✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Monday, 27 December 2010

::ONLY WIKEN I KEN::


SABTU - plan asal ptg tuh haku & incek hubby nak g Dataran Merdeka, sbb Busu aka pakcik incek hubby dtg dr Spore ade motorshow kat sana. So plan dorg gak nak bermalam umh kitorg. So pagi2 sabtu tuh haku bgn awl, basuh & sidai bkemas bagai. Cuma anak2 bulus haku x settle kan lagi.

Last2 ptg tuh haku x g pun Dataran Merdeka tuh wlupun incek hubby beria2 ajak. 1st - sbb ade lg keje2 x settle and 2nd - kepala haku dah setat berdenyut2 (masa tuh x makan ape pun dr pagi). So, memandangkan incek hubby g KL ngn kawan dia, so haku dok sorg2 la kat umh menyettle ape yg patut. 

Sempat jugak ler ptg tuh dlm berdenyut2 kepala haku nih, mandikan Chello & ChiChi. Yang lain, dah xbleh sbb xlarat plus salur air lam bilik air dorg sumbat tahap gaban. Asid yg nak curah dlm tuh x beli2 pun. haihhss..

Dah settle2 dorg, pas haku senirik mandi, bila jenguk bilik dorg, geram btol bila tgk si ChiChi dok dlm litter tray. Ishh... ini meng-effectkan kemarahan. Ade ker patut, dah wangi2 haku syampu dia, sedap plak dok berkubang lam litter tray dorg. Nasib baik pasir tuh haku baru tukar, klu x..sia2 jer haku mandikan dia. Geram tol!

kul 2am pas incek hubby blk dr KL, kitorg g LCCT jumpa anak sedara haku Siti, esok dia nak balik USM. Lepak2 kat sana dr kul 2am sampai kul 4.oo++ then blk sbb incek hubby dah ngantuk.

Itu kisah ari Sabtu................................... 

AHAD - Ari neh plak kitorg bgn lmbt..hahaha..hamek..blk dr epot, smp umh kul 5am++, thari incek hubby dpt call kne masuk kje. So lagi sekali haku dok umh settle ape yg patut. Baju2 basuh semalam nasib baek ari nih kering sume. Dengan semangatnya ari neh haku masak Daging Goreng Kunyit,  goreng Sayur Kacang Buncis + Sutun. Dah settle sume, ptg haku mandikan lg 4 ekor. Ramai plak cucu2 aunty jiran sblh umh haku neh dtg tgk haku mandikan kucen. Yg tak tahan tuh, dorg beramai2 siap masuk umh ikut haku sampai dlm bilik kucen semata2 nak tgk kucen. Hadoiii... Bukan x sukeh, tp tkt plak kang bebudak tuh cite kat Uncle Lim aka tuan umh haku nih yg haku bela kucen lam bilek...(Uncle Lim ekceli beradik ngan nenek bebudak neh)

Dah settle 4 ekor tuh, sbb dorg xde tanda2 nak blah, last2 haku terpaksa ckp yg haku plak nak mandi. Baru bebudak tuh balik. Dan ari neh satu hari haku biarkan dorg main kat luar. Mmg cam lepas dr kandang, Lari sana sini, lepas nih nak kne cage lg yg 3 hekor tuh.. sape soh wat perangai berak luar litter tray???? padan muka korang!!. :p


Nota Kecik :
kaitan tajuk dengan entry :: (wiken jer bleh buat semua kje2 berkaitan) tih tih tih

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget