✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Sunday, 20 March 2011

#MC 14h+MC 8h+MC 28h = MC 50 hari#

Nih plak coretan masa haku MC pas operate tuh..



31/3/2008


Lepas kuar dr Hosp Putrajaya 26/3 ari tuh, 5 hari lepas tuh haku pegi lagi hosp utk f/up check. Doktor check & tekan tempat yg belah tuh. Sakit sangat. Haku nk kuar dr kete pun sengsara, nihkan pulak kene tekan cam tuh. Doktor cakap dia nak tengok sama ada tempat luka tuh ok ke x. Takut bernanah. Lepas tuh, nurse cuci luka & x bg haku balut luka tuh. Doktor cakap biar open cam tuh jek. Rasa ngilu jugak tempat luka bila kene kain. Tp haku perasan dekat perut haku belah kanan tepi tempat operation tuh cam lebam. Biru + sakit lak tuh… Nnt next f/up check, haku nk tanye Doc sebab ape. Ari tuh Doktor bg mc setat dr 31/3-7/4 utk 8 hari.




7/4/2008


Pegi hospital lagi. Kali nih Doktor tekan lagi tempat luka. Sebab yg sama, nak tgk luka keluar nanah @ x. Tp selama haku mc nih, luka haku cam ok jek. X sakit. Cuma sakit bila bergerak banyak. Tp Doktor awal2 pesan supaya haku terus pegi Emergency klu haku demam. Selama tuh jugak haku x naik tingkat atas. Katil bujang & baju2 sume hubby bawak turun. Tp haku dah boleh masak dah walau mak x galakkan. Cuma x boleh nak berdiri lama2. Kaki nih cepat lenguh. Pergerakan masih slow. Tp mak haku x tau pun, seminggu lepas haku kuar dr hospital ari tuh, haku curik2 mop bilik bawah (bilik kucen). X sanggup tgk mak haku buat semua. Hubby pun x tau. Rasa x selesa duduk kat umah jek tanpa buat ape2. At least dapat masak pun jadik ler. 

Kali nih mc haku dapat 28 hari dr 8/4-5/5. Terima kasih gak utk member2 yg datang melawat haku kat umah. Masa sakit2 cam tuh, baru haku tau sapa kawan yang sebenarnyer. Kadang2 ade yg nak kawan time kita senang jek, time susah, perghhh…batang idung pun x nampak! (sape yg makan cili tuh, agaknyer terasa ler pedasnyer ekk?). Haku pun x kisah ler. Kadang2 berkawan ramai nih, menyesakkan kepala hotak jek. Biar kawan sikit, tp semua berharga & menghargai kita. Agaknyer sebab tuh haku x ramai kawan yg betul2 karib kot. Biar kawan gitu2 jek. Ape2 jadik, xde nak sedeyyy2…heheheh!




5/5/2008


Kali nih last pegi Hosp. Doktor cakap dah boleh keje dah. Haku pun rasa dah boleh nak g keje dah. Cukup 50 hari haku cuti sakit kat umah. Dalam masa mc tuh, ade gak rasa nak balik kpg, tp mengenangkan selang seminggu @ 2 mggu tuh kene check balik, last2 x jadik. Bestnyer klu cuti lelama cam nih tp sebab sakit, xde yg best duduk kat rumah. Cam boring pun ade gak. So, selama cuti sakit tuh, haku sempat buat patchwork. Dapat ler 3 bijik bantal kecik. Sebenarnyer nak cantum jek, sebab yg asas dia haku dah lame dah buat. Projek tertangguh dengan Datin Hanizah masa kat BPH dulu. Orang lain siap jadik cadar dah. mueheheh…. 


Ape nak buat, kata orang kalau nak buat mende2 cam nih, kene betul2 minat. Masalahnyer minat haku masa tuh cam hangat2 taik manok jakkk.. Mak haku pun salu bising sebab haku kalu buat samting, kompom sekerat jalan. Cam masa sekolah menengah dulu ade gak buat patchwork yg bentuk segi 6 tuh. Kunun2nya bersemangat nak buat selimut, last2 separuh jek haku buat, yg separuh lg mak yg habiskan. Tp selimut tuh sampai skang ade lagik kat haku. Bawak sini, made in Swk! Esok2 buleh ler buat kenang-kenangan hasil usaha haku + mak. Heheheh..


Hmm..lupe lak..masa Doktor cek nih, terus buat appmnt ngn Doktor nak buat 2nd operation. Hutang aku sejak 2 thn lepas! Doktor tanye bile nak buat, haku cakap secepat mungkin. Haku cakap yg nih dah lame dah nak buat operation tp sebab takut punyer pasal, tuh yang haku peram selama 2 TAHUN tuh…Tp bila haku dah lalui operation yg lebih besar dr tuh, soh aku terus tergerak ati nak buat next nih. Doktor tuh tergelak. So, next operation 21/5/2008.Ngam2 2 bulan 2 hari selepas operation yg 1st tuh. Heheheh..








SECOND OPERATION (21/5/2008)

lepas 1st operation tuh (18-26/3/2008), haku ade buat lg 1 operation (21/5/2008).. pun kne warded 1 hari gak kat Hosp..org lain bleh kuar terus, haku plak kne bermalam... nnt2 ler cite pasal yg tuh...hehehe..


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget