✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Saturday, 19 March 2011

#HAKU & HOSPITAL PUTRAJAYA - 18-26/3/2008 [PART 5]#

sambungan part 4


HARI KE 5 (23.3.2008) AHAD
Demam lg tp x teruk cam sblm nih. Hubby sepanjang hari temankan haku kat Hospital tp abis waktu melawat, dia tunggu kat bilik menunggu. Pakar Fisio datang lg pagi tuh. Dia soh haku try bangun. Walau badan masih lemah lg, haku berlagak jugak yg haku nih buleh duduk depan dia. Haku xnak lame2 lg kat situ. Dah 5 hari kat sini pun rasa cam 5 bulan jek. Skang neh wayar yg kat jari tangan & kaki dah cabut dah. Cuma tinggal tiub kat idong jek. Yg tiub urine bag tuh pun nurse dah cabut dah. Dia kata mende tuh x leh lelama. Nnt kene jangkitan lak. Lega! Haku masih lg cirit. Xkisah. Yg penting benda2 yg menyakitkan tuh dah xde kat badan haku nih. Dah le masa nurse india tuh lap badan haku pg td, tiub urine bag tuh kene tangan dia lagi. Sakit! Kasar arr dia. Rasa cam nak hentak dengan besi gantung air jek. Cepat jek rasa nak hangin.
DAH BOLEH BANGUN DAH!
Dr pagi tuh haku dengar budak yg eksiden sebelah katil haku bgtau kakak dia, dia nak bangun & nak balik umah. Kesian lak haku. Dia lg sakit dr haku tp yg haku kagum, dia betul2 kuat semangat nak berjalan semula. Last2 petang tuh haku try nk bangun. Mula2 duduk. Pas tuh rehat kejap sebab rasa cam pening & nak muntah. Bila dah ok skit, baru “setat” berdiri. Hubby & mak pimpin haku takut jatuh. 1st time kaki jejak ke lantai, rasa bersyukur sangat. Akhirnya haku dapat berdiri. Petang tuh jugak dengan bantuan hubby, haku try berjalan pegi toilet, cuci muka & lap2 badan. Rasa segar jek badan kene air. Selama 5 hari terbaring tanpa mandi, makan & minum (minum curik2 ade la), rasa betul2 menyeksakan badan haku nih. Cuma x selesa bila nk g toilet, haku kene bawak “accessories” nih (botol air & botol yg tiub kat hidong tuh). Utk pertama kali jugak ler haku tgk keadaan budak sebelah katil haku yg mengerang siang malam sblm nih sebelah katil haku. Mmg teruk keadaan dia. Lagi berat dugaan yg Allah bg kat dia berbanding haku. Dengan patah kaki kanan, patah tulang rusuk, tengkorak kepala retak & mata kanan merah macam nak terkeluar dia masih kuat semangat. Itu budak umo 19 tahun tuh!


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget