✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 23 November 2011

✿ KAKAK IJAN @ NINA @ GSC ALAMANDA ✿

Ni 1st time bawak kakak (anak sedara saya) jenjalan pas dia sampai advanture sorang2 nek Airasia dr Kuching 18/11 ari tu, so mggu lepas ari ahad (20/11/2011), pas settle siapkan 5S kat opis dr kul 11.00 am - 5.30pm, saya bawak kakak @ Nurmizan @ Nina  (kakak tu panggilan adik2 dia) g Alamanda. Cadangan asal, kalo awal settle tampal2 gambar utk carta organisasi seksyen utk 5S siap awal, bleh la bawak kakak naik bas jer g Alamanda tp petang tu ujan dari kul 3.00pm sampai la kul 6.00 pm. Payung lak x bawak, nak x nak terpaksa la tunggu incek hubby blk keje utk amik kitorg. 

Sampai Alamanda, terus cari tiket. Tanye Kakak nak tgk cite ape, Kakak request nak tgk cite "Aku Bukan Tomboy" tp incek hubby ajak tgk cite Shark Night 3D tu. Sampai kat kaunter, incek hubby dah cari2 seat dah nak beli, saya lak yg p "gatal mulut" ckp Kakak under 18yrs so x bleh tgk cite tu. Xde ler 18sx pun cuma maybe cite tu x sesuai utk peringkat umur Kakak (15thn). Incek hubby ckp kat tmpt check tiket tu nnt dorg x kan check ic kakak, tp saya lak yang risau. Last2 tgk jgk laa cita 'Aku Bukan Tomboy" tu... seronok kakak. Cite nyer not bad jugak la, kelakar..nak2 ade Saheizy Sam berlakon... heheheh
   

masa mula2 sampai, ade jualan perabot blkg tu..


lawa katil nih. Ntah berapa riban..
xpe laa..yg kat umh pun ade sikit ala2 cengginih.. heheh


Kakak posing depan replika box mende ntah tuu..


bila tgk pic nih, rasa betapa cepatnya masa berlalu.
Kakak pun dah besar, jadi anak dara.. malah sama saiz ngan saya dah pun...
rasa baru semalam jer saya mandikan kakak, jaga kakak wiken, 
bawak dia jenjalan ambik dr umh ayah dia @ abg g umh abg lg sorang.
berkongsi baju (masa tu pakai baju body fit), suar pendek saya pun kakak pinjam,
berkongsi makan burger nan seketul & megi tomyam pedas nan sebungkus..
itu cite kakak masa kakak umur 3-5thn... skrg kakak dah 15 tahun..
Wowowoooo....!! :p


"pakwe" misteri Kakak..hahahah


sblm g tgk wayang tu, kitorg g alas perut dulu.
Air Fresh Orange utk incek hubby & saya dan Kakak share Kokenat Shake!


nih dah lame nak belanja Kakak..selama ni tunjuk gambar jer kat dia..
tp Kakak makan x abis lak.. kenyang katanya..


posing tetap posing..makan wafle x puas sebenarnyer...
tekak nak cari nasik jugak tp terpaksa makan ringan2 jer dulu sbb singkat sangat masa,
pastu nak masuk panggung dah.. sian Kakak..dr opis dah kelaparan.. 


belanja Kakak makan nih jgk..
antara Fav saya kalo g Alamanda ;)


pas alas perut, kelam kabut g panggung,
kebetulan masa tu tgh ade promosi filem Puss in Boots
Saya mula2 teragak2, rasa cam nak amik gambar, last2 suruh Kakak..
walhal lam ati nak jugekkk!!!!
Puss in Boots tu fav saya...!! cam Chester Gendut kat umh lak dia.. heheh


masa mula2 Kakak amik gambar, kne Q sbb ramai..
tp xde ler lame sangat Q nyer pun...
Kakak sorang jer bergambar.. saya tak.... hehehe






last2 rasa nyesal x bergambar ngan Mamat Kiyut nih, 
last2 saya amik jugak....... x mo kalahh!!! hahaha


haa hamek kauuuuuuuu!!!
sekali berposing, tamakkk sampai 2x snap pic...
siap berpeluk2 bukan muhrim lagi tuu... hhahaha


Satu lg pic Kakak...Kakak dah siap bergambar sebenarnya,
siap bersandar kat tiang blkg tu, org2 pun dah ramai yg balik,
tetiba "Puss in Boots"  nih pegi kat Kakak yg tgh bermsg2 hp,
ngusik2 kakak, siap tepuk "high-5" lagi tu ngan kakak..
last2 amik gambar lagi sekali... hehehe


p/s: saya tunjuk pic nih ngan incek hubby yg tgh Q beli pop-corn, 
dia ckp saya x mo kalah jugak...
hahahahhaa... harussssssssssssss...!!
ehhh..nnt nak tgk laa cite Puss in Boots nih.. hehehe


2 comments:

  1. sy mmg suke wafle kat alamanda tu..gebuss mcm kak ena hahahah..kak ena sama la gan hang juls, carik popiah gak kui kui kui

    ReplyDelete
  2. mak iti Jr >>>> tau tak paa..popiah sana terbaekkkkk!!!

    ReplyDelete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget