✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 25 November 2010

::BOBO - THE STRAY CAT::

Nih la gmbr2 Bobo semasa dlm jagaan haku selama seminggu peninggalan owner dia yg balik raya aji lepas. Punye ler eksaited giler mengedit gmbr kengkunun nak send kat owner dia, tp blogsempott plak ari tuh cam hampeh. Mula2 haku ingatkan sbb saiz pix besar, tp bila resize pun same gak. Last2 owner dia tgk pix time dorg amik dia pas blk dr kampung. adehhh..!!!

Masa Bobo nih haku jaga, haku letak lam bilik blkg & mmg x berani nak campur ngn yg lain. Takut dia jadik mangsa dera + buli yg lain. Plus haku xnk dia jadik stress bila ade kucen2 lain. Keadaan yg x bleh nak elak kalo antar kucen boarding.. tp sbb yg lain haku letak blkg utk sementara, so dia bleh dok ngn aman lam blk tuh.

Jaga Bobo nih xde masalah, temperament  dia ok cuma mmg takut ngan orang..lam ms yg sama dia x bleh sorokkan manja dia. dah 2-3 hari tuh bila haku kasik makan & main2 ngan dia lam bilik, dia mula  kasik respon bila haku panggil, kuar dr kotak then gesel2 mintak gosok..tp bab2 mkn kne teman lah yer sbb dia xkan makan kalo x teman,. manja kan??? hahaha... ptg2 blk kje, haku lepas dia main lam umh. Mula2 as usual lah, carik kawasan nak nyorok, lame2 ok jer..bleh dok bwh kusi kat ruang tamu then kejap2 g asah kuku dia kat cat tree.. Mata dh ngantuk, so layanz jer la pix2 nih... ngeheheh

 Owner dia, Ika & Aisha..hehehe..

 ngn Ika, redha jer muka dia sbb takott...


nasik bekal owner dia..tp tanak mkn sbb takut..

 haku paksa dia dok ats kusi utk sesi photoshoot x propesenel..
ok cenggituh...??? hahahahha

 cam American Curl kan..?? Muka inesen jadik mangsa haku.. hahah


 corak marble & ala2 bengal dia mmg sunggoh lawa..




sikit info, Bobo nih stray aka kucen liar yg kne tinggal ngan mak dia kat bakang umah member incek hubby. mula2 tuh owner dia soh kitorg jaga kjp jer sbb dia kecik lg & dorg plak nk blk kpg, tp lx lama pastuh  terus wat keputusan nak bela. Lgpun dia male & siyes haku ckp rugi kalo x bela dia sbb corak dia jrg jumpa pada stray lain. 

cite pasal dia haku ade wat entry lam blog lg satu (tidak disebutkan disini). Masa jumpa dia tuh, umo dia haku agak2 lam lebih kurang 2/3/4 bln cenggituh.


0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget