk kartun kat bilik. Walhal sblm nih pemalu giler ngan incek hubby. Pantang ditanye nak tgk tv kat mane, cepat jer jawab "..dlm bilik uchu.."



Hari biasa, saya keje xde chance nak main2 kat luar, so masa saya MC dia mmg suka bila tgk saya kat luar umh jemur baju. Siap ckp nak temankan saya, nak tlg jemur baju katanya walhal dia ak tgk anak2 bulus lam cage luar umh tu...


Mlm kedua saya MC, saya gigihkan jugak diri untuk kemas bilik anak bulus kul 1am, tukar pasir, spray 1 bilik dengan ridsect, alih bungalowcost 3 tier tu & angkut anak2 bulus dari dalam bilik ke luar rumah, dan malam tu dorang menyetinggan & mensardinkan diri dlm "bungalowcost" tu. Kalo saya x buat, sape nak buat?? X kan nak mintak incek hubby buat, dah ler tu hobi saya sorang, kalo blh x nak menyusahkan orang dengan hobi yg saya sorang minat. Selagi larat, mmg saya akan buat sorg diri melainkan betul2 terdesak, baru ler saya mintak tlg incek hubby tukar pasir & kemas2 bilik dorg.

Anak bulus plak,  bila dah spray bagai dlm bilik tu, saya harus tutup semua tingkap, kang kalo anak2 bulus still duduk lam tu, pensan lak dorang cium bau ridsect tu. So, utk keselamatan & kesihatan dorang, kne ler keluarkan dulu dari bilik tu. 

Pas settle2 kul 2.00am, saya nek mandi & try nk tido tp mata lak x nak tido. Agaknyer sbb ptg tu saya bantai tido seharian pas makan ubat, mmg lalok semacam. 3am - baru jer saya bukak pintu rumah nak jenguk2 & main ngan dorg kejap lam bungalowcost tu, tetiba lak dengar hanjen melolong. Uiskk..rasa seram lak, terus naik bilik. huhuhu.. Biasanya kalo xde pape, mmg saya layan anak2 bulus sampai ke pagi kalo x bleh nak tido. Dah xde aktiviti lain nak buat, kalo sorg2..layan anak bulus jer la... tenangkan fikiran, hiburkan hati sendiri. Kdg2 sanggup duduk berjam2 dlm bilik dorang. 

Tu jer la terapi buat masa ni... bila sakit @ fikir masalah dunia, tgk gelagat anak bulus.. lupe kejap.. 


Sorry entry nih kejap ke laut, kejap ke darat..sbb masa taip td time tgh byk idea, tp sambung sampai ke petang x abis2, kejap2 settle keje. 3 hari x keje, meja ade2 jer keje nak dibuat.

Saya lak otak pun tgh ke laut..maka ke laut jugakler ape yg saya merapu kat sini... adehh... bek stop sekarang sblm lagi teruk merapu meraban... 0_o

✿ ♥♥♥ ALLAH ♥♥♥ ✿



pic kredit to : NGKULI


manusia yang kuat jiwanya, apabila dia PERCAYA kepada Allah.




Thursday, 5 April 2012

✿ RINDU NACU'AA..✿

nih la punca "kehilangan" saya selama 12 hari yg lepas..
hehehe...blk Kuching sebenarnyer...
tu yg lame x hapdet belog..
walhal sblm balik pun mmg dh lame giler x hapdet belog nih..


rindunyer kat budak comey loteyy nih...
ari tu ckp kat mak, best kalo dpt "kidnap" budak neh g sini..
mak ckp, still menyusu badan..nak bwk cane...
bawak kakak dia jer la jawabnyer...hehehe


gambar masa nak bawak Nacu'aa cucuk...
pakai baju pink makchu adiahkan..
(saye ler tu.. nak mensen jgk kt sini :p)


 kt umh saya...geram tgk dia..asik kene gomol jer..
best bau baby..manis2 lemak berkrim jer...hehehe
 balik ni tgk muka dia lain plak compare ngan pix [ MULA LAHIR ] dengan [ NIH ]


nih masa kat Airport Kuching,
dorg datang hantar saya, mak saya & kakak dia..
(Nabila yg rambut kaler oren tuu)



byk gmbr nak upload tp saya mengaku skrg mmg saya MALASSSSS...
masuk opis tgk keje byk menunggu ats meja..
time nak balik petang kejap2 tgk jam..
x sabar nak balik umh..
ade 2 orang kesayangan neh kat umh..hehehe

nih gambar Nabila & Mak masa kat epot Kch..
hepi semacam budak nih..
betul2 di luar jangkaan...saya jer imejin dia ngamuk & tergolek2
kat epot sbb tanak pegi.. rupanya siap nyanyi2 sepanjang perjalanan 
dari rumah, sampai epot sampai la masuk flight..
dr KLIA ke Bangi jer takk...sbb dia tido...
penat satu hari perjalanan (kitorg kuar dr umh kul 2pm sbb nak memburu 
ikan terubuk & kek lapis...) heheh 



# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget