✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 26 July 2011

✿ PEGI CERAMAH PASAL "KESERONOKAN BEKERJA TAPI "PENCERAMAH........................................ ✿



(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
Ari nih g attend ceramah kat opis haku (blok sebelah) bertajuk BAGAIMANA UNTUK SERONOK BEKERJA konon2nyer nak memupuk semangat seronok bekerja sambil2 tambah jumlah jam berkursus memandangkan haku ade 1 hari lagi x cukup. Akan tetapi, rasa nyesal giler2 x sudah2 sbb pegi tuh bukan ilmu yg haku dapat tapi......

SAKIT HATI

JIJIK

MENYAMPAH

BENGANG

RASA MUAL

RASA BODOH

RASA NAK MARAH

RASA PENCERAMAH TU MACAM..............................


Astagfirullahalazim.. nasib la haku posa ari nih. Macam mana x marah, kalau terang2 tajuk ceramah macam tuh tp isi ceramah ntah apa2. 

Its ok la kalau nak cita pengalaman ko (penceramah tersebut) "seronok" bekerja merata2 tmpt, dari TV3 ke pelbagai sektor, pusat pemulihan & penjara. Tapi..perlu ker ko nak cite..

- yang sepanjang kerjaya ko kat pusat2 serenti or whatever tu, ko dah tgk beratus2 orang bogel dpn ko sbb ko check badan dorang demi kerjaya ko sebagai pengawai penguasa yg memantau ape ade kat badan dorang. Itu x pe lagi...tapi perlu ker ko nak cite detail ape yg ko nampak & jumpa kat badan tahanan masa pemeriksaan tu?? 

- perlu ker ko nak cite pasal taktik dorg yg urine nya positif tp demi nak negatifkan urine tersebut, dorang kulum urine tersebut & ko suruh org tuh ckp2 akhirnya tertelan urine tersebut dan ko tanye balik ape rasa urine yg dah kne telan tu..?? Haku x jijik tp ape kaitan dgn topik ceramah di atas??

- perlu ker ko asyik nak berulang kali sebut pasal "Neng @ Bibik" yang ada skendel ngan laki orang, yg ko ckp byk jasa "gosok" baju laki "korang", masak utk laki "korang", yg buat laki korang x sabar2 nak balik & bini plak xde kat umh / lame x "dapat" dgn bahasa yg agak x sopan dan x sesuai utk didengari oleh semua yg datang ceramah tu. Cara ko ckp macam ko lebih ekspert pasal skendel2 ngan bibik nih ntah2 ko yg ada skendel???

- ko kne belajar dulu istilah GANGGUAN SEKSUAL, bukak buku GO & jgn main sebut jer bentuk2 gangguan seksual mcm org x sekolah. 

- perlu ker nak bg contoh gangguan seksual tu macam mana guna ayat2 & bentuk dialog yg x sopan atau bahasa kasar nyer ko asik sebut perkataan "SEKS" & kiasan  lucah yg lain?????

- ko nih kene belajar dulu kaitan tajuk ceramah dengan isi dan contoh yg nak disampaikan. Nih tak, tajuk lain, isi ntah kemana2 sampai buang masa kitorg jer nak attend ceramah tu.

- ladies sebelah haku menyampah kat ko bila ko asik berulang kali dari mula2 ceramah sampai nak abis ceramah pasal "Neng", skendel & seks sampai dorg dok sindir2 ko tp ko x perasan kan???? Dorg ckp "seronok" giler attend ceramah tu walhal ko x reti2 bahasa ker maksud dorang.

- dari 100% tuh, haku kasik 0% jer utk ko punye ceramah sbb kitorg x tau ape mende ko meroyan kat dpn tu.


Itu yg haku dapat, rasa & lalui masa ceramah selama 2 jam tuh yg dah macam 20 jam rasanya. Saat2 dah x tertahan nak muntah lagi jijik nak dengar kata2 seterusnya yg kuar dari mulut penceramah tuh, haku terus angkat punggung kuar & letak borang kat meja pendaftaran. Haku la org plg awal "berambus" dr ceramah yg haku haram satu mende pun x dapat ilmu sampai sorang akak leberi tu panggil2 haku nak kasik sijil.  

Sepanjang haku attend ceramah/taklimat or ape2 kursus, rasanya nih la yg paling teruk sampai dpt tgk kebencian & kemenyampahan dr muka peserta yg lain.

Len kali, kalau x reti nak bg ceramah or senang ckp xde idea,......kau pegi klinik amik MC ckp x sihat utk bg ceramah..dari melalut macam orang mabuk.

Paham?????????????

  

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget