✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 30 December 2010

*SALAH MAKAN*

Ari nih haku MC. 1 hari. dah tentu sbb x sihat. Pagi2 rasa x sedap badan, last2 haku rasa loya2 & cam nak muntah.


Tahan punye tahan, last2 x tertahan. Muntah jugak akhirnya. Lembik haku dibuatnyer. Muntah2 pun xde mende, sbb dr pagi haku x makan ape. Mane selera nak bekpes or lunch. Incek hubby turut cuti temankan haku.  
Last2 sbb x larat, incek hubby bwk haku g klinik An-Nisa' Sek. 7, BB Bangi. Doc tanye haku nak ubat ker cucuk. Haku ckp ape2 jer la. X larat rasanyer. Last2 dia ckp nak "cucuk". X kisah laa.. Janji haku x menanggung seksa lg.

Rupanya doc ckp haku salah makan. Teringat mlm td kitorg g mkn kat PapaRich Seri Kembangan. Incek hubby order nasik lemak & haku lak pekena mi kari and kerangnyer mmg x masak. Doc takut haku keracunan makanan dek kerang tuh. Haduii...

Hasilnyer, ari nih dok umh jer la...dengan kepala kejap2 berdenyut,.. Ptg lak bila dah rasa ok skit, haku kemas2 bilik bebudak berbulus tuh. Tukar pasir & mop semua lantai & cage dorg. 
 
Naik2 bilik, tgk ade sms dr ahkak Nurul, kwn yg haku order kibles, wetfud & pasir dorg. Aduyaiii.. haku lupe nak bayar.. nasib baik ahkak Nurul tlg ingatkan. Terus haku bukak mebengtuyu. Dlm haku tgh nak bayar, tetiba rasa cam nak pitam plak. Tekak loya..dan..sekali lagi haku muntah... masam rasanya sbb xde mende dah haku nak kuarkan! Ewwwwwwww...!!!~klu geli, sila klik "CLOSE" mouse anda ok..hahahahha..!!!~ 

Dah settle muntah, haku sambung blk mebengtuyu. Akhirnya settle utang haku utk bln nih... begitulah kisah saya utk hari ini. sekian time kasih (**tetiba skema...
 
.::NoTa KhaKi MuS0x!::.
dh byr utang BW + Pasir + Wetfud, 
belen lam Mebeng dah tinggal paras idong,
mggu neh nk byr cage plak..
sob..sob..sob.. :'((.

::SALAH MAKAN::


Ari nih haku MC. 1 hari. dah tentu sbb x sihat. Pagi2 rasa x sedap badan, last2 haku rasa loya2 & cam nak muntah. 

Tahan punye tahan, last2 x tertahan. Muntah jugak akhirnya. Lembik haku dibuatnyer. Muntah2 pun xde mende, sbb dr pagi haku x makan ape. Mane selera nak bekpes or lunch. Incek hubby turut cuti temankan haku. 

Last2 sbb x larat, incek hubby bwk haku g klinik An-Nisa' Sek. 7, BB Bangi. Doc tanye haku nak ubat ker cucuk. Haku ckp ape2 jer la. X larat rasanyer. Last2 dia ckp nak "cucuk". X kisah laa.. Janji haku x menanggung seksa lg.

Rupanya doc ckp haku salah makan. Teringat mlm td kitorg g mkn kat PapaRich Seri Kembangan. Incek hubby order nasik lemak & haku lak pekena mi kari and kerangnyer mmg x masak. Doc takut haku keracunan makanan dek kerang tuh. Haduii...

Hasilnyer, ari nih dok umh jer la...dengan kepala kejap2 berdenyut,.. Ptg lak bila dah rasa ok skit, haku kemas2 bilik bebudak berbulus tuh. Tukar pasir & mop semua lantai & cage dorg. 
 
Naik2 bilik, tgk ade sms dr ahkak Nurul, kwn yg haku order kibles, wetfud & pasir dorg. Aduyaiii.. haku lupe nak bayar.. nasib baik ahkak Nurul tlg ingatkan. Terus haku bukak mebengtuyu. Dlm haku tgh nak bayar, tetiba rasa cam nak pitam plak. Tekak loya..dan..sekali lagi haku muntah... masam rasanya sbb xde mende dah haku nak kuarkan! Ewwwwwwww...!!!~klu geli, sila klik "CLOSE" mouse anda ok..hahahahha

Dah settle muntah, haku sambung blk mebengtuyu. Akhirnya settle utang haku utk bln nih... begitulah kisah saya utk hari ini. sekian time kasih (**tetiba skema...



Monday, 27 December 2010

*2 BANGLO UTK ANAK2 BULUS*

Setelah puas mencari, meng-klik tenet sana sini akhirnya haku anak2 bulus bakal mempunyai 2 banglo baru ..DIULANGI.. 2 banglo baru...!!! yang dah tentunya mengopakkan poket haku utk waktu terdekat nih.

Tapi kepada sesiapa jer yg x tau, x yah risau. Duit utk pembelian 2 banglo tersebut  akan keluar 100% dr account Maybank HAKU SENIRIK tanpa melibatkan pinjaman dr along2 or org2 yg x berkaitan. Pada yg knl dan sama bergiat aktif dlm arena pengucingan nih, mungkin tau haku xkan libatkan "poket" sape2 dlm minat haku yg ade sesetengah org lain x bleh terima.

Setelah ber-sms ngn owner banglo tersebut, dah telah menyetujui secara lisan/sms, maka sekarang nih haku dengan gigihnya berusaha mencari lori utk mengangkut banglo dorg dr damansara. Dan hrp banglo tuh sampai ke rumahku selewat2nya ujg mggu nih (klu xde pape aral melintang).

Dan selepas dorg memperolehi banglo baru utk mereka itu, insyaAllah haku akan senyap buat seketika dari melayan nafsu utk membeli apa2 jer brg2 online yg haku sukeh or jualan di opisku. xpe la..sekali sekala, kne la haku nih berkorban utk mereka demi kedua2 belah pihak2 yg terbabit yg x kan disebutkan disini. sob..sob..sob..

Hope nih jalan penyelesaian kepada masalah2 yg haku hadap selama nih dan hope bebudak berbulu tuh x naik lemak plak pasnih lepas pengorbanan yg poket haku buat.


.::Nota KhaKi MuS0x!::.

pic cage tersebut haku xnak haplod dulu,
takut x jadik.. tp klu dah selamat sampai ke umh kitorg nnt,
sebesar2 alam semesta, gambar akan ku haplod kat sini..
cehh...kompiden jekkk!! :p


PSTTT:  kepada yg tgh carik cage, bleh klik kat [SINI],
try arr tanye kot2 abelebel lg.
link tuh haku jumpa ms surf tenet pasal cage.
tp haku bkn beli dr org tuh.
x terjangkau dek poketku kalo angkat 2 ketuii.


*DI MATAMU ADA AKU*

.::Nota KhaKi MuS0x!::.
kool x..???
kool x..???
kool x..???
V

V

V

V

V

V



toceyy..!! toceyy...!!
incek hubby yg memahami kesukeh-an
DAN
ke-addict-an saya dlm dunia pengucingan ini
dan telah meng-hedit pic super mabeles tersebut..
sejibik cam muka Rusty!!!


tih tih tih tih


::DI MATAMU ADA AKU::

kool x..???  
kool x..???  
kool x..???


V
V
V
V
V
V
toceyy..!! toceyy...!!
incek hubby yg memahami kesukeh-an
DAN
ke-addict-an saya dlm bidang pengucingan ini
dan telah meng-hedit pic super mabeles tersebut..
sejibik cam muka Rusty!!!

tih tih tih tih..

::GANGGUAN::


...masih diganggu oleh "pesakit jiwa" yg ntah bile nak insaf.
yg hasek try koling2 dgn pelbagai cara @ numo hp sampai
haku jadik takut nak angkat numo yg xde lam senarai..
dah ade family sirik, ape lagi x cukup???
bini slim, putih gebu, anak 4, yg sulung dh darjah 3-4.
haku tanak masok campur urusan umhtangga korg.!
sadisssss....bising

lucky i have a lot of friends
that really know who i am.
given your shoulder for me to cry on.

jutaan terima kasih yg tidak terhingga.
hanya Allah saja dapat membalas jasa baik kalian.

sesungguhnya aku insan biasa yg punya perasaan. 
kdg kala perlu ruang utk hidup sendiri..


::ONLY WIKEN I KEN::


SABTU - plan asal ptg tuh haku & incek hubby nak g Dataran Merdeka, sbb Busu aka pakcik incek hubby dtg dr Spore ade motorshow kat sana. So plan dorg gak nak bermalam umh kitorg. So pagi2 sabtu tuh haku bgn awl, basuh & sidai bkemas bagai. Cuma anak2 bulus haku x settle kan lagi.

Last2 ptg tuh haku x g pun Dataran Merdeka tuh wlupun incek hubby beria2 ajak. 1st - sbb ade lg keje2 x settle and 2nd - kepala haku dah setat berdenyut2 (masa tuh x makan ape pun dr pagi). So, memandangkan incek hubby g KL ngn kawan dia, so haku dok sorg2 la kat umh menyettle ape yg patut. 

Sempat jugak ler ptg tuh dlm berdenyut2 kepala haku nih, mandikan Chello & ChiChi. Yang lain, dah xbleh sbb xlarat plus salur air lam bilik air dorg sumbat tahap gaban. Asid yg nak curah dlm tuh x beli2 pun. haihhss..

Dah settle2 dorg, pas haku senirik mandi, bila jenguk bilik dorg, geram btol bila tgk si ChiChi dok dlm litter tray. Ishh... ini meng-effectkan kemarahan. Ade ker patut, dah wangi2 haku syampu dia, sedap plak dok berkubang lam litter tray dorg. Nasib baik pasir tuh haku baru tukar, klu x..sia2 jer haku mandikan dia. Geram tol!

kul 2am pas incek hubby blk dr KL, kitorg g LCCT jumpa anak sedara haku Siti, esok dia nak balik USM. Lepak2 kat sana dr kul 2am sampai kul 4.oo++ then blk sbb incek hubby dah ngantuk.

Itu kisah ari Sabtu................................... 

AHAD - Ari neh plak kitorg bgn lmbt..hahaha..hamek..blk dr epot, smp umh kul 5am++, thari incek hubby dpt call kne masuk kje. So lagi sekali haku dok umh settle ape yg patut. Baju2 basuh semalam nasib baek ari nih kering sume. Dengan semangatnya ari neh haku masak Daging Goreng Kunyit,  goreng Sayur Kacang Buncis + Sutun. Dah settle sume, ptg haku mandikan lg 4 ekor. Ramai plak cucu2 aunty jiran sblh umh haku neh dtg tgk haku mandikan kucen. Yg tak tahan tuh, dorg beramai2 siap masuk umh ikut haku sampai dlm bilik kucen semata2 nak tgk kucen. Hadoiii... Bukan x sukeh, tp tkt plak kang bebudak tuh cite kat Uncle Lim aka tuan umh haku nih yg haku bela kucen lam bilek...(Uncle Lim ekceli beradik ngan nenek bebudak neh)

Dah settle 4 ekor tuh, sbb dorg xde tanda2 nak blah, last2 haku terpaksa ckp yg haku plak nak mandi. Baru bebudak tuh balik. Dan ari neh satu hari haku biarkan dorg main kat luar. Mmg cam lepas dr kandang, Lari sana sini, lepas nih nak kne cage lg yg 3 hekor tuh.. sape soh wat perangai berak luar litter tray???? padan muka korang!!. :p


Nota Kecik :
kaitan tajuk dengan entry :: (wiken jer bleh buat semua kje2 berkaitan) tih tih tih

Thursday, 23 December 2010

::RASULULLAH SAW & PENGGEMIS BUTA::


pstt: gambar sekadar hiasan ;)

Di sudut pasar Madinah ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya, Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang gila, dia itu pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan dipengaruhinya.

Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan makanan, dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan yang dibawanya kepada pengemis itu sedangkan pengemis itu tidak mengetahui bahwa yang menyuapinya itu adalah Rasulullah SAW. Rasulullah SAW melakukan hal ini setiap hari sampai beliau wafat. Setelah wafatnya Rasulullah SAW, tidak ada lagi orang yang membawakan makanan setiap pagi kepada pengemis Yahudi buta itu.

Suatu hari sahabat terdekat Rasulullah SAW yakni Abu Bakar RA berkunjung ke rumah anaknya Aisyah RA yang tidak lain tidak bukan merupakan isteri Rasulullah SAW dan beliau bertanya kepada anaknya itu "..Anakku, adakah kebiasaan kekasihku yang belum aku kerjakan?.." Aisyah RA menjawab "..Wahai ayah, engkau adalah seorang ahli sunnah dan hampir tidak ada satu kebiasaannya pun yang belum ayah lakukan kecuali satu saja..". tanya Abu Bakar RA. "..Apakah Itu?.." 

"..Setiap pagi Rasulullah SAW selalu pergi ke ujung pasar dengan membawakan makanan untuk seorang pengemis Yahudi buta yang ada disana..", kata Aisyah RA.

Keesokan harinya Abu Bakar RA pergi ke pasar dengan membawa makanan untuk diberikan kepada pengemis itu. Abu Bakar RA mendatangi pengemis itu lalu memberikan makanan itu kepadanya. Ketika Abu Bakar RA mulai menyuapinya, si pengemis marah sambil mengherdik,  "..Siapakah kamu?..". Abu Bakar RA menjawab, Aku orang yang biasa (mendatangi engkau).

"..Bukan! Engkau bukan orang yang biasa mendatangiku..", bantah si pengemis buta itu. "..Apabila ia datang kepadaku tidak susah tangan ini memegang dan tidak susah mulut ini mengunyah. Orang yang biasa mendatangiku itu selalu menyuapiku, tapi terlebih dahulu dihaluskannya makanan tersebut, setelah itu ia berikan padaku..", pengemis itu melanjutkan perkataannya.

Abu bakar RA tidak dapat menahan air matanya, ia menangis sambil berkata kepada pengemis itu, "..Aku memang bukan orang yang biasa datang padamu. Aku adalah salah seorang dari sahabatnya, orang yang mulia itu telah tiada. Ia adalah Muhammad Rasulullah SAW..".

Seketika itu juga pengemis itu pun menangis mendengar penjelasan Abu Bakar RA, dan kemudian berkata, "..Benarkah demikian?. Selama ini aku selalu menghinanya, memfitnahnya, ia tidak pernah memarahiku sedikitpun, ia mendatangiku dengan membawa makanan setiap pagi, ia begitu mulia...".

Pengemis Yahudi buta tersebut akhirnya bersyahadat di hadapan Abu Bakar RA saat itu juga dan sejak hari itu menjadi muslim.

credit to :email PAJPM ;)

Monday, 20 December 2010

DIY 110 - Cat Tree - Tower - Climber

::TAHAN NGANTUK::

musan gile2 ari senin...
sakit jiwa tahan ngantuk woo...
sib bek bos haku ade diskasen lam bilek dia..
so, haku yg kat luar neh sempat ler
mem-vuta..
ngantok kalo tahan2 seksa woo..
mau pekena bantal jugak barang se-mimpi dua..
rasa nak wat kefala cam neh kat denden..
bleyyy x??
huakakaka



::JANGAN BERSEDIH - TUHAN TIDAK BERBUAT ANIAYA::

Jika anda tahu bahawa di langit terdapat Tuhan Yang Maha Adil dan Penguasa yang bijaksana, bahkan Dia memasukkan seorang wanita ke Syurga hanya kerana anjing dan memasukkan wanita ke neraka kerana kucing, seharusnya anda berbahagia, menjadi tenang dan yakin akan janji Allah.

Disebutkan bahawa ada seorang wanita pelacur dari Bani Israel yang memberi minum seekor anjing yang kehausan. Kerana ia berbuat hal itu dengan ikhlas semata-mata kerana Allah, Allah pun mengampuni dosanya dan memasukkannya ke dalam Syurga.

Sementara itu ada seorang wanita yang mengurung seekor kucing di dalam sebuah sangkar. Kucing itu tidak diberinya makan dan minum dan tidak pula diberikannya mencari makanan sendiri berupa serangga yang ada di tanah. Kerana perbuatannya, Allah memasukkannya ke dalam neraka.

Kejadian tersebut kiranya cukup bermanfaat bagi anda dan akan mententeramkan hati anda, sebab anda tahu bahawa Allah Subhanahu wa Ta'ala pasti akan membalas setiap perbuatan baik walaupun kebaikan seremeh apa pun serta memberi balasan kepada hambaNya atas kebaikan sekecil apa pun.

Imam Al-Bukhari meriwayatkan sebuah hadith, bahawa Rasulullah Shallallahu 'alaihi wasallam bersabda:
"Ada 40 kebaikan, yang paling besar di antaranya adalah meminjamkan kambing perahan kepada orang lain (untuk diambil susunya). Tidak ada seorang pun yang melakukan salah satu dari semua kebaikan tersebut kerana mengharap janji Allah dan meyakini balasannya, kecuali Allah akan memasukkannya ke dalam Syurga"


Al-Hadith Allah Subhabahu wa Ta'ala berfirman:
"Barangsiapa yang berbuat kebaikan meskipun sebesar biji zarrah, maka ia akan melihat (balasannya).
Barangsiapa yang berbuat keburukan meskipun sebesar biji zarrah, maka ia akan melihat (balasannya) pula"
Az-Zalzalah: 7-8

.... sesungguhnya kebajikan akan menghapuskan keburukan... (Hud:114)


Bantulah orang yang sedang mengalami kesulitan!
Berilah orang yang tidak pernah mahu memberi kepada anda!
Tolonglah orang yang dianiaya!
Berilah makan orang yang kelaparan!
Berilah minum orang yang kehausan!
Jenguk orang yang sakit!
Hantarlah jenazah!
Layanilah dengan baik orang yang ditimpa musibah!
Pimpinlah orang yang buta!
Berilah petunjuk orang yang bingung!
Muliakanlah tetamu!
Berbuat baiklah kepada tetangga!
Hormatilah orang yang lebih tua dan sayangilah orang yang lebih muda!
Bahagikanlah makanan anda yang anda miliki kepada orang lain!
Sedekahkanlah wang anda!
Berbicaralah dengan kata-kata yang baik!
Kekanglah diri anda agar tidak sampai menyakiti orang lain, sebab hal itu sedekah bagi anda.


Sesungguhnya makna kalimah ini indah menggambarkan pekerti-pekerti yang tinggi, termasuklah hal yang mendatangkan kebahagiaan dan melapangkan dada serta mengusir kesusahan, kesedihan, kekuatiran dan kedukaan.

Betapa indahnya akhlaq yang baik itu! Sekiranya ia berwujud seorang lelaki, tentulah ia merupakan seorang yang gagah, harum baunya, terkenal kebaikannya dan cerah wajahnya.


Petikan dari Buku Jangan bersedih -Don't Be Sad (setelah kesulitan pasti ada kemudahan)
Karangan: Dr 'Aidh bin Abullah Al-Qarni, Perterjemah: Noraine Abu

Friday, 17 December 2010

::ARI JUMAAT SUDAH. YEAY..!!::


JUMAAT sudah...!!.
esok sabtu, lusa ahad. life sama jer wiken.
kms umh, masak, makan, mandi kucen,
kms umh, masak, makan, mandi kucen,
kms umh, masak, makan, mandi kucen..

*~*haihh...!~ musan giler. bile la nak g cuti2 mesia nih.. :(

Monday, 13 December 2010

::JADUAL CUTI AM/HARI KELEPASAN AM TAHUN 2011::

Pas nih korang bleh arr plan nak cuti2 yek... jadual disediakan dengan hati yg tulus succi lagi ikhlas dgn cara kupi + pes dr tenet. theheheh...

psttttt: klik utk besokan gambar... ;)



:: Nota Kaki x Musok ::
INSAF2..thn depan MUSTI simpan cuti.. ngeeehehe ;)

::JADUAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2011::

~gmbr sumber incek gugel~
Salam U olsss,

Dah berlumut beloggg makcik neh... awww...! Baru ari nih semangat nak menghapdet sambil membersihkan sawang2 yg hado. thehehehe...

Hape????????? Ari senin lagik..?? heppp..!!. Sila jangan Monday Blues pada korang yang sedang bekerja di opis ye, pada yang surirumah / mr. mama  pun sure kena jugak ke tempias monday blues ni? daily blues adalah jawabnya, stress..stress..stress! **Haihh... bile nak abis stress daaaaaaaaaaa...??

Entry kali nih xde kene mengena ngan kucen or life haku tp sbb ari nih teramat free & tenet amatlah laju (pc baru kannn.. :p), so dengan semangatnya meng-surf tenet sambil membukak website [AIR ASIA] kengkunun nak tengok tiket flight yg murah utk next year. Niat di ati (asyik berniat jer) nak g cuti or blk kpg.. ntah jadi ker x... thehehe..

Memandangkan Jadual Persekolahan Tahun 2011 dah keluar ni (haku skodeng dr tenet k), boleh la korang plan tarikh yang sesuai untuk melangsungkan perkahwinan, pertunangan, melancong dalam dan luar negara, berkhatan (utk yg ade anak kaki 2 & meng-kasi - utk yg ade anak kaki 4) dan sebagainya. Bila dah ada jadual macam ni senang kita nak plan kan, dalam dah tahu pun, plan selalu tak menjadi, i ler tu, thehehe. Lets Jom (pinjam words yg incek hubby salu sebut bila nk g memane) kita mula mencari tarikh yang sesuai untuk memulakan plan…

1. Kumpulan A untuk negeri Kedah, Kelantan & Terengganu
2. Kumpulan B untuk negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Sabah, Sarawak, WP Kuala Lumpur, WP Labuan & WP Putrajaya.

Kalendar Persekolahan Tahun 2011

Kumpulan A
PenggalCuti dan Hari PersekolahanMulaAkhirHari
IHari Persekolahan02.01.201131.01.201122
Hari Persekolahan01.02.201128.02.201120
Hari Persekolahan01.03.201110.03.20118
Cuti Pertengahan Penggal11.03.201119.03.20119
Hari Persekolahan20.03.201131.03.201110
Hari Persekolahan01.04.201130.04.201120
Hari Persekolahan01.05.201126.05.201120
Cuti Pertengahan Tahun27.05.201111.06.201116




IIHari Persekolahan12.06.201130.06.201115
Hari Persekolahan01.07.201131.07.201121
Hari Persekolahan01.08.201125.08.201119
Cuti Pertengahan Penggal ke II26.08.201103.09.20119
Hari Persekolahan04.09.201130.09.201120
Hari Persekolahan01.10.201131.10.201122
Hari Persekolahan01.11.201117.11.201113




Cuti Akhir Tahun18.11.201131.12.201144
Jumlah288
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am210
Jumlah Hari Cuti Penggal78

 
Kumpulan B
PenggalCuti dan Hari PersekolahanMulaAkhirHari
IHari Persekolahan03.01.201131.01.201121
Hari Persekolahan01.02.201128.02.201120
Hari Persekolahan01.03.201111.03.20119
Cuti Pertengahan Penggal12.03.201120.03.20119
Hari Persekolahan21.03.201131.03.20119
Hari Persekolahan01.04.201130.04.201120
Hari Persekolahan01.05.201127.05.201121
Cuti Pertengahan Tahun28.05.201112.06.201116




IIHari Persekolahan13.06.201130.06.201115
Hari Persekolahan01.07.201131.07.201121
Hari Persekolahan01.08.201126.08.201119
Cuti Pertengahan Penggal ke II27.08.201104.09.20119
Hari Persekolahan05.09.201130.09.201120
Hari Persekolahan01.10.201131.10.201122
Hari Persekolahan01.11.201118.11.201114




Cuti Akhir Tahun19.11.201101.01.201244
Jumlah288
Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am210
Jumlah Hari Cuti Penggal78


Credit & Million Thanks To : Portal Rasmi KPM.

Nota Kaki x Musox : 
thn depan nak cuti2 ke mane plak hekk..hekk kuhekk...??? ;)
 

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget