✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 23 November 2011

✿ TERINGIN................................................................✿



teringin..
dah 5 tahun menunggu.................



✿ KAKAK IJAN @ NINA @ GSC ALAMANDA ✿

Ni 1st time bawak kakak (anak sedara saya) jenjalan pas dia sampai advanture sorang2 nek Airasia dr Kuching 18/11 ari tu, so mggu lepas ari ahad (20/11/2011), pas settle siapkan 5S kat opis dr kul 11.00 am - 5.30pm, saya bawak kakak @ Nurmizan @ Nina  (kakak tu panggilan adik2 dia) g Alamanda. Cadangan asal, kalo awal settle tampal2 gambar utk carta organisasi seksyen utk 5S siap awal, bleh la bawak kakak naik bas jer g Alamanda tp petang tu ujan dari kul 3.00pm sampai la kul 6.00 pm. Payung lak x bawak, nak x nak terpaksa la tunggu incek hubby blk keje utk amik kitorg. 

Sampai Alamanda, terus cari tiket. Tanye Kakak nak tgk cite ape, Kakak request nak tgk cite "Aku Bukan Tomboy" tp incek hubby ajak tgk cite Shark Night 3D tu. Sampai kat kaunter, incek hubby dah cari2 seat dah nak beli, saya lak yg p "gatal mulut" ckp Kakak under 18yrs so x bleh tgk cite tu. Xde ler 18sx pun cuma maybe cite tu x sesuai utk peringkat umur Kakak (15thn). Incek hubby ckp kat tmpt check tiket tu nnt dorg x kan check ic kakak, tp saya lak yang risau. Last2 tgk jgk laa cita 'Aku Bukan Tomboy" tu... seronok kakak. Cite nyer not bad jugak la, kelakar..nak2 ade Saheizy Sam berlakon... heheheh
   

masa mula2 sampai, ade jualan perabot blkg tu..


lawa katil nih. Ntah berapa riban..
xpe laa..yg kat umh pun ade sikit ala2 cengginih.. heheh


Kakak posing depan replika box mende ntah tuu..


bila tgk pic nih, rasa betapa cepatnya masa berlalu.
Kakak pun dah besar, jadi anak dara.. malah sama saiz ngan saya dah pun...
rasa baru semalam jer saya mandikan kakak, jaga kakak wiken, 
bawak dia jenjalan ambik dr umh ayah dia @ abg g umh abg lg sorang.
berkongsi baju (masa tu pakai baju body fit), suar pendek saya pun kakak pinjam,
berkongsi makan burger nan seketul & megi tomyam pedas nan sebungkus..
itu cite kakak masa kakak umur 3-5thn... skrg kakak dah 15 tahun..
Wowowoooo....!! :p


"pakwe" misteri Kakak..hahahah


sblm g tgk wayang tu, kitorg g alas perut dulu.
Air Fresh Orange utk incek hubby & saya dan Kakak share Kokenat Shake!


nih dah lame nak belanja Kakak..selama ni tunjuk gambar jer kat dia..
tp Kakak makan x abis lak.. kenyang katanya..


posing tetap posing..makan wafle x puas sebenarnyer...
tekak nak cari nasik jugak tp terpaksa makan ringan2 jer dulu sbb singkat sangat masa,
pastu nak masuk panggung dah.. sian Kakak..dr opis dah kelaparan.. 


belanja Kakak makan nih jgk..
antara Fav saya kalo g Alamanda ;)


pas alas perut, kelam kabut g panggung,
kebetulan masa tu tgh ade promosi filem Puss in Boots
Saya mula2 teragak2, rasa cam nak amik gambar, last2 suruh Kakak..
walhal lam ati nak jugekkk!!!!
Puss in Boots tu fav saya...!! cam Chester Gendut kat umh lak dia.. heheh


masa mula2 Kakak amik gambar, kne Q sbb ramai..
tp xde ler lame sangat Q nyer pun...
Kakak sorang jer bergambar.. saya tak.... hehehe






last2 rasa nyesal x bergambar ngan Mamat Kiyut nih, 
last2 saya amik jugak....... x mo kalahh!!! hahaha


haa hamek kauuuuuuuu!!!
sekali berposing, tamakkk sampai 2x snap pic...
siap berpeluk2 bukan muhrim lagi tuu... hhahaha


Satu lg pic Kakak...Kakak dah siap bergambar sebenarnya,
siap bersandar kat tiang blkg tu, org2 pun dah ramai yg balik,
tetiba "Puss in Boots"  nih pegi kat Kakak yg tgh bermsg2 hp,
ngusik2 kakak, siap tepuk "high-5" lagi tu ngan kakak..
last2 amik gambar lagi sekali... hehehe


p/s: saya tunjuk pic nih ngan incek hubby yg tgh Q beli pop-corn, 
dia ckp saya x mo kalah jugak...
hahahahhaa... harussssssssssssss...!!
ehhh..nnt nak tgk laa cite Puss in Boots nih.. hehehe


✿ TIPS : ELAK KECURIAN, DIROMPAK & DIROGOL DALAM RUMAH SENDIRI ✿

Banyak kes pecah rumah dan ada ahli keluarga dibunuh atau dirogol oleh perompak. Muhasabahkan diri kita. Adakah kita pernah mengabaikan tanggungjawab sebagai ketua dalam keluarga menentukan anak-anak dan isteri kita selamat ketika tidur waktu malam hari?


Tips menghalang kecurian.

(1) Jangan biarkan anak-anak tidur di ruang tamu seorang diri (Mereka mungkin menggunakan anak sebagai tebusan).

(2) Kunci atau sorokkan semua pisau-pisau yang terdapat di dapur sebelum tidur (Kesemua kes kecurian di dapati pisau hilang dan menurut polis mereka akan mencari pisau dahulu sebelum mencuri bertujuan untuk melindungi diri mereka).

(3) Sekiranya terdengar/terlihat paip air di luar rumah terbuka pada tengah malam (pukul 12:00 ke atas), jangan keluar rumah untuk menutup paip tersebut kerana ini adalah taktik terbaru mereka di mana mereka telah menunggu diluar pintu rumah untuk masuk (Kes terbaru berlaku di Dungun dan Petaling Jaya).

(4) Beritahu anak-anak sekiranya hendak ke tandas (jika tandas jauh) di waktu tengah malam, kejutkan ibubapa untuk bersama mereka.

(5) Jangan simpan barang-barang kemas di dalam almari baju (Cara lama ...).

(6) Bawa alarm kereta bersama semasa tidur, in case terjaga tengah malam, cuba on and off kan balik untuk menakutkan pencuri (Menandakan kita sentiasa alert).

(7) Tekan button merah alarm kereta anda jika anda suspect pencuri sudah masuk ke dalam rumah.

(8) Sekiranya terlihat orang-orang yang agak aneh dan asing di kawasan rumah anda, sila dapatkan plet no motor/kereta mereka (Selalunya naik motor dan mereka ni biasanya berdua, setiap kali kita lalu depan mereka, mereka akan menundukkan kepala).

(9) Pesan kepada jiran, sekiranya ada sesiapa yang datang ke rumah kita dan mengaku saudara kita bertujuan untuk mengambil barang-barang, jangan benarkan, beri nombor telefor pejabat anda kepada jiran supaya mereka boleh double check dengan kita.

(10) Semasa tidur, pastikan handphone anda berada di sisi atau pastikan juga Cordless Phone anda berada di sisi anda ataupun sambungkan satu extension dalam bilek tidur anda. Ini memudahkan anda membuat panggilan kecemasan sekiranya anda terasa kehadiran pencuri di dalam rumah anda.

(11) Adakan senarai nombor telefon kecemasan seperti polis kawasan anda, bomba kawasan anda, 999 atau sebagainya. Pastikan nombor-nombor ini disimpan dalam handphone anda. Kalau boleh, hafalkan nombor tersebut. Ini memudahkan anda membuat panggilan telefon.

(12) Kalau berkemampuan, pasangkan alat pengesan kecurian di rumah atau automatik alarm.

(13) Lampu porch & lampu belakang rumah sepatutnya terpasang secara automatik bila malam, baik semasa kita ada di rumah atau pergi bercuti.

(14) Kalau cuti lama, pesan jiran kutip surat-surat dalam peti surat. Peti surat yang penuh membantu pencuri menghidu ketiadaan tuan rumah.

(15) Kalau kawasan anda kerap berlaku kecurian, buat permohonan rasmi dari Balai Polis berdekatan supaya ada anggota polis buat rondaan yang kerap di kawasan anda.

(16) Kereta Proton adalah paling mudah dicuri. Kalau kereta anda brand new, sekurang-kurangnya anda perlu lock gear & steering sebelum tidur (Sebenarnya masih boleh dicuri, tetapi akan berjaya melambatkan pencuri).

(17) Kalau ada anak-anak perempuan, sebaik-baiknya pintu biliknya dikunci dari dalam (Sebab ada pencuri yg mengambil kesempatan seksual) dan anda perlu ada kunci pendua in case berlaku kebakaran.


(18) Sekurang-kurangnya simpan kayu hoki atau baseball di bawah katil anda buat mempertahankan diri dari pencuri yang ganas.

(19) Jangan letak kunci bawah pasu bunga/mail box/alang pintu/tepi tingkap bila keluar (Pencuri dah lama tau taktik ni...). Lebih selamat beri pada jiran yang kita kenal rapat.

(20) Kalau sewa rumah baru pastikan anda tukar padlock baru, mana tau bekas-bekas penyewa lama simpan kunci pendua.

(21) Kurangkan pendedahan dan pergaulan anda dengan pekerja asing.

(22) Pastikan keadaan selamat sebelum buka pintu rumah (Tak kira siang atau malam, terutamanya balik lepas 11:00lam).



sumber kopi-pes dari [.S.I.N.I.]


✿ FORGIVENESS ✿



A person who is weak cannot forgive
but a person who is strong can forgive.

But how can we forgive someone if that person hasn't confessed what they  have done or told the truth?

*sigh*

Tuesday, 22 November 2011

✿ SORRY FOR ALL THE MESS............. ✿



somtimes u just have to distance urself from  other people.
if they care, the'll notice,
if they dont, 
u know where you stand
u just cant tell anybody how u feel
not because u dont know why
not because u dont know ur purpose
not because u dont trust them 
but because u dont find the right words to make them.....
 UNDERSTAND.........


✿ EPI 21ST BEFDEY TO MY LOVELY NIECE, LIZA CYG @ AMOI [22-11-2011] ✿



Liza Faisal Tiong,

ee & pakchu doakan semoga panjang umur, sihat walafiat, 
dirahmati Allah S.W.T selalu & bakal menjadi  pemimpin solehah yang berjaya,
di dunia..juga di akhirat..

amin... ;)


  

Friday, 18 November 2011

✿ PROSES PENGGUGURAN BAYI ✿



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
OMK..!!!!!!!!!!!
saya speechless.....


✿ EVERY HUSBAND SHOULD READ THIS ✿




Love her...when she sips on your coffee or tea. She only wants to make sure it tastes just right for you.

Love her...when she "pushes" you to pray. She wants to be with you in Jannah (Paradise).

Love her...when she asks you to play with the kids. She did not "make" them on her own.

Love her...when she is jealous. Out of all the men she can have, she chose you

Love her...when she has annoying little habits that drives you nuts. You have them too.

Love her...when her cooking is bad. She tries.

Love her...when she looks dishevelled in the morning. She always grooms herself up again.

Love her...when she asks to help with the kids homework. She only wants you to be part of the home.

Love her...when she asks if she looks fat. Your opinion counts, so tell her she's beautiful.

Love her...when she looks beautiful. She's yours so appreciate her.

Love her...when she spends hours to get ready. She only wants to look her best for you.

Love her...when she buys you gifts you don't like. Smile and tell her it's what you've always wanted.

Love her...when she has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change.

Love her...when she cries for absolutely nothing. Don't ask, tell her its going to be okay

Love her...when she suffers from PMS. Buy chocolate, rub her feet and back and just chat to her (trust me this works!)

Love her...when whatever you do is not pleasing. It happens and will pass

Love her...when she stains your clothes. You needed a new thobe (kurta) anyway

Love her...when she tells you how to drive. She only wants you to be safe.

Love her...when she argues. She only wants to make things right for both

Love her...she is yours. You don't need any other special reason!!!!



All this forms part of a Woman's Character. Women are part of your life and should be treated as the Queen.

The Messenger of Allah (peace be upon him) advised concerning the woman:

-->Treat the women well
-->The best of you are those who are the best in the treatment of their wives
 — 



CREDIT TO : Airesh WalkWay (FB)


✿ PETUA ISLAM UNTUK DIPERTEMUKAN JODOH ✿






Fadhilat Surah Yaasin ayat 36:


 Untuk sesiapa yang belum berkahwin agar dipertemukan jodoh. 


Baca Surah Yaasin ayat 36 dan berdoa. 


Hembus pada telapak tangan dan sapukan ke muka.


Lakukan setiap pagi sebelum keluar rumah.


Surah Yaasin: Ayat 32 - 36: 


"Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan; 


samada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau


 dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya."
 —




✿ 9 SITI YANG PATUT DI JADIKAN CONTOH KEPADA UMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA ✿


1) Siti Khadijah
- Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yang melahirkan anak-anak Rasulullah, setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh orang-orang kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kepada Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.


2) Siti Fatimah
- Anak Rasulullah yang tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kepada suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2kadang-kadang berbantalkan lengan Ali. Rasulullah pernah berkata aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali maafkan kamu.


3) Siti Aishah
- Beliau isteri Rasulullah yang paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dengan Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yang sama.


4) Siti Hajar
- Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kepada suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air untuk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorang ibu mithali).


5) Siti Mariam
- Wanita suci yg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yang tinggi sehingga rahimnya dipilih oleh Allah s.w.t untuk mengandungkan Nabi Isa.


6) Siti Asiah
- Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dengan ujian yg dihadapinya daripada Firaun Laknatullah.


7) Siti Aminah
- Wanita mulia yang menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.


8) Siti Muti'ah
- Isteri yang patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kepada suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat untuk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dengan cantik untuk tatapan suaminya sahaja.


9 ) Siti Zubaidah
- Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya untuk membina terusan bagi kegunaan orang ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.



Sumber: 
 (copypaste) dr 
Ustazah Siti Norbahyah Mahmood




✿ Notorious B.I.G. calms down crying baby - original ✿









Hamoi3x..kecik2 dah pandai menghip-hop r&b soul kan diri yek..
jangan besok2 [BABY MAEYA @ MERAH] pun cam ni, udah ler...
penat bonda & abi tu nak dunlot lagu2 hip hop..hahaha


✿ KITA (SAYA) KADANG-KADANG LUPA ✿




Kadang2 kita lupa untuk bersyukur dengan apa yg ada di sekeliling kita..
lupa utk bersyukur yg kita punya suami / isteri yg menyayangi kita.
.saudara mara yg kasihkan kita..dan yang paling penting...
 kita lupa siapa yng paling berhak utk memberi kita anak....
harus yakin kalau belum masanya, tidak akn ada juga rezeki tersebut...
..Allah akan beri disaat yang mana hanya Dia sahaja yg tahu bila saatnya itu.." 




p/s: motivasi & kata2 semangat utk diri sendiri...
entry [INI] jugalah yang menjadi sumber kekuatan... :'((


Thursday, 17 November 2011

✿ G KEJE CAM NAK KENE JATUH HUKUM...... ✿




tajuk agak sedikit tipu, tapi siryus skang nih asal  nak g keje jer, pepagi mmg rasa teramatlah kemalasan nak bangun, pastu nak kne iron baju (kalo nak pakai baju yg harus digosok laa, kalo x, harus kain jenis chiffon tu jer pakai utk hari tu), pastu nak siap2 g keje, pastu nak mekap2 lam kete (ehh mcm la mekap sangat pun g keje, kadang2 g keje cam muka nak g pasar borong.....hakhakhak) pastu nak sampai depan opis tu punye ler berat kaki melangkah rasa cam hari tu  bakal kne rotan... ehhh..kenapa laa malas sangat skang nih ehhh...????????


hmmm...rasanya ada kaitan ngan 5S kot... yer..!! tu yg paling tepat sekali jawapan kepada permasalahan penyakit nih. Sejak dilantik secara rasmi jadik Fasi untuk zon nih, rasa cam bebanan tu sangat terasa. Dengan ko sorang2 fikir pasal 5S nak buat itu ini, pastu dengan menanggung keje member yg cuti bersalin lagi,, dengan yg sorang hado tp cam nan hado aka jadik biskut cipsemo kejap ada, kejap ilang kat opis aka baikkauberentikejedarimakangajibuta cam tu,. dah pesan awal2, fail 5S kne update dlm mggu nih, gambar2 lame tukar baru, edit2 kasik nampak cantik & kemas skit, carta2 lame, buat baru ikut perubahan kakitangan yg bertukar ape sume tu, tp takkkkkkkkkkkkkkk jugak buat. Org yg saya ckp "baikkauberentikejedarimakangajibuta" tu buat saya jadik stress. Dia usahkan tanye ape lagi yg x settle, malah langsung xde amik port.. dah hint2 suruh buat ape yg patut pun dia x buat2 jugak. 
eiiiiiiiiiiiii berbulunyahatikuini.... 


nasib la ade bantuan staff2 yg sentiasa ada membantu utk menjayakan 5S nih. Saya tukang design2, edit2 gambar, reka2 tagging mane yg patut..dorg la yang berkerah tenaga pegi laminate, gunting, tampal kat polisterine & lekat kat sudut 5S. Cam malam td, saya OT sampai kul 10 mlm utk edit2 gambar & tagging ape yg patut beserta ngan carta organisasi terkini. Nasib baik incek hubby temankan dr kul 7.30pm sampai 10.00 pm tu. Kalo xde dorg, mau nya saya meraung sorang2 wat sume keje sambil menghitung detik & waktu audit 5S datang menjengah. Saya berniat, dah settle 5S ni nanti nak belanja dorang makan sikit. Wat makan2 sarapan pagi ker, laksa sarawak ker, laksa penang ker, bihun soto ker...janji ade makan2, sebagai tanda menghargai jasa2 dorang. insyaAllah..

hari ni lak bleh kata dlm 8 jam bekerja, bape jam jer wat keje betul2. Agaknyer pagi td jer kot gaji saya berkat. Pagi2 buat keje urgent, pastu td thari sampai kul 4.30 pm arrange jamuan perpisahan bos. Pastu abis2 majlis, sesi menapau lauk2 pulak... sebabnya, caterer yg dtg kul 3.00 pm tu kitorg mintak dia dtg lambat skit sbb ramai lg yg x dtg jamuan. Last2 caterer tu ckp dorg amik sume bekas2 jamuan tu esok pagi. Nak x nak, saya ngan staff lg sorang tapau byk2 lauk yg ade, bg kat sape2 yang nak. Dari buang cam tu jer, membazir. Kalo biar cam tu jer, besok pagi basi..sure bau satu opis. So ari nih sampai ke kul 6.00pm la alam flora, bungkus2 sampah then ikat, takut ciksitikus plak yang datang bertandang. huhuhu...

kaki badan dah lenguh2, balik umh jap g kne kemas2 bilik baju lak. Semalam dah operasi kemas2 stor tkt bawah sampai kul 1am. Lega ati tgk sume dah clear..

ehh....kat umh pun dah kne setat 5S nampaknyer... hehehe

daaaaaaaa... 




p/s: mggu depan bos xde kat opis seminggu... hmmmm bermaharajalelakesumadewata laaa si "baikkauberentikejedarimakangajibuta" tu pasnih... 


Tuesday, 15 November 2011

✿ SAMSUNG GALAXY NOTE YANG SUNGGUH AMAGATTTT......!!!! ✿

Originally set to launch on November 17th, mobile technology specialists Clove has revealed the launch date for the Galaxy Note, Samsung’s new super-powered smartphone, has been pushed forward. 

Boasting a 1.4GHz dual-core CPU, a 5.3in Super AMOLED WXGA (1280 x 800, 285 PPI) display (with stylus), and 16GB of internal storage, the Galaxy Note will go on sale on November 1st and will be priced as expected at £594 without a SIM. 

“It looks like Samsung may have realised the initial price of £559 for the Note was perhaps a little too high – it’s now been dropped to £495,” writes the Clove Blog,referring to its price before VAT. “And it’s a double dose of good news this morning as the release date has also been brought forward from the 17th November to the 1st November.” 

The Galaxy Note will run on Android 2.3 and support WiFi, Bluetooth 3.0, HSPA+/4G LTE support and full 1080p HD video recording and playback. An impressive 8-megapixel camera will sit on the back of the phone, with a 2-megapixel snapper up front. 

When the Galaxy Note was announced in September, Samsung claimed it would usher in ‘the next chapter of the mobile industry', and declared it a new category of product. 



"The huge, 5.3" HD Super AMOLED screen is the largest, highest quality display available in any phone; the touch screen and S Pen combine to produce a uniquely accurate level of control and finesse, along with rich expressions across the GALAXY Note experience, enabling the introduction of new smartphone experiences, " said Samsung Mobile's JK Shin 

The major service providers are yet to announce their contract plans. 

Here's the full specs:

Network
 HSPA+ 21Mbps  850/900/1900/2100
EDGE/GPRS  850/900/1800/1900
Processor
1.4GHz Dual Core Processor
Display
5.3" WXGA(1280x800, 285ppi) HD Super AMOLED
OS
Android 2.3(Gingerbread)
Camera
Main(Rear) : 8 MP with LED Flash
Front : 2 MP
Action Shot, Beauty, Panorama Shot, Smile Shot, Share Shot
Video
Video : MPEG4, H.264, H.263, WMV, DivX, Xvid, VC-1Recording 1080p@24~30fps, Playing1080p@30fps
Audio
Codec : MP3, AAC, AMR, WMA, WAV, FLAC, OGG
Music Player with SoundAlive
3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS
Value-added Features
Samsung Apps
Samsung Kies 2.0/ Samsung Kies air
Samsung TouchWiz/ Samsung L!ve Panel UX

Samsung ChatON mobile communication service
 (Downloadable via Samsung Apps)
Smart Note Apps
S Pen / Pen UX
Social Hub
- Integrated Messaging(Email, SNS), Contacts/ Calendar Sync
- Basic: POP3/IMAP Email
Social Hub, Readers Hub , Music Hub
GoogleTM Mobile Services
- GmailTM, Google TalkTM, Google SearchTM, YouTubeTM, Android Market TM,
- Google MapsTM with Google Places and Google Latitude
 A-GPS
Enterprise Solutions
 - ODE, EAS, CCX, MDM, VPN, WebEx
NFC(optional)

Connectivity
Bluetooth® technology v 3.0 + HS
USB 2.0 HOST
WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Direct
Sensor
Accelerometer, Light, Digital compass, Proximity, Barometer
Memory
16/32GB Internal Memory + microSD (up to 32GB)
Size
145.85 × 82.95 × 9.65 mm
Battery
Standard battery, Li-on 2,500 mAh



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
bile larrr seguni duit tetiba jatuh depan umah, 
pastuh xde orang ngaku lak duit tuh dia punye..
pastu bleh laa sambar seploh ketul mende neh...*tamakhahahaha*

ehhh.. ehhh....x elok amik brg / hak orang TANPA KEBENARAN tauu...
jangan biasakan diri wat cam tu..berdosa...!!!
nnt terbakar perut..
hehehe.. ;)


  

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget