✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Saturday, 19 March 2011

#HAKU & HOSPITAL PUTRAJAYA - 18-26/3/2008 [PART 7]#

sambungan part 6..


HARI KE 7 (25.3.2008) SELASA



Doktor cakap haku mungkin buleh kuar t/hari nih tp bergantung pada keadaan cirit haku. Isk…klu tggu cirit nih, bile nak kuar nyer? Dah berkurang dr ari tuh pun dah kira ok apa? Erkk.. sampai ke thari haku menunggu..menunggu…last2 Doktor datang lg. Dia bgtau esok haku buleh kuar. Alahaiii…! Ari nih belum buleh lg sebab nak pastikan haku betul2 ok dulu. Lerrrrr… 


Ari nih haku tukar bilik dah. Pindah katil lain. Mula2 nurse tuh nak masukkan haku balik dalam 1st class. Sebab dia cakap mula2 haku masuk dulu kat 1st class, tp haku cakap ari tuh haku dimasukkan dalam 1st class sebab dorang cakap bilik 4 katil dah penuh. Bila pindah bilik baru nih baru haku terasa perubahan yg besar. Nampak cam mmg dah sihat jek. Kat bilik baru nih ade sume penuh. Sebelah katil haku tuh nyonya tua sakit tinge. Depan katil dia lak pompuan Myanmar. Dia x faham bahasa Melayu. Haku tanye dia sakit ape, dia cakap ade ketumbuhan dalam kepala dia. Iskk… Muka dia bengkak besar tp badan dia kecik jek. Mmg nampak pelik. Depan katil haku lak, pompuan yg baru lepas operation bisul kat bakang dia. Tp kejap lg dh nk kuar dah. Ngeeee!

Ari nih budak2 nurse practikal datang lg jumpa haku. Kali nih group lain lak tp dr Kolej yg same dengan sblm nih. Cam dalam program “Bersamamu” lak kene interview pasal penyakit nih. Huahhuahuahuahau..!


GANGGUAN LAGI?



Mlm pertama tido kat bilik baru nih. Xde dah suara Aunty Kwan ajak sembang2 & suara akak yg jaga adik dia tuh gelak2. Rasa sunyi pulak. Salu kalo haku kat bilik lame, kitorg mmg x sunyi, ade jek mende nak sembang2, sampai la Aunty Kwan dah selimutkan badan dia tanda nak tido, baru kitorg sume senyap. Mlm tuh, dalam kul 1.00 am++ rasa nk cirit lg. Sebab x nak kejutkan mak, sian lak pikirkan mak dah bape ari x cukup rehat jaga haku, haku bangun sorang2 pegi toilet. Punye ler lame dalam toilet tuh. Sunyi jek. Cam seram2 pun ade gak. Tgh2 haku fikir yg bukan2, tiba2 haku dengar cam ada mende jatuh dalam tong sampah. Ehh....??? Tadi haku masuk, tgk xde mende pun dalam tong sampah. Tisu ade la. Xkan tisu jatuh ade bunyik. Haku wat bodo. Xnak fikir bukan2. Tiba2 haku terdengar lagi sekali bunyik mende jatuh. Kali nih lebih kuat. Nak kata orang masuk tandas, sah2 xde bunyik pintu kene bukak. Iskk..xsedap ati lak. Rasa cam meremang bulu roma. Last2 haku cepat2 kuar. Sampai kat katil haku terus tido.


bersambung....

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget