✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 2 November 2011

✿ SEKALI LAGI..... ✿

Aslmkm.. Omakkauu (menggantikan OMG)..

SPEECHLESS..........................

Baru jer dpt dari member yang haku jumpa kat cafe opis hari tu.. Alah yg lam entry psl [ANAK ANGKAT] ari tu. Kali ni panggilan tu betul2 buat haku terkedu..

A BUKAN NAMA SEBENAR: Julssss... ngandung ker????
HAKU: aaaaaaaaaaaa?? sape nih...??? 
A BUKAN NAMA SEBENAR: ala...."bukannamasebenarlaaa". Ngandung ker???
HAKU : errrrkkk...la.... ingatkan sape..ngape tetiba tanye..
A BUKAN NAMA SEBENAR: xde la.. nak baby x...???
HAKU: aaaaaaaaaaaa..??? *still blur2*
A BUKAN NAMA SEBENAR: nak x??? kalo nak, aku (bukannamasebenarlaaa) leh tlg ni..
HAKU: aaaaaaaaaaaaaa....?? errr...errr.... sape yg nak bersalin...???
A BUKAN NAMA SEBENAR: kawan aku (bukannamasebenarlaaa) yg keje kat klinik ckp ade sorg pompuan tgh check-up, tggu nak bersalin bila2 masa.. Juls nak x..? Kalo nak, nak bgtau member ni...
HAKU: ye ker..?? errrr..cane ehh... tetiba jer.... x leh nak fikir...
A BUKAN NAMA SEBENAR: tu la... pompuan tu nak bg orang anak dia tuu... so kne inform sblm kul 5..aku tgh miting nih..ape2 tanye hubby dulu ekk..nnt aku kol blk...
HAKU: aaaa...errr... ok....





....selang 10 minit...


A BUKAN NAMA SEBENAR: Juls.... dah bersalin arrrr...tp ade 2 org..salah sorg tu baby girl.. yg aku ckp td tu x sure yg tu ker yg dpt baby boy...
HAKU: laa... cepatnyer... x tanye hubby pun lg... tgh terkejut nih..

A BUKAN NAMA SEBENAR: xpe...ape2 tanye hubby dulu... ptg kang aku kol blk..
HAKU: errr....ok...




KATA HATI HAKU :

Alhamdulillah...masih ada orang yg prihatin ape yg haku rasa dan ape yg haku pnh lalui...ekceli kawan haku yg bukannamasebenar yang call tu pun dah amik anak angkat after 4years kawin. Agaknyer rezeki dia (wlu sekejap) 3 bln lepas dia amik anak angkat tu (ujg thn lps), dia akhirnya pegnen tu utk 2 bln jer (bln 3 baru2 ni). Rezeki x lame, dia keguguran pastu.

*sinonim ehhh... kalo amik anak angkat jer, ade yg dpt rezeki baby/pegnen pastu...sama cam kazen haku yg kat Ganu tuu* ;)

If x silap haku, nih kali ke-4 org tawarkan baby utk haku...... semuanya haku fikir balik, and tolak secara baik. Tadi pun pas kol incek hubby, dia pun ckp mende ni kne fikir betul2, x leh rush2 cam ni. Sedangkan masa kawan haku offer utk kasik kucen long hair, british short hair, persian & munchkin  (4x offer oleh org yg sama) pun haku fikir byk kali..wlupun sekor kucen yer..Ni kan plak nak bela anak orang lagi ler... byk persiapan mental, fizikal & rohani yg kne ready.

Memang jawapan haku tu utk katakan "BELUM RASA NAK ADOPT BABY" lagi buat masa ni, sama cam jawapan incek hubby, wlupun dah 5 thn menunggu utk zuriat sendiri. Haku still mengharap & still percaya, moga satu hari nanti haku berkesempatan menikmati pengalaman indah sakit bersalin & punya anak sendiri. Insyallah................




*ehh...rasanya selama berblog dah lebih 4-5 thn nih (dr blog lame), ni luahan pertama kali yg agak terbuka kat blog ni pasal anak...errmm..maybe sbb haku tgk ramai lg yg senasib diuji sama dengan haku kot...??. Sapa lagi yg lebih memahami, kalau bukan blog tanpa suara ni...........*








(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
x sabar nak balik Swk..
abg haku blk haji 24/11 nnt, tp haku blk ujg bln 12..
dah kirim buah zuriat dr dia banyak2..
semoga ada sinar menanti..


*ari tu masa kol & ckp ngan SIL sblm dorg g haji, 
rasa tacing giler masa ckp ngan SIL, 
haku x ckp ape2 pun lg, awl2 dia ckp..
insyaAllah dia akan tlg doakan supaya kitorg ade rezeki baby.



ishhhhhhhhhh...

rasa tacing balik bila ckp pasal baby nih...


ahhhhhhhhhhhhhhh....................!! :'((



0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget