✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 30 January 2012

✿ OH..!! MONDAY..MOOD-DAY..MONDAY..✿




alhamdulillah...hari Senin berjalan dengan lancar sekali. Pagi2 dah semangat buat keje, check cuti staff, kemaskini & rekod dlm sistem manual supaya lepas nih saya lebih senang nak check baki cuti staf2 berbanding nak bukak HRMIS, yang jangkamasa menunggu adalah terlalu lama untuk log in. Staf ni plak asik dok tanya saya berapa hari baki cuti wlupun baru awl tahun, so pasnih keje adalah jadi lebih mudah. Yeayy!! *tetiba*

Pukul 11.45am - saya dapat call dr pegawai tadbir kat sini memaklumkan seseorang perlu jadi wakil untuk perbincangan antara seksyen. Bos Besar & pegawai lain pulak xde, saya mintak pegawai kontrak sorang utk attend perbincangan tersebut, dia pulak x dapat nak attend sbb kena siapkan Laporan Kewangan yang kena hantar ke Urusetia hari ni. Owhh.. Ye..semalam saya yang mintak dorg siapkan sbb urusetia dah tanye2. Memanangkan pegawai kontrak tersebut still sibuk nak compile semua laporan kewangan tu, nak tak nak.. sayalah yang mempaksarelakan diri utk attend.

Masuk bilik perbincangan, saya lah agaknyer orang yang paling blur. Terms2 kewangan masih belum saya dpt fahami lagi. Kalo bab2 Undang-Undang tu, boleh la saya nak tangkap. Amik note ape yg perlu...tgk jam dah kul 1.35pm..Perut lak lapar. Bos No.2 kewangan berkali2 mintak maaf sbb amik masa rehat kitorg, dia ckp kne settle hari ni jgk supaya yg nak compile nnt x pening. tp xpe la..dr sambung belah petang, sure saya lagi ngantuk.

1.45pm - kelam kabut tapi tak de ler sampai lari2 anak menuju ke cafe utk carik makanan. Ekceli xde ler lapar sangat tp takut ptg nih balik lambat, so mknn kne stenbai dlm perut supaya ptg nnt cacing2 xde ler ngamuk sakan. Opis kitorg ketat sikit jadual rehat thari or pagi. Thari waktu rehat dr 1.00pm-2.00pm sahaja dibenarkan berada di cafe, kalo lebih dr tu...ade laa CCTV yg merakam or tukang ambik gambar. Tp yg peliknyer, blok kitorg jer yg kne ikut peraturan mcm tu, bahagian2 lain kat JPM ni rasanya ikut suka hati dorg nak turun minum kul brp & abis lunch kul 2-3pm. Hmm...agaknyer BikBos dorg kasik kelonggaran kot.

Petang pas makan, saya sambung balik buat keje2 pagi tadi tp dengan semangat sedikit luntur. Ehh..mcm kene peluntur plak. Buat keje tanpa perasaan sambil menunggu betapa hebatnya tahap kelambatan nak log in HRMIS, sampai saya sempat ulang alik g toilet, cuci muka bagai.. Ari ni "cuti" lagi. Masuk ke 2 mggu ari khamis nih. Huhuhu... 

harap2 petang nih x balik lambat, boring rasanya ngadap pc kat opis nih.. Eiiiyaaaahhh..!! Semangat, kembalilahhh!! 




0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget