✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 30 November 2010

::KEK PURRFDAY & CUPCAKES::

dr kul 11 sampai la skang neh (1.00am) haku berjaga semata2 tgh rambang mata nak pileh pic purrfdey kak & cupcakes yg haku nk order kat Kuching blk neh. Ari tuh dah ckp kat dia, bila haku nak & dah decide nak kek design KATAK! hahaha... haku sukeh yg pelik2, keroppi yg kiyut terutamanya tp apakan daya Naluri Kekucingan haku neh melebihi segala2nya, lantas haku telah men-decide-kan utk kasik dia beberapa design Garflied dan salah satunya yg haku berkenan adalah antara yg berikut :-




lagi satu haku nak order ialah Cupcakes..
utk anak2 sedaraku...design haku dh bg kat dia..
then terpulang kat dia nak buat cemane..
haku pun bukannya gheti sangat bab2 jari berseni cenggituh.
tau3 order jahh.. muakakak
dan sbb terlalu byk design cupcakes yg lawa2 laa
haku jadik rambang mata sampai x tau nak pileh..
apepun, x sabo nk tggu respon dr Hani esok...
yeahhh!!!!!!!!~

Thursday, 25 November 2010

::BOBO - THE STRAY CAT::

Nih la gmbr2 Bobo semasa dlm jagaan haku selama seminggu peninggalan owner dia yg balik raya aji lepas. Punye ler eksaited giler mengedit gmbr kengkunun nak send kat owner dia, tp blogsempott plak ari tuh cam hampeh. Mula2 haku ingatkan sbb saiz pix besar, tp bila resize pun same gak. Last2 owner dia tgk pix time dorg amik dia pas blk dr kampung. adehhh..!!!

Masa Bobo nih haku jaga, haku letak lam bilik blkg & mmg x berani nak campur ngn yg lain. Takut dia jadik mangsa dera + buli yg lain. Plus haku xnk dia jadik stress bila ade kucen2 lain. Keadaan yg x bleh nak elak kalo antar kucen boarding.. tp sbb yg lain haku letak blkg utk sementara, so dia bleh dok ngn aman lam blk tuh.

Jaga Bobo nih xde masalah, temperament  dia ok cuma mmg takut ngan orang..lam ms yg sama dia x bleh sorokkan manja dia. dah 2-3 hari tuh bila haku kasik makan & main2 ngan dia lam bilik, dia mula  kasik respon bila haku panggil, kuar dr kotak then gesel2 mintak gosok..tp bab2 mkn kne teman lah yer sbb dia xkan makan kalo x teman,. manja kan??? hahaha... ptg2 blk kje, haku lepas dia main lam umh. Mula2 as usual lah, carik kawasan nak nyorok, lame2 ok jer..bleh dok bwh kusi kat ruang tamu then kejap2 g asah kuku dia kat cat tree.. Mata dh ngantuk, so layanz jer la pix2 nih... ngeheheh

 Owner dia, Ika & Aisha..hehehe..

 ngn Ika, redha jer muka dia sbb takott...


nasik bekal owner dia..tp tanak mkn sbb takut..

 haku paksa dia dok ats kusi utk sesi photoshoot x propesenel..
ok cenggituh...??? hahahahha

 cam American Curl kan..?? Muka inesen jadik mangsa haku.. hahah


 corak marble & ala2 bengal dia mmg sunggoh lawa..




sikit info, Bobo nih stray aka kucen liar yg kne tinggal ngan mak dia kat bakang umah member incek hubby. mula2 tuh owner dia soh kitorg jaga kjp jer sbb dia kecik lg & dorg plak nk blk kpg, tp lx lama pastuh  terus wat keputusan nak bela. Lgpun dia male & siyes haku ckp rugi kalo x bela dia sbb corak dia jrg jumpa pada stray lain. 

cite pasal dia haku ade wat entry lam blog lg satu (tidak disebutkan disini). Masa jumpa dia tuh, umo dia haku agak2 lam lebih kurang 2/3/4 bln cenggituh.


::DAH BLEH HAPLOD GAMBA??::


haku pelik lak ngan blogsempottt nih..ker tenet poblem ker lappy poblem...?? hari tuh haku punye ler eksaited lagi bernafsu haku nak hapdet pasal Bobo, stray milik kawan incek hubby aka jiran kami yg haku jaga utk seminggu sbb owner dia blk raya aji, tp bila hapdet...asik failed jahh oiii.. byk kali gak haku try,. imel pun sama.. 

haku try send pic dia kengkunun nak owner dia tau perkembangan Bobo guna gmail sbb yahoo haku dah berkurun alam x bukak. Biasa haku guna yahoo utk chat YM jer. Nak mms plak, haku nyer hp bile tukar2 hp ngn incek hubby, dia nyer setting plak lari2.. nnt la haku hapdet pic dia dlm neh...

so, entry pasal "CENAH & FAMILY" td haku try jah...tgk2 menjadik.. malas nak ckp byk... cuma bleh ckp, syokollll lah nakkk .... (syukur la nakk..)


::CENAH & FAMILY::

lame btul haku x hapdet belogg. malas tahap ular kenyang weiii... so nih cite utk hapdet terkini...layanzzz...!!~



gmbr2 cenah & family time dtg umh haku ari tuh.
haku sempat masak siakap sweet sour & kangkung grg belacan
jer utk santapan dorg. incek bebob pagi kje,
ptg tuh g Low Yat repair haku nyer lappy..
so lauk2 tuh jer dia smpt beli..

dorg dah pindah Perak nih, jarang ler jumpa pas nih...
dulu dia sama opis ngn haku...
dr BPH masa mula2 mendaftar diri kje 
sampai ke ke admin JPM.

nampaknya haku still lg setia dok kat JPM nih..
yg penting, kje skang nih x stress.. 
byk masa free sbb kje depend ngan bos...
syokolll lahh... (versi AMZ) ;p
hehehehe

*CENAH & FAMILY *



 
.::Nota KhaKi MuS0x!::.
gmbr2 cenah & family time dtg umh haku ari tuh.
haku sempat masak siakap sweet sour & kangkung grg belacan
jer utk santapan dorg. incek bebob pagi kje,
ptg tuh g Low Yat repair haku nyer lappy..
so lauk2 tuh jer dia smpt beli..

dorg dah pindah Perak nih, jarang ler jumpa pas nih...
dulu dia sama opis ngn haku...
dr BPH masa mula2 mendaftar diri kje 
sampai ke ke admin JPM.

nampaknya haku still lg setia dok kat JPM nih..
yg penting, kje skang nih x stress.. 
byk masa free sbb kje depend ngan bos...
syokolll lahh... 
hehehehe

Friday, 19 November 2010

::MENYAMPAH::

memang menyampah lagi meluat bila:

-:: ade jenis spisis org suka yg suka ckp bajet dia bagusss sgt,

-:: gelak mengilai kuat2 cam dia pontianak dok lam utan
yg xde orang kat sekeliling dia yg perlukan ketenangan,

-:: bercakap dengan sora yg yg SANGAT-SANGAT-SANGAT
mengganggu persekitaran yg boleh menjadi pencemaran bunyi,

-:: ckp cam dia tau segala2 tp sebenarnya poyo tahap pelampau

dan ................

lagi sakit ati bila aku yg x blh tido dr mlm td
xbleh nak lelap mata dengan aman gara2 sora
org yg aku agak2 dia adalah sorang P.E.K.A.K
yang bercakap dengan orang yg jugak P.E.K.A.K.
sebab 2-2 bercakap cam 2 org tuh jer ade lam dunia nih.

BODOH...!!!!!!!!!!!!!!!!!

::ANANG - SEPARUH JIWAKU PERGI::

::I HATE IT::


I HATE 

to see the one I love happy 

with somebody

but 

I surely HATE it 

more to see the one I love unhappy
 

with me...



Monday, 8 November 2010

::HAPDET BEE II @ 8/11::



HAPDET SAMPINGAN :: Mata Bee II haku tgk makin bengkak, lain dr ari tuh. ari nih dah seminggu wat treatment kat mata dia tuh. Memalam haku sapu ubat & titik ubat antibiotik lam mulot dia.  Xde ler susah pon cuma kdg2 dia suka kepit paruh dia kat kulit. Sakit gak ler tp laaaaaaaaaagi sakit kalo kne cakar & cengkam anak2 buloss tuh. Mata dia maybe makin bengkak sbb kesan ubat then sakit tu dh nak baik kot (teori sendirik yg x bley pakai) huhuh..

Hmmpph...esok lusa kne call Doc Jalila ler tanye ngape jadik cam tuh, ker tanda2 nak baik ker or samting kne buat balik kat mata dia.

Apepun,hope Bee II makin sihat, panjang umur & skang dia makin jinak + manja.. i loiiiiiiiiiike...!!!!!!!

psttt : as usual, pic masih jadik pekasam lam camera semesung ku itew... ;)

::HAPDET NOV::

Last entry ari tuh 3/11, ari nih dah 8/11..bkn bermaksud nak men-sawangkan blog nih tp bila nak hapdet kat opis (time free), tenet & pc plak slow tahap khazanah alam purba warrior. bila nak hapdet kat umh, ada time malas plak wlupun hp & camera dah kat tangan nak tansper pic. time rajin, incek hubby plak guna pc dia. lappy  makcik masuk ICU semalam, ari tuh dia x bley detect pendrive nyer.

hmmmppphh...sakit dan berpenyakit cam tuan dia gak ler....


~HAPDET SEPANJANG MINGGU~
 
JUMAAT :: kemas2 umh, ptg kak ipar dtg umh ngn family dia,. Mlm kitorg g The Mines. Shopping kunun! (walhal shopping sipar jer pun kat Giant). Kunun nak pakai jenjalan. RM7.90 jer sepasang & haku beli 2 pasang. Korang cayo??????? alah...sipar getah jer pun..boleh laa tahan utk kaki2 ganas nih melangkah.  (dan bertambah sudaaa koleksi sipar2 haku yg ntah kat mana nak sumbat tuh..) cettttt...


SABTU :: sume bgn lambat. kunun penat lah shopping sipar 2 pasang tuh...muakaka.. pastuh incek hubby g beli bekpes aka brunch!. ptg lak kak ipar balik, then tunggu turn Haikal emskem boy dtg umah..dorg dr Melaka & tido umh  kami.. lame x jumpa dak kecitt tuh..!

yeayyy..!!!

AHAD ::satu hari men ngan Haikal. lasak sungguh dak kecit yg emskem tuh... ptg lak dorg balik Melaka. Sempat laa ptg tuh masak sup ayam & siakap sweet sour. Gmbr mekanan xdak, x amek pun. Yg byk amek, gmbar Haikal..ekekeke..


ARI NIH aka SENIN :: ..ghasa malas giler nak g keje... mau x malas, dah cuti dr ari Jemat (Dipabali), sampai la ahad, 3 hari kooo...!!!nak xnak, kne g jugak. sudehhnyer, 1 hari tersenguk2 dpn pc yg teramat lembab cam sipot khinzir iteww, menunggu loading dgn penuh kesabaran yg sarat di dada.. hadoiii..! Dugaan sunggoh...



Wednesday, 3 November 2010

::BEE II DAH BALIK UMAH::

Hapdet psl Bee II:: Pagi td pegi hantar dia kat umh Doc. Jalila. Atas jasa baik Doc. Jalila yg meng-offer nak bawak Bee II ke UPM, akhirnya Bee mendapat rawatan Doc Jalila @ UPM. Thanks sangat2 buat Doc. Jalila.

Kat UPM :: Sepanjang sehari Bee II kat UPM, rasa risau jugak takut ape2 result x ok pasal dia. Tp alhamdulillah..pas Maghrib td kitorg pegi ke umh Doc. jalila utk amik Bee II & kami dijemout Doc Jalila pegi satu corner umh dia untuk tunjuk cemane nak kasik ubat utk Bee II.
Maybe infection ::Menurut Doc. Jalila, mata Bee II kalo berdasarkan keadaan keliling kulit/ kelopak mata dia, maybe sbb infection tp sbb dia masih kecik so agak senseteppp utk buat samting kat dia. Alhamdulillah. Rasa berterima kasih yg amat sangat atas jasa & kebaikan Doc Jalila.

Budgie blh berckp?? :: Satu yg hari nih haku baru tau pasal burung Budgie nih.. Doc Jalila ckp ade budgie yg bleh bercakap!!! Caya x..???? Dia ckp ade budgie client dia yg pandai ckp. Wowooo...!!~ Teruja kalo Bee II pandai ckp & pagi2 say gud muning kat haku..yeahh!!~ :p

Umur Bee II:: Dan umur Bee II dianggarkan dalam 2-3 bulan yg mana dia still x brp kuat lg untuk terbang tp Doc Jalila ckp, Bee nmpk mmg manja & umur dia cam skang nih laa plg sesuai utk jinakkan dia. Dan budgie jangka hayat ia ade yg sampai 2 thn. Yeaaahh! Hope Bee II panjang umur.. Amin ;)

Kerat Hujung Sayap:: Dan lagi seminggu dua, kepak dia bleh dikerat (hujung sayap) supaya dia x fly away kalo sekiranya haku bercadang nak jadikan dia as pets.. hmmm..satu cadangan yg haku blh pertimbangkan sbb haku mmg nak salu main2 ngan Bee II & jugak x ketinggalan Boo.. cuma Boo agak susah nak dipegang skang nih..so kne cut off jugak ler hujung sayap dia.. ;)

Sampai umh haku terus masuk Bee II lam cage dia.. nampak dia dok main2 ngan Boo. alhamdulillah.... ;)

pstttttt :: gambar akan dihaplod kendian... ngantuk dechhh!

tetiba mlm nih rasa rindu samwan... antara mereka, DIA penah jadi sejarah.. ;)

*DIA DAN SEJARAH*


.::Nota KhaKi MuS0x!::.
antara MEREKA...
"DIA" pernah menjadi sejarah...

Monday, 1 November 2010

::BERDEBAR::

berdebar..
esok kalo xde pape halangan,
nak bawak Bee 2 g jumpa Dr. Jalila,
sorang vet kat UPM.
hope semua dipermudahkan esok,
dan incek hubby diberi kebenaran utk kuar
hantar kami sekejap.
demi satu nyawa "kecil"
tp yg haku anggap sangat "besar"
yg boleh buat haku menyesal
dan rasa bersalah seumur hidup
kalo haku just duduk berpeluk tubuh.
Bee 2..i'll do the best for u, sayang ;)



::19 DAYS TO GO::


Choose life. Choose job. Choose a career.
Choose a family. Choose a big television.
Choose cars. Choose good health,
low cholestrol, and life insurance. 
Choose a starter home.
Choose your friends.
Choose DIY
and wondering who are you tomorrow morning.
What else you wanna choose?

... ting tong..ting tong...

20th Nov are coming real fast.
Real fast...

my dear hubby,
dont YOu remember that day???
xoxoxoxox

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget