✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 3 May 2011

✿ I'M BACK (FROM PULAU KAPAS) - *EHH..MACAM LA ADA ORANG CARIK...!!* :p ✿



 Tadaaaaaaaaaaaaaa..!!!!!!!!!

Assalammualaikum... Dah bape hari x hapdet belog neh.  Bizi dengan urusan duniawi.

Cuti baru2 nih haku g Pulau Kapas @ Tganu dr 29/5-2/5. So ari jemat tuh (29/4/2011) haku bertolak dari Putrajaya lam kul 10.30pm. So persiapan pun agak "kelam-kelibut". Sepatutnya ari jemat tuh, kul 5.30am haku dah bangun kunun2 nak packing barang sbb ape mende pun x prepare lagik. Kengkununnya ptg tuh xyah la terkejar2 blk nak kemas barang, kemas umh & yang pentingnyer kemas anak2 bulus "sepening-galan" (pening kne tinggal) tapi haku tak sedar plak pagi tuh, lantas terlambat utk kemas2 ape yg patut. Nak balik kemas2 thari tuh, incek hubby plak x bleh kuar sbb dia kne ready kat opis kul 2.30pm.

Petang tuh plak kat opis, haku tetiba kne sakit kepala plak. Adoiyahhhh!! Time kritikal cam tuh plak nak kene. Monthly report Big Boss haku yg sepatutnya haku siapkan & send imel kat dia utk double check ari tuh sah2 haku x dpt nak buat. Dok tido jer kat meja sbb betul2 x larat. Kepala haku berdenyut2 & haku rasa cam nak muntah ijo tp haku tahan jek. Kejap2 sapu minyak angin. Kang muntah betul2, teringat plak thari tuh baru pas makan laksa penang. Sayang woooo...!! Dok terliur haku teringat laksa makcik kat Jualan Puspanita tuh lantas terus beli & menikmati keenakan laksa tuh, x sampai ati senang2 nak kuarkan balik. hhuhu

Big Boss haku plak ptg tu xde sbb kuar miting kat KL. So dlm tido kejap2 tuh, bila terjaga haku sambung wat keje satu-satu mane yg boleh & dgn pergerakan yg agak selowww. Rasa x larat, letak balik kepala kat meja. Dah ok, buat keje balik sampai la jam 5.30pm terus balik umh. Sampai kat umh haku terus telan ActiFast & ckp kat incek hubby yg haku nak tido barang setengah jam sbb dah x tahan sangat. Biasanya kalo haku sakit kepala, haku kne telan ubat, pastuh mandi basahkan rambut letak air ais @ ais kiub kat kepala..baru ler tido tp memikirkan byk lg nak buat & alang2 nak mandi, haku terpaksa mendahulukan tido utk sekejap.

Kul 7.00pm haku bangun maghrib, settle ape yg patut then terus kemas baju2. Baju2 x yah cite la, x larat nak plan utk bawak ikut tentatif sbb mmg dah x sempat dah. Haku sumbat jek mane yg perlu sampai berlebih2. Dah settle baju, haku kemas anak2 bulus. Tukar pasir, sapu & mop bilik + bungalow dorg. Pastuh tukar alas tido & letak mekanan & air minum byk2 cam nak kne tinggal seminggu mcm la incek hubby tak de kat umh nak top-up mekanan dorg. hahahaha... 

Sementara haku men-settle kemas bilik dorg, incek hubby call McD Delivery order burger & bubur sbb blk tuh mmg x sempat nak singgah tapau kat mane2 apatah lagi nak masak. Pas makan2, ingat nak sambung kemas umah plak sbb incek hubby ckp maybe member dia nak dtg..dgn keadaan umh yg agak bersepah mmg OMG sungguh x sehsuwai ditinggalkan begitu saja. Dlm haku berkira2 nak kemas tuh incek hubby ckp x yah kemas sbb dah ok jer pun & katanya esok (sabtu) dia nak kuar so maybe kawan dia x jadik dtg umh. Fine! Settle satu masalah rumahtangga

Settle packing sume2 terus berkejar mandi & bersiap nak kuar dr umh sbb dlm tentatif kata berkumpul dpn opis 9.30pm & bas akan bertolak 10.00pm tapi disebabkan kebiasaan janji2 melayu bak kata Tun M, akhirnya bas bertolak dr JPM kul 10.45pm & terus ke JPA ambik peserta dari sane dan akhirnya baru bas kuar dari Putrajaya 11.00pm..! Pooodahhhh..!! Kalo ku tahu ini jadualnya... kalo haku bleh masak sup sayur & pas makan membuta barang sejam pun still sempat..  


(◕‿◕✿) PSTT...NAK MERAPU SKIT (◕‿◕✿)
xpe la...dah ikut program orang.
kalo pr0gram haku yg buat, dah lama ku sembur org2 yg lambat! 
menci sangat2 bab tunggu orang neh. sengah jam bleh ku hampunkan..
nih 9.45pm - 10.45pm!! 
mmg berapi dibuatnya!!!



0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget