✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 2 June 2010

*VAKSIN & TREATMENT*

Semalam (1/6/2010) bwk 3 hekor nih utk vaksin & treatment -

  • Cheesedale & Chester - settle vaksin yg sepatutnya 2 mggu pas dorg neuter 1/2/2010 ari tuh, tp x pegi2 pun. byk kali tangguh ats2 urusan lain2 duniawi (astaga!!).

  • Chello - sbb bdn dia luka2 & asyik garu2. Kulit dia tuh senseteppp tul.
Ekceli yg vaksin nih haku dah x payah bayar dah sbb ari tuh awl thn ade promosen vaksin & neuter, so haku dah bayar siap2 dah. Vaksin + deworm 2 ekor tuh RM50 jer time tu. ngehehe.

Semalam memandangkan haku hanya ade 2 carrier, so yg dok dlm carrier tuh Cheesedale & Chello, Chester plak haku dukung jer. Ya ampon lenguh! Nasib baik dh smp sane, dorg kat klinik gilir2 nak dukung & pegang dia. Geram sbb tgk dia gendut. nguahahah..!! Tp dlm kete tuh si Chester senyap jer mula2. xde ler meronta2 cuma sibuk nk tgk luar jer. Time nk blk jer dia byk bergerak tp still bleh pujuk2 / kontrol. Nih gmbr2 dorg.

Chester yg jrg kuar bunyik pun terkuar sora gak.
takut or nebes haku pun x tau. Tp sibuk nk tgk luar.




tgh tggu no. giliran. he3x..

Chester senang, x byk meragam.
redha & pasrah jer ape Vet nak buat. :p

CHESTER
Berat pd. Dis. 2009 : 5.2kg
Berat pd. Jun 2010 : 5.9kg (gulllpppp..!!!)

Cheesedale


CHEESEDALE
Berat pd. Dis. 2010 : 4.25kg
Berat pd. Jun 2010 : 4.6kg (erkkkkk..!!)

GAMBAR ATAS & BAWAH : Chello
rupanya dia kne fungus. bulu dia botak2. hu3x..


utk Chello : Syampu Malaseb utk Fungus RM48.00
dan krim luka2 RM15.00

bersambung........

4 comments:

  1. akak!! lamanye xsinggah,,rindu dgn si gendut2 semua,,,waaa gemoknye chester,,haha da nk smpai 6kg,,obes dah tu akak,,kalah dukung baby nmpk gayanye,,kuikui patotla sume merebut2 nk dukung die,,hehe wow best!! ekeke kene suruh chester diet la akak,,waaa geramnyeee,,nk jupe dorg la,,hehe

    ReplyDelete
  2. CIK KERM>>>haa..tuh la..lame senyap..ingatkan bertapa ke ape tu... Chester mmg dah obes...gulppp!! mula2 dulu rasa best jer tgk dia membulat, tp skang nih akak rasa risau plak...kne ler kontrol makan pas nih.. ha ah..dorg kat klinik tuh kejap2 gilir dukung dia..mmg cam dukung baby..akak dukung dia pun cam dukung baby ala2 felok tuh sbb x larat nak dukung sebelah tgn jer...carrier nyer 2, kucen nyer 3..


    meh la dtg umh..gomol dorang...heheheh

    ReplyDelete
  3. alolo..
    sihat-sihat semuanya.
    kalo dah zass memang akan cepat naik.
    kita tengok pon sonokkan.
    hehhe

    ReplyDelete
  4. LINDA>> hrp2 sihat jer la dorg tuh..seronok mmg seronok tgk dorg badan naik tp dlm masa sama risau plak bila dah obes...senang nk dpt penyakit tuu..huhuhuh

    ReplyDelete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget