✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 4 May 2011

# "LANGKAH KIRI" KE SG. CHONGKAK (10/4/2011) #

pst :: entry dlm draft yg haku lufer nak publishhh.. ish! ish! ish!..



♥♫☻ PHATLADY NAK MEMBEBEL ☻♫♥
KRONOLOGI :

1) 9.30 am : Kemas2 umh, jemur alas kaki yg rendam semalam byk giler & bg makan anak bulus.  

2) 10.00am++ : Kuar dr umh,  singgah beli bekpes / air @ Restoran Urat Ketin, Sek. 7, Bangi.  

3) 11.15 am : Bertolak ke sg. Chongkak, OTW tuh hari mulai gelap. 

4) 12.30 thari : Sampai kat tmpt yg dituju.  Dah setat hujan lebat. Dok lam kete lebih kurang 45minit. Serba salah. Nak brunch ker tggu dulu...Nak brunch ker tggu dulu...Nak brunch ker tggu dulu.. last2 tggu lam kete jer. 

5) 01.15 pm  : Hari agak reda skit, bukak payung free ms beli NB dulu ..(ehh.. perlu ker nak cite asal usul payung tuh), terus redah carik tmpt perlindungan & setat hujan lebat blk. Carik punye carik sbb penuh & ramai yg berteduh, last2 jumpa satu tmpt perlindungan yg agak besar. Sama2 menumpang kasih-an kat situ bersama pengunjung yg lain yg sume basah kuyup. (ehh..nama pun dorg dtg utk mandi-manda).   

6) 01.45pm : Pindah lg satu pondok, rasanya dh sampai dulu tp ade 1 family serbu jgk kat situ. Last2 incek hubby ckp nak tumpang barang kat situ. Its ok la, nama pun tmpt awam tp sorang minah tuh wat muka kerek giler babas, xde nak senyum2 ker hape. Haku pun x senyum kat dia sbb tgk muka dia cam tuh xkan haku plak terhegeh2. Tp adik lelaki dia ade bahasa. Dia ckp "..kak, letak jer brg2 kat situ, share2..xpe..". Sejuk hati haku mendengar nyer tp still x selesa sbb dorg dah setat sapu2 roti & prepare mekanan. Takkan kitorg berdua still nak tercegat terkebil2 mata kat situ cam mata munyet kne ujan mak haku salu ckp. So, haku ajak incek hubby pegi meja xde bumbung dpn tuh, bukak payung & ejas2 supaya beg2 & bekal kitorg x basah.  

7) 2. 15 pm : lepas tolak, tambah, darab, bahagi last2 haku & incek hubby decide nak berendam jgk dlm ujan2 tuh tp xde ler lebat sgt time tuh. Lebih kurang 15 minit berendam, ujan lebat tetiba. Still gk dok berendam sambil amik2 gambar & bidio segala. Ade bebudak U jgk kat situ. Tgh2 berendam, dpn tuh ade dahan pokok yg dah reput bedebukkk jatuh lam sungai. Sume terkejut beruk. Nasib baik xde org kat situ. Air plak makin deras, last2 incek hubby ajak nek utk makan. 

8) 3.00 pm : Makan brunch dgn selera nyer sbb lapar tahap gaban. Pas makan incek hubby ajak berendam blk tp haku cam dah xde "nafsu" sbb ujan lebat td buat air jadik keruh di muara kasih. Last2 packing barang  & decide nak balik. Tunggu ujan stop pun x menjamin air akan jernih tetiba cam asal. 

9) 3.45 pm : menuju ke tmpt bilas2 badan. Masuk dlm tmpt mandi tuh xde air plak. WTH..!! Dah ler haku mmg perlu bilas2 badan sbb rasa geli air sungai tuh berpasir. Dah tu xde tmpt nak gantung henbeg lam tuh. Last2 menuju ke satu lg tmpt cam toilet.  

10) 4.00pm : sampai kat situ tgk xde orang, cam seram nak masuk ptg2 gelap cam tuh. Tp terpaksa masuk jgk sbb nak bilas2 badan & tukar baju tp jenguk2 dalam tuh haku ternampak seketul tahik manusia beruk xde kesedaran sivik punye lam jamban. Terus otometik kuar dgn cepatnyer. Jam tuh jugak haku rasa nak termuntah (dah ler td pas mkn nasik). Siot cilakak punye org x reti nak flush. Padan muka kne maki free dlm keadaan haku "darurat" cam tuh..!! Haku sanggup tgk tahik kucen yg hari2 haku scoop kat umh dr tgk tahik manusia beruk cam tuh yg x belajar cemane nak guna kemudahan awam. Kalo sakit lain cita la...

11) 4.15 pm : patah balik tmpt yg 1st td tp terpaksa salin baju dlm  keadaan x selesa cam tuh sbb xde air nk bilas2. Geli siot haku weiiiii...!!! Terus lam ati rasa nyesal sbb dtg time x ngam-ho cam tuh. (*ati tgh geram..!)

12) 4.30 pm : terus berangkat blk umh. OTW blk tuh singgah beli duyan kunyit katanya. Beli 2 bijik (sekilo RM12 hokeyy!). Hamik kau, berat 2 bijik duyan 3kg++ kne RM45..!! Giler siot mahal nak mamfoss tp nk makan punye pasal, incek hubby beli jgk sbb pas dia ckp beli sebijik jer..penjual tuh ckp TAK BOLEH sbb dah bukak duyan tuh skit. dia kurangkan jadik RM40 jer. (ehh...kitorg x decide nk amik yg tuh dia dah bukak siap2 td. Mmg sungguh shioottt tul tektik org jual duyan dgn cara busuk itu. *mode : hangin!)

13) 5.30 pm : sampai umh terus belasan duyan nan hado jgn x mkn itu sbb dlm 2 bijik tuh, sebijik jer bleh mkn tuh pun ade yg x brp elok tp tuh x kisah la nama pun buah. Tp lg sejibik duyan tuh masak peram sbb rasa dia x sedap, tawar lagi isi keras. Cam nak ngamuk tp x nak ngamuk sbb nnt kne marah ngan incek hubby. ehh..mmg bkn salah dia tp salah org yg jual tuh. Jual memahal tp bg yg x brp elok. Sape x marah weii?? Ke ade org senyum2 tanda redha???? 

14) 5.45 pm : pas kasik mekanan anak2 bulus (yg dah mula ngamuk cam la x makan 15 hari wlu dlm bowl masih byk lg esp budak kecit tuh), haku terus mandi & layan DVD cite Saw (brp ehh... lupe plak..Saw 7 kot) sampai tertido. Mlm sedo2 tgk jam kul 12 mlm tp malas dah nak bangun sbb haku sakit perut. sesungut.. :(



MORAL OF THE STORY 
mende x bleh jangka nak jadik, sabo jer la..

buat incek hubby, thanks sbb try nak hepi-kan haku wiken tuh
wlu ape yg di-plan x jadik seperti yg diharapkan.
next time kita g lg ehh... ;)


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget