✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Friday, 21 January 2011

::BERINGAT SETELAH TERKENA??::


org tua2 salu ckp,
BERINGAT "SEBELUM" KENA

tp...

lumrah manusia, terbalik plak..

BERINGAT "SETELAH" KENA..

cam gambar di bawah neh..
cekidautt..!!~


 nih gambar pemandangan betul2 dpn pintu masuk ke area opis haku
yg dlm bulatan tuh menunjukkan kepingan besi tuh
dah terkopak/terjungkit & bleh melukakan kaki
or buat org tersadung. imejin kalo yg tersadung tuh,
adalah ibu2 pegnen. sape nak jawab???

 mende nih jadik rasanya dlm seminggu ++ jugak,
salu haku dr opis dengar dorg merungut2 + asik sebut ayat
"bahaya neh..cemane kalo ibu2 mengandung jatuh tersadung?"
haku dah hafal dah sekerip tuh...
dah ramai yg kne kat diri sendiri, tp x tau cemane
boleh sorg pun x pegi call @ komplen kat mentenen
*termasuk haku sbb haku ingatkan dah ade orang call.

Last2 tgk xde perkembangan dorg nk repair kepingn besi tuh,
haku jumpa sorg mamat mentenen sini & ckp kat dia *ayat sama di atas
then mamat tuh ckp xde sorang pun yg komplen bgtau kat dorang.
wat de FOOL..???
haku x salahkan sapa2 tp menyalahkan diri sendiri jgk
sbb asik ingatkan.....ingatkan..ingatkan....

jam tuh jugak mamat mentenen nih repair mende alah tuh.
x sampai 5 minit pun.
just ketuk paku @ skru kat mende tuh
kasik dia lekat kat lantai, sedangkan tunggu punya tunggu
sampai berminggu2 dek kerana ingatkan..ingatkan..ingatkan..

morel of de setori-mori:
len kali x xyah tggu org ckp,
buat jer terus. xpe la byk kali pun org komplen
*pengajaran utk diri sendiri..



0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget