✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 27 February 2012

✿ BLOG TERABAI, BUKAN SALAHKU...✿



Kebelakangan ni mmg blog sangat2 terabai. Bukan disengajakan. Manalah ada masa nak update blog kalau pukul 8-10 malam masih lagi berada di opis. Semua gara2 pengauditan dalaman 5S yang berlangsung pada 22-24 Februari 2012 baru2 ni. 

Makanya, sblm tarikh tu menjelma, berkampung la saya di opis bermula pada hari sabtu ahad sblm tu, sampai weekdays, balik lewat sampai ke kul 10.00 mlm, sampai  rumah pun dah dekat kul 12 lepas singgah makan. Kesian anak2 bulus jugak, sempat jenguk kejap dorg dlm bilik, kasik makan & x sempat nak usap2 dorang. 

Rasa bersalah tp apakan daya... Selagi x settle pengauditan sebenar oleh MPC pada 7/3/2012 ni, selagi tu la x aman rasanya dunia. 5S kat opis plak nasib baik budak2 PRA yg tlg saya buat kerja, tu pun PRA lelaki.. dorg byk tlg gunting3, laminate, tampal ape yg patut. X ler banyak mcm thn lepas tp byk yg kene buat balik & kene perbaharui. 

Rasanya x tertanggung tugas sebagai Fasilitator wlupun ade 2 fasilitator utk zon saya sbb cuma saya seorang jer perempuan yg kene buat semua tu. Ape nak buat... dah tugas...abis pensijilan pada 7/3/2012 nnt, saya akan terus letak jawatan...bagi yg lain pulak rasa tekanan tiap kali menjelang pengauditan.. huhuhu..




itu cerita pasal 5S, dah settle keje saya (utk sementara laa) berkaitan pengauditan dalaman 5S, saya kene plak attend Corporate War Games kat Felda Residence Tekam, Jerantut dari 23-26/2/2012. Masa hari saya dah bertolak pergi tu, xtau ler ape cite audit kat opis. Saya pun x de nak tanye, dah sampai kat sana, x ingat pun pasal keje2 @ hal2 kat opis. Mula2 mcm tekanan jer nak pergi wlupun saya sendiri yg merelakan diri nak pergi sbb menggantikan rakan sepejabat, tp bila dah balik rumah...rasanya seronok plak & xde nyesal pun, wlupun hari ni terpaksa amik MC sbb betul2 x larat, dengan sakit badan & muka dah pedih sbb sunburn.

Xpe la..yang penting, seronok... hilang tekanan & byk ilmu yg diperolehi bila kat sana..



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
masa team building nih la yg jumpa mcm2 perangai orang,
ade yg bawak "jawatan" ke sana, 
ade yg jawatan tinggi tp humble..
ade yg jawatan tinggi, tp langsung xde idea & x nak memberi sumbangan
ade yg jawatan rendah tp ilmu banyak diberi @ sumbangan dlm kump,
ade yg jawatan tinggi tp keyakinan terhadap cabaran langsung hampeh..
ade yg jenis pemalu melampau2, tp akhirnya blh berckp di depan peserta lain
ade yg jenis xde mintak izin bila nak guna brg org lain, 
atau senang ckp.. pakai mcm tu reta bapak kao...
ade yg jenis lembik, manja & x bleh buat langsung aktiviti kump,
ade yg  jenis bawak perangai kat rumah ke tmpt kursus,
cth : mandi, bersiap berjam2 sampai pengguna bilik / ahli lain tertunggu2
ade yg jenis sambil lewa, x kisah perasaan ahli kumpulan...
ade yg byk ckp kat opis, sampai sana x kuar bunyik..
ade yg jenis bersikap pesimis, x yakin dgn kemampuan ahli kumpulan..

mcm2 laa... ape2pun, 
nak edit2 gambar dulu sblm masuk belog & Fb.. 
cumanya x tau biler... hehe





0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget