✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 13 October 2010

::BRITISH SHORT HAIR::

Selama menceburi diri dlm arena pengucingan selama lebih kurang  4thn, salah satu breed kucen yg saya sukeh sangat ialah British Short Hair (BSH). 1st time jatuh chenta ngan sepisis nih masa cat show kat Mid Valley 3thn lepas. Masa tuh xtau plak ade breed kucen sebesar itu (selain Maine Coon). Memang terpesona ngan kegebuan bulu dia (short hair)  pastuh ler saya berangan2 & terimejin2 nak dapat sepisis cengginih sekor. Tapi setakat imejin cenggituh jer la sbb rega dia pun bley tahan jugak, nak2 kalo yg ade cert tuh. Fuhhh...!~ telan air liur ler jawabnyer.. :p

Tp dlm masa saya dok terimejin2 nak dapat sekor BSH nih, agaknyer dah rezeki..sorang kawan kepada kawan sepengucingan telah meng-oper-kan saya sekor BSH kaler blue FOC kat saya. Diulangi..FOC hokeyyy!!~ Dengan syarat saya meng-neuter (sbb saya nak male masa tuh) selepas saya meng-adoptkan BSH tersebut. Itupun dia akan mengg-releasekan BSH tersebut after dia recover dr fungus yg agak teruk masa tuh.

Mula2 tuh mmg saya x fikir panjang, terus setuju tp bila dah lame2 tuh..saya terfikir blk..saya senonyer x ready nak menambah bilangan lg masa tuh (time tuh ade 8 anak kaki 4) kat umh dan untuk menjaga sekor kucen yg ade fungus, agak rumit & besar risiko utk yg lain mendapat jangkitan fungus jugak (sbb masa tuh saya xde pengalaman malah ilmu menjaga kucen yg fungus teruk cam tuh). Dan akhirnya, lepas buat keputusan muktamad (dgn sikit keterkilan-an), saya menolak oper dr kawan kepada kawan tersebut secara berhemah (cehsss....ayat x hengat). Dan kawan saya itew dengan kawan kami lg sorang telah selamat meng-adopt BSH tersebut. xpe la...maybe bkn rezeki saya buat masa nih... ;) bawah nih lah gambar2 BSH yg saya dok terliur2 sikit masa dulu..a.awwwwww...!!~










British Shorthair cats have very dense, soft coats. The eyes of the British Shorthair cats are large, round and copper in color. Their head is round with chubby cheeks. The body of the British Shorthair cat is rounded and sturdy. This cat has a broad chest, shoulders and hips with short legs, round paws and a plush tail.

The British Shorthair cat may be any color or pattern, but the 'blue' variant is common enough to have a name of its own: the 'British Blue'.


The lifespan of this breed is 10 to 15 years.

macho kan..?? kan..?? kan..?? kan..????

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget