✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 28 October 2010

::CAGE BIBIRD BARU::

**entry kopi pes dr blog lama (tidak akan dinyatakan disini) :p 


Hari tuh sbb eksaited bila dh dpt bela Boo & Bee (Bee dh mati), haku cam x caya plak bila incek hubby ajak share2 beli cage utk dorang. Dia ckp cage DIY yg sementara tuh kecik & sempit utk dorang. Senonyer plan haku nak beli cage dorang after gaji sbb bajet haku x cukop tp kalo share tuh, haku sukehhhhhh la sangat. the hehehe 

Yeayyyyy...!!!!!~   


Dan akhirnya kami beli cage kat World Of Pets haku pasan mmg dh byk kali haku masuk cuci mata pekerja/staff sana mmg x mesra alam, ato senang ckp ko masuk lam tuh, ko layan diri sirik then kalo nak beli bebarang, ko ringan2kan la mulut tanye pekerja situ dan xyah harap org nak layan or tanye korang melainkan dorg tetiba buang tebiat..opssssssss..!!! terlebey sudah.. &$(#$*&xx?? :p 


*entry pasal ketidak mesraan pelanggan dorg haku ade buat lam blog lame yg tidak akan disebutkan disini.. muakaka 


Tapi siyes haku ckp, kalo kita terlibat dgn keje yg sentiasa kne berkomunikasi sesama "orang", sekurang2nya kita kne perbaiki dulu PR kita. Baru ler kastemer seronok nk dtg kedai sbb rasa dihargai. Nih kalo dtg, org buat x layan... sendiri mau ingatlah.. :-p



 
Cage nih rega dia RM98. mmg x bley kurang dah :-"
ade 4 bekas mekanan & 2 btg kayu
tmpt bertenggek. Haku survey lam mudah.my pun
rasanya rega murah lg yg nih. Kira hokeyy laa ;)


 
dan....apabila cage tuh masuk jer lam umh
untuk haku teruskan keje2 men-tansperkan
2 hekor makhluk kecik tuh,
makhluk berbulu nih mula la meng-eksplor cage ni


Dan..
si gendut nih bleh plak wat muka x malu
meng-interpremkan dirinyer betul2 dpn camerai cikai haku
hatehhhh..!!! :p

 Para pegawai keselamatan bangunan sibuk 
menjalankan tugas memasing demi kesejahteraan 
bersama insan.. kuikuikuikui :p



 Rusty - Diva in da Haus  
HARUS menge-test ciri2 keselamatan
yg hado pada cage nih terlebih dahulu

 sekor "injiniar" juga tidak berkecuali dan 
WAJIB untuk menjalankan tugas memeriksa keadaan
bumbung untuk mengelakkan kejadian tidak diingini
seperti siling runtuh atopun bumbung terbang
berlaku kepada penghuni yg terbabet =))

BERIKUT ADALAH GAMBAR2 
PEMANDANGAN DARI LUAR BILIK 
DI MANA HAKU MENJALANKAN 
KEJE2 MEN-TANSPERKAN BOO & BEE 
KE DLM CAGE BARU 
 (UNTUK MENGELAKKAN DARI GANGGUAN KONON2NYA)


Menunggu dgn penuh kesabaran dan harapan agar 2 hekor
burung tuh terlepas dr bilik utk dijadikan habuan mainan
(S0rry..kucen2 makcik x mkn daging hokey!!) :p







tak terkecuali 2 hekor inspekta sahab kesihatan yg turut
memeriksa tangan haku demi mencegah
wabak sesema burong lovebird :p

 Chello (kanan) dah macam catkula drakula dah haku tgk
sampai terkuo2 taring patahnyer cium baru burung
kt tangan haku. hahhtoiiii..!!! :))


bau burung itu menusuk idung catkula terbabet :p



.::Nota KhaKi MuS0x!::.
dan entry nih dah cam LEBIH SUDU DARI KUAH
sbb asalnya nak cite pasal cage bibird,
tp makhluk berbulu tuh yg over inteprem
as usual utk blog haku lah... the heheheh

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget