✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 5 March 2012

✿ PENGAUDITAN PENSIIJILAN SEMULA 5S ✿




lagi 2 hari utk men-stress-kan diri...!!!
lepas 7/3/12, bleh letak jawatan & kita ENJOY..!!!!! 
nak g dangdut reggae2..


Friday, 2 March 2012

✿NGAPE ORANG YANG TAK KAWIN,.. BEROMEN ..SENANG2 DAPAT ANAK...TAPI PASTU SENANG2 JERRR NAK BUANG ANAK??? ✿


story & sumber credit to : [CURSING MALAY]


Semalam, aku lepak dengan member makan tengahari waktu petang sebab tak dapat keluar lunch hour. Brader kat sebelah baca paper Harian Metro. Cover depan dia pasal pusat pengasuh budak2 yang ikat dan gam mulut budak-budak semata2 sebab tak puas hati dengan bos. Dah tengok video tu? Apa yang menunjukkan betapa corruptnya dunia ni adalah video tu bukannya hasil spyshot mak bapak yang hantar anak kat situ..tapi dua ekor haiwan ni yang tangkap video tu. Untuk apa? Entah. Hiburan kot.

Bila keluar cerita pasal video tu, aku teringat la satu cerita baru keluar jugak di mana seorang pempuan tipu polis kata ada warga emas letak baby kat pintu rumah dia...padahal baby tu sebenarnya anak dia. Manusia apa ni takde duit nak beli kondom kalau vagina dah gatal sangat? Kalau nak beromen sangat..pakai kondom. Buat apa kerajaan benarkan kondom mudah dibeli siapa saja kalau kau tak ambik faedah infrastuktur tu?

Aku tak tau macam mana perasaan seorang ibu dekat anak dia. Tapi aku tau macam mana rasanya sayang bapak dekat anak dia sendiri. Dan aku sure camne sayang aku kat anak aku, isteri aku sayang berpuluh kali ganda dari aku. Sedih nak bayangkan macam mana ada mak sendiri yang sanggup buang anak, ala-ala sampah.

Kau nak buang baju kesayangan kau yang buruk pun kau fikir banyak kali...

"Kenapa aa orang tak kawin beromen senang aje dapat anak? Orang yang dah kawin punyalah banyak kali try dan tunggu, ada jugak yang tak dapat2?" tanya member aku.

"Entah la.." aku jawab.Membuatkan aku teringat balik cerita lama dulu...

First time aku dengar member aku mengandung adalah bila aku tengah belajar dan dia mengandung lepas main dengan boifren. Aku ada kat situ masa dia merayu2 mintak boifren dia bertanggungjawab dan aku tengok dia menangis macam orang gila. Bukan tempat private..dekat depan parking motor. Mamat tu? Buat tak peduli. Aku ingat lagi apa dia cakap kat member aku ni, "aku tak nak ada kaitan langsung dengan kau. Kau yang ajak main." Menangis2 member aku merayu2. Aku dengar cerita malam tu bapak dia datang carik mangkuk tu tapi dia dah lari dulu.

Cuma, aku frust masa tu sebab aku kenal siapa mangkuk yang jahanamkan dia dan aku tak sangka sampah masyarakat macam tu la jugak yang dia bagi bukak seluar dia. Kau pernah tengok muka seseorang dan kau tau dia ni lelaki takleh pakai? Orang macam tu la yang member aku ni terhegeh nak serahkan badan dia...

Bila difikir balik,agak bodoh sebenarnya member aku tu. Zaman muda. Dia rasa cool kot sebab boifren dia satu2 nya mamat yang ada Yamaha TZM kat kolej dan mungkin sebab bergegar naik TZM punya pasal la malam tu dia tak tahan,nak buat projek. Semua benda tu jadi terlalu sudden sehinggakan member baik dia merangkap housemate pun tak tau mana dia hilang. Sedar2 dah positif ada benih dalam perut. Macam tu aje la hidup dia berubah.

Sekelip mata aje dia yang nak grad lagi 2 sem hilang macam tu aje. Lepas dia berenti belajar tu, aku tak tau apa jadi kat dia. Sama ada anak tu masih ada atau tak,wallahuallam. 

Kenapa aku ceritakan pasal member aku ni? Aku rasa aku boleh jawab soalan member aku yang bertanya masa makan tu. 


Semua lelaki normal mengharapkan dapat orgasm dalam vagina wanita dan semua lelaki memang faham benar,bukan mereka yang bakal mengandung kalau sperma dan ovum bercantum.

Dan admit it...Tuhan cipta alam ini untuk kita buat kebaikan tapi Setan akan cuba hasut kita untuk buat kejahatan. Sebab nak tak nak, akuilah...buat benda jahat lagi senang daripada buat benda baik. Jadi aku rasa orang2 yang beromen merata2 sampai dapat anak ni sebenarnya sebab nak suruh diorang stop buat benda tu. Kalaulah diorang ni beromen merata2 dan tak pernah dapat anak; kau rasa berapa kali diorang projek dalam seminggu?

Begitu jugaklah orang yang dah kawin tapi susah dapat anak. Reasonnya agak mudah. Tuhan sedang suruh kau cuba dan cuba lagi.......sampai patah katil. Memupuk kasih sayang bang. Sambil2 tu exercise sekali. Metabolisme pun tinggi. Benda halal buat setiap 6 jam sekali tak salah.....




Kesimpulannya; lelaki mampu lari dari jadi bapa kalau perut gelfren ada isi tapi perempuan takkan mampu lari kalau dah terjadi mak...melainkan....dia dah hilang akal.





# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget