✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 13 October 2011

✿ BIG BAD WOLF @ MAEPS SERDANG (7-16/10/2011) ✿

Last wiken (8/10/2011) haku ajakpaksa incek hubby teman haku g tgk beli buku kat pameran buku terbesar yuolsss kat MAEPS, Serdang.

Tak tau kat mane..??? ni map nyer.. Senang jer nak masuk situ, sbb byk "petunjuk" diaolss letak kat sepanjang laluan masuk. Kalo sesat jugak, x tau laa... hehehe..






Asal2 nak ajak Cik Siput tp sms dia, x reply2 lak. Almaklum laa bila masuk tmpt buku2 cam tu, dan menunggu bininya nak berjam memilih kat situ bukanlah perkara yang dia sukai, sbb tu plan asal ajak Cik Siput jekk..tp last2 ajak dia jgk... *HUHUHUHUU*


Pesanan bukan PENAJA :

Sebelum tu, kalo nak g sane, make sure bawak troli ok.. Larat korang nak hangkat berat2 tu?? So, kne bwk la troli, kan..WAJIB utk sape2 yg beli byk laa..



Mmg murah giler2 sampai rasa cam x patut jer bawak troli kecik ari tu *hahaha jiwatamaksilabaikan!!* Tak caya?? Tak caya???????????  tgk iklan tu...!! 




Plan asal mmg nak berjam2 lam tu sbb haku plg lame kat Section Pets, Craft & Cookery. Asal2 nak g sane tu carik buku berkaitan tu  jer... sila jgn percaya sbb tiap kali pegi pameran buku, byk jenis yg haku carik.. hak hak hak!!! :p


Masa sampai sane tu, ramai gak orang, tp still bleh lagi sereyt troli tu.. Cuma korang kne ade kesabaran sbb mcm2 bau akan timbul di saat2 org ramai cam tu.. =))



gmbr sumber ihsan hp incek hubby,
haku kalo dh time tamak pilih buku camtu, 
x ingat dah nak amik2 gambar bagai :))



Tp baru separuh misi, member incek hubby ckp nak dtg umh jap g (time tu dah kul 3pm++ kot). Terus "Alamakkkk amagatttt....!!!", haku x abis pilih2 lagi.. Section Kids punye buku plan nak kasik anak sedara x sempat g...! :(

Byk tul mende jadik, tgh pilih2, perut haku lak meragam.. Arghhh sapa suh makan sambal belacan pedas2 kalo tau perut dah x tahan seperti dulu, terus carik toilet. Ohyee...toilet kat situ mmg bersih & byk pilihan (errr byk toilet), sure x kan berebut or tggu turn punye la..plus toilet tu blkgnyer mmg open, so hati2 kot2 tetiba ade ular skodeng korang..hahaha..out of topik sudahh!! Ok, sambung..







Memandangkan kwn incek hubby dah nk OTW ke umh kitorg, pas sambar mane yg patut, terus carik port nak duduk bersila utk pilih2 dengan konsenteretnyerrr...*cane nak konsenteret kalo time haku duduk bersila tu incek hubby call kwn dia, kwn dia ckp dah tggu depan umah.. diulangi.. DEPAN UMAH..!!! Arrrrrrrghh!!




gmbr telah diedit utk mengaburi kesan minyak2 di muka =))



Ehh dlm sakit perut + sakit kepala, 
still wajib utk mengkontroltakberapaayu 
& menginterpremkan diri aiolss... =))



konon buku masak2 la kan?? :p


Sambil pilih2 tu, haku nyer perut belah kanan dah setat sakit balik, berdenyut2..errr ker sbb angkat kotak time tamak berebut buku tu ehhh?? Muka dah berkerut2, berfeloh2 & berminyak2 wlupun lam tu sejuk ekonnyer. Plus kepala lak dah mula berdenyut2, haihhh potng stimm tol.. :'((

So dengan penuh sedaya upaya menumpukan perhatian terhadap buku2 yg bersusun kat depan haku utk jadi "pilihan terakhir". 



antara buku2 yg WAJIB diborong =))


Tadaaaaaaaaaaaaaa..!!!!

Ni lah hasil pemburuan tersebut!!!!! =))

25 buku utk RM251.00 sahaja..!!
mmg berbaloi2 ;)






close up book tittle ;)

Ok...tgk by kategori...

9 buah buku DIY / Self Help / Craft


10 buah buku Masakan :p


6 buku Pets. Sume pasal kucen sbb dah tolak 2 buku pasal bird :(


 Tadaaaaaa..!! 
Separuh dr hasil pemburuan sebanyak 2x @ Big Bad Wolf
(yg 1st buat kat South City thn lepas)
ngeh..ngeh.. ngeh :p
*sila abaikan buku Kuning (GO) tersebut* =))



ini buku Shah beli..


Si Shah siap tag haku gmbr buku ats tu kt pesbuk sampai haku rs cam nak terbang g sane ari jemat tu tp last2 pegi Sabtu esoknyer.. ;p



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
erkghhh still x puas ati sbb x smpt g secti0n kids punye buku :(


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget