✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 17 November 2011

✿ G KEJE CAM NAK KENE JATUH HUKUM...... ✿




tajuk agak sedikit tipu, tapi siryus skang nih asal  nak g keje jer, pepagi mmg rasa teramatlah kemalasan nak bangun, pastu nak kne iron baju (kalo nak pakai baju yg harus digosok laa, kalo x, harus kain jenis chiffon tu jer pakai utk hari tu), pastu nak siap2 g keje, pastu nak mekap2 lam kete (ehh mcm la mekap sangat pun g keje, kadang2 g keje cam muka nak g pasar borong.....hakhakhak) pastu nak sampai depan opis tu punye ler berat kaki melangkah rasa cam hari tu  bakal kne rotan... ehhh..kenapa laa malas sangat skang nih ehhh...????????


hmmm...rasanya ada kaitan ngan 5S kot... yer..!! tu yg paling tepat sekali jawapan kepada permasalahan penyakit nih. Sejak dilantik secara rasmi jadik Fasi untuk zon nih, rasa cam bebanan tu sangat terasa. Dengan ko sorang2 fikir pasal 5S nak buat itu ini, pastu dengan menanggung keje member yg cuti bersalin lagi,, dengan yg sorang hado tp cam nan hado aka jadik biskut cipsemo kejap ada, kejap ilang kat opis aka baikkauberentikejedarimakangajibuta cam tu,. dah pesan awal2, fail 5S kne update dlm mggu nih, gambar2 lame tukar baru, edit2 kasik nampak cantik & kemas skit, carta2 lame, buat baru ikut perubahan kakitangan yg bertukar ape sume tu, tp takkkkkkkkkkkkkkk jugak buat. Org yg saya ckp "baikkauberentikejedarimakangajibuta" tu buat saya jadik stress. Dia usahkan tanye ape lagi yg x settle, malah langsung xde amik port.. dah hint2 suruh buat ape yg patut pun dia x buat2 jugak. 
eiiiiiiiiiiiii berbulunyahatikuini.... 


nasib la ade bantuan staff2 yg sentiasa ada membantu utk menjayakan 5S nih. Saya tukang design2, edit2 gambar, reka2 tagging mane yg patut..dorg la yang berkerah tenaga pegi laminate, gunting, tampal kat polisterine & lekat kat sudut 5S. Cam malam td, saya OT sampai kul 10 mlm utk edit2 gambar & tagging ape yg patut beserta ngan carta organisasi terkini. Nasib baik incek hubby temankan dr kul 7.30pm sampai 10.00 pm tu. Kalo xde dorg, mau nya saya meraung sorang2 wat sume keje sambil menghitung detik & waktu audit 5S datang menjengah. Saya berniat, dah settle 5S ni nanti nak belanja dorang makan sikit. Wat makan2 sarapan pagi ker, laksa sarawak ker, laksa penang ker, bihun soto ker...janji ade makan2, sebagai tanda menghargai jasa2 dorang. insyaAllah..

hari ni lak bleh kata dlm 8 jam bekerja, bape jam jer wat keje betul2. Agaknyer pagi td jer kot gaji saya berkat. Pagi2 buat keje urgent, pastu td thari sampai kul 4.30 pm arrange jamuan perpisahan bos. Pastu abis2 majlis, sesi menapau lauk2 pulak... sebabnya, caterer yg dtg kul 3.00 pm tu kitorg mintak dia dtg lambat skit sbb ramai lg yg x dtg jamuan. Last2 caterer tu ckp dorg amik sume bekas2 jamuan tu esok pagi. Nak x nak, saya ngan staff lg sorang tapau byk2 lauk yg ade, bg kat sape2 yang nak. Dari buang cam tu jer, membazir. Kalo biar cam tu jer, besok pagi basi..sure bau satu opis. So ari nih sampai ke kul 6.00pm la alam flora, bungkus2 sampah then ikat, takut ciksitikus plak yang datang bertandang. huhuhu...

kaki badan dah lenguh2, balik umh jap g kne kemas2 bilik baju lak. Semalam dah operasi kemas2 stor tkt bawah sampai kul 1am. Lega ati tgk sume dah clear..

ehh....kat umh pun dah kne setat 5S nampaknyer... hehehe

daaaaaaaa... 




p/s: mggu depan bos xde kat opis seminggu... hmmmm bermaharajalelakesumadewata laaa si "baikkauberentikejedarimakangajibuta" tu pasnih... 


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget