✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 20 October 2010

*MENAN BARU*

AWAS..! :: ini entry basi. Sila jangan kutuk hokey! :p

29/9/2010 ari tuh secara rasminya haku dh dapat "menan" (mainan laa) yg terkini. Tuh pun setelah puas haku memujuk dan merajuk untuk dpt greenlight dr incek hubby. Sebenarnya haku dapat offer "menan" baru nih dah lame dah, masa haku jaga sekor stray cat yg opismet incek bebob aka jiran kami rescue after kne tinggal ngan ibu stray cat tersebut untuk seminggu. Memandangkan masa tuh incek bebob ckp tggu dulu, haku pun.. "tunggu dulu" jugak ler.. dan akhirnyer, dapat jugak ler menan baru tersebut. Iaitu ............


.......sepasang burung LOVE BIRD
(mengikut kata yg owner asal bgtau...atopun BUDGIE (lepas haku search kat tenet) 


Kaler biru nila & ijau petronas. Jantina 2-2 jantan. Burung nih ikut pemilik asal adalah drpd keluarga burung Nuri tp x google pun lg pasal breed & cara penjagaan & breed nyer.

So, pasnih makhluk2 berbulu kaki 4 di rumah seramai 6 hekor tuh akan jadik cam gambar di bawah setiap masa kalo tanpa pengawasan..... ngeeeeee hehehe... :p


yg berpotensi utk kasik ancaman besar kepada menan baru

nih ialah Si Chello aka Samseng Sg. Chua & Si Wiwi Ratu Buli.
Sebab masa haku tansper-kan Love Bird nih
ke dalam cage baru ari tuh,
dorg 2 hekor nih laa yg byk bunyik, yg dok mengekor
sambil terloncat & melompat nak naik cage love bird.
hatoiiiiiiii... :-s



0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget