✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Saturday, 19 March 2011

#HAKU & HOSPITAL PUTRAJAYA - 18-26/3/2008 [PART 6]#

sambungan part 5.......




YEAYYYY...DAH BOLEH MAKAN

Doktor bgtau haku dah boleh makan pagi nih. Setelah seminggu, akhirnyer dapat gak merasa makanan tp sikit jek haku makan. Xde selera nk makan. Bila dah dapat peluang nak makan nih, xtau nk makan ape. Loya cium bau makanan. Ari tuh mak makan buah mangga yg  member dtg melawat kasik pun haku rasa cam nak muntah semacam. Haku suh mak makan jauh skit dr ujung katil. Sian plak tgk mak tp haku takut kang loya2, haku plak yg muntah, dgn perut still berbelah cam tuh..takut plak kalo termuntah2,..apatah lagi nak batuk2. Tuh bau buah...bkn bau mekanan lain. Sedangkan masa mula2 sakit ari tuh macam2 haku rasa nak makan.


CABUT SESUNGUT


Pagi nih doktor dah cabut “sesungut” haku. Tiub dah dikeluarkan dr perut & idong. Xde dah botol bergantung kat badan nih. Rasa lega. Ari nih rasa bersemangat jek. Rindu kat umah, kat kucen2 haku. Uwaaaaaa!! Sib baik ade aunty cina depan katil tuh asyik ajak menyembang. X sunyi wad nih. Aunty tuh pun cam dah sihat dah lepas operation usus dia. Haku dah boleh gelak2 & sembang ngn dorang dah. Akak yg jaga adik yg eksiden tuh mmg baik sangat. Kejap2 dia pegi kat katil haku. Rasa best jek ade dorang. X ler fikir sangat fasal sakit nih. Nasib baik gk ade akak tuh tolong belikan bekpes mak haku. Lunch hubby datang belikan.

Thari lak budak2 nurse practikal dengan buku satu sorang datang meng-interview haku. Tanye macam2 pasal sakit haku nih. Sakit dia cemane? Ape tanda2? Rasa cemane? Cemane rasa kene jolok dengan tiub dalam idong…bla..bla… Haku mula2 pelik gak apsal tanye sampai cam tuh sekali. Rupa2nya kebetulan dorang sedang wat assignment pasal penyakit apendiks nih. Kebetulan lak haku yang paling teruk & lame kat situ, so dorang tanye pengalaman haku. Lerrrrrrr…patut ler mula2 haku lepas operate ari tuh dorang ramai2 datang bilik haku.

Petang skit tuh haku berani nak berjalan jauh skit. Incek hubby pimpin haku pegi bilik tetamu jek tgk tv tp dah kira jauh ler tuh. Dengan cirit2 cam nih, risau gak wlupun still kne pakai pampers. Nurse sume ramah2 tegur bila tgk haku dah boleh bangun & berjalan dalam wad. Rasa sangat terharu pun ade. Sebab tuh org ckp, kalau time kita sakit..layanan baik2, insyaAllah kekuatan dalaman tuh akan datang sendiri. rasa diri lebih bersemangat. Tuh laa yg haku rasa bila ada nurse2 yg prihatin selama menjaga haku dr hari mula2 masuk.


bersambung.....

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget