✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Saturday, 19 March 2011

#HAKU & HOSPITAL PUTRAJAYA - 18-26/3/2008 [PART 4]#

sambungan Part 3...

HARI KE-4 (22.03.2008) SABTU



Masih lg demam. Ntah biler nk ok. Rasa cam dah malas nk fikir bila nk kuar. Pasal makan mmg dah xde dalam fikiran dah. Tp yg minum tuh tetap haku buat curik2 (terutama tgh2 mlm yg nurse dah x de masuk bilik dah). Klu nurse bagi ubat demam, biasanya dia akan hancurkan & campur air skit dan cucuk dalam tiub yg kat hidong haku tuh. Walau x rasa kat lidah sebab masuk ikut hidung, tp rasa sejuk jek dalam tekak. Bayangkan dapat air “berperisa” ubat demam dah nikmat sesangat dah. Rasa haus mengatasi rasa pahit air tuh.


BUKAK PLASTER

Pagi tuh group Doktor Pakar & Dr. Pelatih datang cam biasa. Hari nih Doktor bukak plaster yg tampal kat tempat operate tuh. Mula2 tuh rasa seriau gak memikirkan nak bukak & tukar plaster tuh. Sakit ke? Ape ke? Nasib baik xde pape2. X de  rasa sakit pun. Doktor xde pun bgtau biler haku buleh kuar @ biler haku buleh makan minum. Haku mmg xkan tanye. Pakar Fisio pun ade datang ari tuh. Dia soh haku try bangun. At least gerak2kan tangan @ kaki. Dia cakap klu x gerak2kan badan, nnt buleh jadik STROK! Dengar dia cakap cam tuh, haku jadi x sabar2 nak bangun. TAKUT tp masih x larat lg nk bangun!


TERCEKIK PIL

Mlm tuh haku tercekik pil! Nurse yg kasik ubat kat haku tuh dia x hancurkan pil & campur air cam yg nurse lain biasa buat. Dia cuma dtg kejap, letak pil atas meja & soh haku makan ubat, pastuh dia terus blah. Haku yg dalam demam2 nih, ape lagi? Nak cepat baik, terus jek telan pil tuh tanpa memikirkan tiub kat hidung yg terus ke dalam tekak nih. Last2 pil tuh tersangkut antara tekak dengan tiub! Haku try telan air liur, x buleh jugak. Nasib baik haku telan pil tuh sebijik jek. Klu 2 bijik sekali gus?? Mau tersumbat kot tekak haku nih. Hhhuuhhu. Bila minum air, x boleh jugak, last2 mak haku panggil nurse. Nurse lain lak yg datang. Nurse yg tadi tuh dah x nampak batang idung + kepala hotak dia dah. Nurse yg lain tuh soh haku minum lg. X jugak turun pil yg sangkut tuh. Haku soh dia tepuk kuat2 belakang haku, x turun jugak. Nurse yg tuh pun cam dh x tau nk wat ape dah. Last2 dia panggil chief nurse. 


MINUM BANYAK AIR

Chief nurse tuh soh haku minum banyak air. MINUM BANYAK AIR??? Omaiigoat...Apa lagi? Haku truss amik kesempatan ler. Nih le peluang nak minum air banyak2. Sblm2 nih haku mmg dorang x kasik minum pun. Rasa ade ler 3 gelas kot haku minum. Kelakar ade jugak. Last2, walau dah macam2 usaha, pil tuh mmg x boleh nak turun pun sebab dah tersangkut dekat tiub tuh. Sepanjang mlm rasa x selesa. Bila haku try telan ayo lior, terasa tiub kat idong tuh bergerak2. Haku lak menunggu jek nurse yg bg pil tuh datang check & haku nk tanye apsal dia x hancurkan pil tuh dulu sebelum kasik kat haku. Dia x nampak ker haku yg "bersesungut” kat idong nih? Xkan baru keje kot?? Sampai ke pagi sah2 mmg x datang2!


bersambung.......

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget