✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 17 October 2011

✿ DIBERI BETIS, NAK PAHA PULAKKK.. KAU X RETI2 BAB NAK BUAT KEJA ✿




Sebenarnyer entry nih dah sejuk dah, wlupun hari tu haku nak luahkan masa dlm keadaan tgh panas baru kuar oven giteww, tp xde mud nak hapdet belog punye pasal..so haku biarkan jer.

Alkisahnyer cenggini secara ringkas supaya org mudah dan faham..... Haku nih dah lame berbulu ngan sorang hamba Allah nih, Ahkak Semah (bukan nama sebenar). Sebabnya :-


1 - BILA HAKU MINTAK TLG WAT KEJE2 YG BERKAITAN NGN TUGAS2 DIA, DIA ASIK TANGGUH2. MINTAK TLG PAGI, PETANG BARU NAK BUAT, YG URGENT, DIA BLEH PLAK SUH LETAK @ TINGGAL ATAS MEJA HAKU DULU, XDE MOOD KATANYA! (WAHH KELAS KAUUUU SEMAH!!), HAKU DULU MENCIRIT TERKEJAR2 WAT KEJE BILA ORG BG ARAHAN) X KIRA ORANG TU SAMA PANGKAT OR LEBIH RENDAH DARI HAKU. 
:: PENJELASAN HAKU: mende yg haku suh buat tu adalah arahan bos, bos sendiri yg bg arahan kat haku mintak tlg KAU buat. Kalo x kasik keje kat ko, pastu ko pandai plak dtg meja haku komplen xde keje. Bila kasik keje, byk plak alasan mcm ko sorang jer yg buat keje kat opis nehh..


2- BILA KASIK TUGASAN, DIA BLEH PLAK "MENGARAH" ORANG LAIN BUAT, DEPAN2 HAKU LAK TU TOLAK KERJA TU DENGAN ALASAN PENAT @ BARU MASUK KEJE (BIASANYA BELAH PETANG) OR BARU LEPAS NEK TKT 1 @ 2 @ 3 @ 4.  
 :: PENJELASAN HAKU : tu ko kne baca balik FAIL MEJA yg jadik perhiasan ats meja kau yang menjelaskan dengan sejelas2nya tugasan2 hakiki kau & ngn sapa ko bertanggungjawab. Jawatan ko diwujudkan utk membantu haku & 2 opismet yg kat sini, bukan dok goyang kaki jer minah oiii..!!! Bukan keje ko angkat2 barang cam pekerja2 lain kat sini buat... Orang lain yg penat buat keje, blh lg mintak tlg, ko yang memanjang free bleh plak asik2 komplen penat. Dan tugasan bila org kasik kat ko, buat jer lah. Ape lak nak suruh2 orang lain buat mcm orang lain x buat keje langsung. Kalo mcm tu, jawatan ko x diwujudkan pun xpe kot..???


3- SEBELUM LUNCH, KUL 12.30 THARI, DIULANGI 12.30 TENGAH HARI DAH XDE KAT MEJA AKA KELUAR AWAL. TAU2 BILA ADA KEJE NAK BUAT TIME TU, DAH ILANG X TAU KE MANA..  
:: PENJELASAN HAKU : haku sbg sorang yg dah berkhidmat lam Kerajaan selama 10 tahun (secara tetap), 2 tahun (secara Sambilan/Kontrak) & keje 2 kilang (2thn) pun x berani nak "curik2" kuar awal melainkan dengan kebenaran (isi borang keluar awal utk kurang 3-4jam) dan kebenaran secara lisan (utk keluar kurang sejam) tapi kau yang keje pun TAK SAH JAWATAN lagi, hadooooooooo??? 
Alasan Ko : alaaa kak,.. kat sini semua orang mcm tuu... Amagatt!! terbaek punya jawapan balas...!! 


4- SELEPAS WAKTU LUNCH, KUL 2.30PM X TENTU LAGI NAMPAK BATANG HIDUNG KAT MEJA. KALO SEKALI SEKALA TU, HAKU FAHAM LA. STILL BLEH DITERIMA, TP NO MEMANJANG CAM TU...EHHH....!! HAKU KEJE DAH DEKAT 10 TAHUN, DIULANGI 10 TAHUN PUN STILL TAKUT2 NAK MASUK LAMBAT TAUU!! KALO LAMBAT, SIAP MSG BOS BGTAU SBB APE LAMBAT (ESPECIALLY ADE HAL2 KECEMASAN).
 :: PENJELASAN HAKU : pun sama cam jawapan numo 3 kat atas tu. Haku rasa, kalo ko ckp semua orang cam tu, ko pun nak sama cam dorang gak la..??? Org makan taik, ko pun ikut makan taik jugak..?????? Bagus lahh!!!


5- PEPAGI DTG MEJA HAKU, MENGUMPAT ORG SANA SINI, X PUAS ATI NGAN ORANG TU, ORANG NI, BYK KOMPLEN SUME MENDE. DAH TU CKP SORA KUAT2 X FIKIR ORANG KIRI KANAN @ BOS ADE DLM BILIK. X PASAL2 ORANG DENGAR THEN ORANG AKAN FIKIR MEJA HAKU NI PORT ORG MENGUMPAT PLAK...!!. 
:: PENJELASAN HAKU : Maaf! Haku nih bukanlah baik sangat tp selagi bleh elak, haku nak elak terlibat ngan mende2 xde paedah cam tu. Keje2 mesyuarat tingkap cam tu dah x berapa minat nak join. Lgpun, silap hari bulan bhn ko tu x pasal2 org ckp haku plak yg buat cite sbb port korang, meja haku kan??? Lagipun, ko kne faham, x semua orang sama banyak songeh / sama perangai / sama minat cam ko & ko kne la faham ada masa orang x nak diganggu or rasa ada gangguan. So, hormatilah org2 sekeliling yer..??? Takkan itu pun nak kne bgtau kot..??? 


6- KEJAP2 MENGADU PENAT WALHAL XDE KEJE SANGAT PUN, DR PAGI SAMPAI PETANG BERFB ORANG LAIN X KISAH PUN HAL DIA.
:: PENJELASAN HAKU : Siryes..!! haku x faham ape mende keje berat yg ko buat sampai penat cam tu.. Angkat mesin fotostat ker membajak sawah membanting tulangg hahh??????????????


7- ASIK2 CKP PASAL KEDUDUKAN DIA SEKARANG, NTAH BILE NAK NAIK PANGKAT KATANYA...*GULLLLPPPPP.!!!!!!!!*
:: PENJELASAN HAKU :  Amagattt..!!! Amagattt..!!! Amagattt..!!! 1st haku nak ckp, ko patut BERSYUKUR sbb ko dpt keje. Ramai lg org lain yg turun naik opis merayu2 cam mintak sedekah sbb nakkan keje tp ko dok asik komplen pasal keje ko..apa kes..??? Usaha tangga kejayaan hokeyy?? Kalo x usaha, cane nak naik..??? Sedangkan gred sekarang yg xde keje sangat pun ko nak "bising", nih kan plak kalo ko dah menjawat jawatan / nek gred yang baru kang. Mampu ko nak buat keje??? Hadoiii..!!!!



8- DOK CANANG SANA SINI OR NGAN KAWAN2 HAKU YG DTG OPIS HAKU, CKP BHGN/ SEKSYEN KITORG MMG TAK DE KEJE @ SENTIASA FREE SAMPAIKAN HAKU NEK MALU NGN KAWAN2, KANG ORANG FIKIR HAKU NIH MEMANJANG XDE KEJE.
:: PENJELASAN HAKU : ehh yang xde keje tu, HENGKO..!!! kitorg buat keje, x memanjang FB cam kau! patutnya kau ckp kau yang FREE, bukan "KITORG @ OPIS KITORG". Ko salah sebut tuu..!!


9- SUME MENDE ORG ADE, DIA NAK BELI, IKUT OR MINTAK. KADANG2 MUKA X MALU MINTAK FREE @ AMIK TANPA KEBENARAN MENDE2 YG ORG X DECLARE X NAK..
:: PENJELASAN HAKU :: tanak ckp banyak, apa2 ko ikut kemampuan "POKET" ko..!!. Besar periuk, besar kerakkkk! Bab2 nak mintak sume brg free, x nak ckp la...cuma nak pesan --->>> Jangan ikut besar tekak ko jekkk...!!



10- DIA NAK SUME ORANG IKUT CKP DIA, FAHAM DIA, BUAT MCM YANG DIA NAK.. 
PENJELASAN HAKU :: eran bila keje dia, dia arahkan plak kat orang lain. Alasan lain xde, PENAT.. LETIH.. PENAT.. LETIH.... aku tak tau ape yg buat ko letih sangat..  Nak orang faham kau, tp kau sendiri buat pekak bodo jer pasal keadaan sekeliling. Ramai2 pekerja sini, ko ler yg paling byk mengangkang haku tgk, yang lain2 tu haku fhm la buat keje berat2. 




NI PLAK, MENDE YANG DIA X PUAS ATI NGAN HAKU /PEGAWAI / OPISMET LAIN :-

1 - x puas ati ngan haku bab2 keje,. katanya haku nih buat dia rasa terhina sbb dia "kuli-kuli" jer, nak2 bila mintak dia ambik dokumen, potostet or whatever lah keje2 sepatutnya yg dia buat..
- Ehh haku pun kuli jugak ape..?? Saya Yang Menurut Perintah, bila masa plak ko tu jadik ladybosssssssssss??? Haku arahkan keje yg bos mintak ko buat. Ape2 x puas ati, ckp laa kat bos. Senang cite!!


2.  Dia ckp sume orang x suka dia, sorg staff kat sini x penah nak nyembang2 ngan dia, bila ajak nyembang...nak x nak jer jawab.
- Ehh... suka hati mereka dan kuarga mereka la nak nyembang ker x ngan ko!! PERLU ker orang nak layan sume karenah, hati dan perasaan ko. Kne faham jugak, ada masa orang sibuk buat keje, so ko x payah la nak menyibuk2. Kalo haku jadi staff tersebut pun, sure "MALAS" nak layan nyembang2 kosong xde paedah cam ko..!


3. Kwn2 staff kat sini bila dtg jumpa staff tersebut, x nak pun tegur2 dia, buat dia cam x wujud kat sini (meja dia dulu neh laa).
- Errkkkhh..cane nak ckp ekk.. haku ni kalo x knl ngan orang, sama jugak..xde nak tegur2 orang x memasal nak meramahkan diri. x biasa okehh..!! 


4. Dia ckp haku, staff lg sorang & dia x pnh minum sama2. "Sepatutnya" (ayat "sepatutnya" yg xblh tahan tu") bila sama2 satu opis, bekpes or lunch sama2.
- Aihhh... kejap!! Ni pekeliling mane nih..?????? Ade ker yg kate satu opis kne buat sume tu same2????????? AMagattt!!!33444xxxx..!! Haku x pnh dengar lagi neh....! Ehh Ko thari p mana?? Balik cekik kat umh ko kan..???? Pagi ko masuk kul brp..???? Orang dah siap2 tapau, masuk opis sblm 8.30am, ko still terhegeh2 nak tapau kan..?? Sapa nak ikut jadual ko??? Haku kat opis lama xde plak WAJIB ikut cara cam tu. Ikut memasing. X semestinya bila sama opis, sume kne ikut sama2. And ko salah orang kalo harapkan haku ni nak buat sume tu sama2. Sorry, tak berapa minat..




(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)

UPDATE TERKINI

1- Minah sekampung dia yg tmpt dia salu ngadu pasal letih wat keje or letih xde keje or letih ngan org sekeliling terserempak ngan haku masa kat cafe, dia tanye ape poblem haku ngan ahkak semah tersebut. Sbbnyer dia asik dengar ahkak semah tersebut asik mengadu jer (hahaha mmg dasar kaki repot/komplen) kat dia sampai dia naik RIMAS, so dia pun nak tau keadaan @ cite sebenar. Haku ckp haku x de poblem kalo bab2 keje, or nak burukkan sape2 wlupun ade orang nak buruk2kan nama haku mentang2 haku baru masuk keje kat Seksyen nih tp ape2pun biarlaa dorang sendiri yg menilai. So ape yg haku ckp adalah perkara asal dlm keje2 yg sepatutnya dia buat. Minah tu pun eran bila dia dok komplen2 bab keje sedangkan keje dia adalah dok kat opis sepanjang hari, berFB dan cuma tunggu arahan dr bos (yg jarang ade kat opis) utk wat keje. 


2- Minah tu rimas bila kwn satu opis dia dok cite kat dia ahkak semah tersebut asik call out guna tipon opis dia masa dia xde (cuti or g klinik). Ehhh haku x pnh lagi memandai & berani sampai ke tahap cam tu sekali. Dasar laa kan????????


3. Minah tu ckp ahkak semah suka selongkar laci dia pun masa dia xde kat tempat @ guna barang tanpa kebenaran. Haaaaaaaaa...yg tu haku dah lama pasan cuma x nak ckp. Masa tu opismet haku dah cuti, tgk selamba beruk kau jer dia bukak2 laci orang sedangkan haku kat opis lama nak bukak2 laci orang kne tanye dulu @ mintak kebenaran dan tu pun ats sebab betul2 mendesak kalo ade keperluan. Haku ade la sindir2 ckp "..kalo xde jumpa kat situ, kt yg tagging "Peribadi" xkan nak carik jgk..". Ishhh... Ko x takut ker barang orang ilang sblm or selepas, ko yg akan kne tudoh..????? Dasar laa kan..????????


4. Minah tu ckp ahkak semah ngadu xde kawan nak bekpes (ehh cam budak tadika lah kau x reti2 berdikari ker), siap ajak2 dia g bekpes sesama berjam2 pastu kdg2 ajak g tgk anak dia walhal minah tu ckp anak kau apasal plak dia yg kne pegi tgk sekali. hahaha.. Haku x tau nak ckp apa... =)) 


Sebenarnya banyak lagi perkara yang annoying giler yang x termampu dan tak tertaip oleh jarijemarikuyanggebus ini tp biarlah dia nak bercakap, nak komplen, nak mengadu, nak byk songeh..selagi dia termampu, asal haku buat haku nyer keje, sudeyyy leyyyy................!!!!!!!!!!!!!!!!!..........




Friday, 14 October 2011

✿ SPEECHLESS ✿



sebab kepada ketidakhepian haku dtg bekerja skrg neh..
skrg ibarat menanggung kerja 2 orang yg cuti beranak.
sorang = mmg betul2 beranak, itu xde masalah..

lg sorang = ibarat biskut cipsemo!!!


Thursday, 13 October 2011

✿ BIG BAD WOLF @ MAEPS SERDANG (7-16/10/2011) ✿

Last wiken (8/10/2011) haku ajakpaksa incek hubby teman haku g tgk beli buku kat pameran buku terbesar yuolsss kat MAEPS, Serdang.

Tak tau kat mane..??? ni map nyer.. Senang jer nak masuk situ, sbb byk "petunjuk" diaolss letak kat sepanjang laluan masuk. Kalo sesat jugak, x tau laa... hehehe..






Asal2 nak ajak Cik Siput tp sms dia, x reply2 lak. Almaklum laa bila masuk tmpt buku2 cam tu, dan menunggu bininya nak berjam memilih kat situ bukanlah perkara yang dia sukai, sbb tu plan asal ajak Cik Siput jekk..tp last2 ajak dia jgk... *HUHUHUHUU*


Pesanan bukan PENAJA :

Sebelum tu, kalo nak g sane, make sure bawak troli ok.. Larat korang nak hangkat berat2 tu?? So, kne bwk la troli, kan..WAJIB utk sape2 yg beli byk laa..



Mmg murah giler2 sampai rasa cam x patut jer bawak troli kecik ari tu *hahaha jiwatamaksilabaikan!!* Tak caya?? Tak caya???????????  tgk iklan tu...!! 




Plan asal mmg nak berjam2 lam tu sbb haku plg lame kat Section Pets, Craft & Cookery. Asal2 nak g sane tu carik buku berkaitan tu  jer... sila jgn percaya sbb tiap kali pegi pameran buku, byk jenis yg haku carik.. hak hak hak!!! :p


Masa sampai sane tu, ramai gak orang, tp still bleh lagi sereyt troli tu.. Cuma korang kne ade kesabaran sbb mcm2 bau akan timbul di saat2 org ramai cam tu.. =))



gmbr sumber ihsan hp incek hubby,
haku kalo dh time tamak pilih buku camtu, 
x ingat dah nak amik2 gambar bagai :))



Tp baru separuh misi, member incek hubby ckp nak dtg umh jap g (time tu dah kul 3pm++ kot). Terus "Alamakkkk amagatttt....!!!", haku x abis pilih2 lagi.. Section Kids punye buku plan nak kasik anak sedara x sempat g...! :(

Byk tul mende jadik, tgh pilih2, perut haku lak meragam.. Arghhh sapa suh makan sambal belacan pedas2 kalo tau perut dah x tahan seperti dulu, terus carik toilet. Ohyee...toilet kat situ mmg bersih & byk pilihan (errr byk toilet), sure x kan berebut or tggu turn punye la..plus toilet tu blkgnyer mmg open, so hati2 kot2 tetiba ade ular skodeng korang..hahaha..out of topik sudahh!! Ok, sambung..







Memandangkan kwn incek hubby dah nk OTW ke umh kitorg, pas sambar mane yg patut, terus carik port nak duduk bersila utk pilih2 dengan konsenteretnyerrr...*cane nak konsenteret kalo time haku duduk bersila tu incek hubby call kwn dia, kwn dia ckp dah tggu depan umah.. diulangi.. DEPAN UMAH..!!! Arrrrrrrghh!!




gmbr telah diedit utk mengaburi kesan minyak2 di muka =))



Ehh dlm sakit perut + sakit kepala, 
still wajib utk mengkontroltakberapaayu 
& menginterpremkan diri aiolss... =))



konon buku masak2 la kan?? :p


Sambil pilih2 tu, haku nyer perut belah kanan dah setat sakit balik, berdenyut2..errr ker sbb angkat kotak time tamak berebut buku tu ehhh?? Muka dah berkerut2, berfeloh2 & berminyak2 wlupun lam tu sejuk ekonnyer. Plus kepala lak dah mula berdenyut2, haihhh potng stimm tol.. :'((

So dengan penuh sedaya upaya menumpukan perhatian terhadap buku2 yg bersusun kat depan haku utk jadi "pilihan terakhir". 



antara buku2 yg WAJIB diborong =))


Tadaaaaaaaaaaaaaa..!!!!

Ni lah hasil pemburuan tersebut!!!!! =))

25 buku utk RM251.00 sahaja..!!
mmg berbaloi2 ;)






close up book tittle ;)

Ok...tgk by kategori...

9 buah buku DIY / Self Help / Craft


10 buah buku Masakan :p


6 buku Pets. Sume pasal kucen sbb dah tolak 2 buku pasal bird :(


 Tadaaaaaa..!! 
Separuh dr hasil pemburuan sebanyak 2x @ Big Bad Wolf
(yg 1st buat kat South City thn lepas)
ngeh..ngeh.. ngeh :p
*sila abaikan buku Kuning (GO) tersebut* =))



ini buku Shah beli..


Si Shah siap tag haku gmbr buku ats tu kt pesbuk sampai haku rs cam nak terbang g sane ari jemat tu tp last2 pegi Sabtu esoknyer.. ;p



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
erkghhh still x puas ati sbb x smpt g secti0n kids punye buku :(


Wednesday, 5 October 2011

✿ APE LAGI NEHHH?? ✿

bawah perut belah kanan (tmpt yg sakit masa operate dulu)
dah 2 hari rasa sakit & cam berdenyut2, buat haku x selesa.

petang neh nak g klinik.......

hope xde pape yg siryes...!!
dah jemu telan "ubat2"

-___-

✿ ANAK ANGKAT - POSITIF NEGATIF UTK BUAT KEPUTUSAN✿




(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
haku pun x tau ape kaitan tajuk ngan gambar.. ade kaitan agaknyer kot??  Sebab tajuk tu ditulis time tak de perasaan aka time tgh blur2. Belog pun dah lame agak bersawang. Kemalasan & xde mud nak hapdet. *nak sangat berbelog bagai nih kan????* :p. 

Pagi td haku x bley tido. Tgk jam kul 4am..Siot jekk..!! Walhal pagi tu kne bangun awal utk force feed si Chester, gendut kesayanganku itu. Dah bape hari monyok x nak makan, x aktif & haku syak dia demam & berjangkit dr ChiChi. Sbb x cukup tido, tu yg sampai opis merapu meraban wat keje. Nak bekpes pun asik sambung2 sampai 3-4x. Baru sesuap megi goreng, ade balik keje kne buat. Sambung lg, ade lg nama kne panggil. Haihh..nasib la ko keje di kalangan sume jejaka2 yg kne wat urgent sbb memasing sibuk. Nak harapkan "pompuan lain", kang haku mintak2 tlg kang, org salah anggap tu mcm "MENGARAH" plak walaupun haku ni x pnh lak terfikir nak pegang jawatan "PENGARAH" setinggi itu tanpa amek Master or PhD gitu. Sudahnyer, buat la keje senirik, hokeyy??

Ehhh melalut,..!! dah lari ke laut dari tajuk asal plak.. (ni akibat menaip tanpa pedoman, SILA ABAIKAN!). Semalam, masa haku nek opis atas, jumpa sorang kawan. Dia pun "senasib" ngan haku. Dah 3-4 thn kawin, still xde baby. So, nak jadik cite, bln. 12 thn lepas, dia adopt sorang baby boy. Haku pun x tau mula2 sbb x pasan sangat FB dia, sampai la ari tu tetiba terbukak ati nak skodeng FB dia sbb tgk dia dah lame x on9. Tgk2 dah ade baby, so terus haku mem-PM dia (pvt msg lah!) tanye pasal tu. Betul sangkaan haku, tu mmg ank angkat dia. 

Pastu mggu lepas terjumpa lak ngn dia kat cafe, siap bisik2 haku kot nak amek anak angkat. Haku ckp nnt kat opis ce citer, yerr la kan xkan ko nak beramah mesra hati ke hati disaat2 tgh Q nak tapau air - hahah!!. Tp sudahnyer x kol2 pun dia, sampai la terjumpa balik semalam (mcm la jauh sangat jrg dpt jumpa walhal bleh jer eksesais nek tangga jumpa dia dasar pemalas nak eksesais bhahaha..!!

Ok, terbabas lagi sekali dr tajuk asal! So semalam dia sempat la cite cane dia bleh adopt baby tu & siap kasik numo tipon org yg bleh dihubungi tu kat haku. Katanya just nak tlg sbb sekarang ade 6 org lg ibu sedang sarat mengandung yg nak baby2 dorg nak put for adoption. Dia ckp just call or jumpa ibu2 tersebut & bgtau nak "book" yg mana then bayar utk booking. Cost around RM3.5k "jerrrr". 

Hmmm...  at the first time dengar ade istilah book2 nih, haku rasa len mcm & bleh tangkap yg "ibu2" tersebut adalah golongan student or wanita2 yg terbabas dr landasan hidup aka terlanjur dan dah tentu mereka tu duduk kat rumah pengasih/penyayang or whatever nama umh kebajikan tu. Ehh...! Haku BUKAN nak persoalankan ibu2 tersebut atopun x nk baby2 tu sbb mereka baby yg x sah taraf sbb tu bukan salah baby & haku x salahkan jugak ibu2 yg terbabas tersebut sbb mereka juga manusia biasa yg tersilap percaturan hidup. Sedangkan mereka2 yg bertudung labuh, sekolah agama or mendapat didikan agama dari kecik or x pnh tinggal solat pun bleh tersasar, nihkan plak insan biasa yg imannya cuma senipis kulit bawang (ehh betul ke perumpamaan tu? belasahlaalabuu :p). 

Haku sangat marah kalo ade orang persoalkan status anak tak sah taraf sbb bg haku budak tu x salah ape pun. Dorang lahir suci, putih bersih & kita yg mencorakkan mereka. Dah tentu mereka pun xnak lahir dengan status mcm tu. Kesian x pasal2 kalo mereka yg dipersalahkan. 

So, lepas member haku ce citer ce citer ce citer semalam, haku pun amik jer la numo tipon ahkak tersebut wlupun buat masa ni rasa blom tergerak ati nak adopt baby, tp sape tau kendian hari la kan? Mende2  yg melibatkan masa depan & tanggungjawab besar cam ni haku x bani nak ckp sekarang, biar masa mementukan. 

Masa balik ptg semalam haku ade cite kat dia pasal tu reaksi dia as usual mat cool & ckp biar la dulu sbb x nak plan2 cam tu. So haku fhm senonyer pun dia lom terbukak ati utk memikirkan pasal tu. Haku pun xdelaa kisah sgt bila dia ckp cam tu sbb mende tu kne sama2 berkongsi pendapat 2-2 pihak.

Lgpun dia ckp sekarang still on treatment kat Ustaz Lokman (Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah), so biar la settle satu2. Dah dia ckp cam tu, mak ok jer, Semahhhhh..... ;)



pst : kalo nak amik angkat betul2, haku nak amik cam Enjelina Juli kat atas tuh.. errr maksud haku, amik dr beberapa bangsa kat M'sia neh. Haku (Melanau) + Incek Hubby (Melayu,  so nak amik anak angkat Orang Ulu, Cina & Bidayuh gitewww *wah lom hapa2 Verangan ko Semahhh!!*



# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget