✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Saturday, 8 May 2010

*WIWI 1ST DAY @ UMH HAKU (30/5/2009)*

gmbr Wiwi masa 1st day haku adopt dia.
ekceli ms nih dah 3-4 hari dia kjat umh haku
tp baru nak amik pix pd. 2/6/2009 nih sbb masa amik dia
dari artok Ej mlm tuh, haku terus g Langkawi
sbb ade lawatan opis.
masa tuh eksaited Allah jer yg tahu sbb
Wiwi nih ler 1st DLH yg haku ade.

spnjg haku trip ke langkawi tuh, mmg rasa x sbr2 nk blk,
nak tau cemane dia kat umh, ok ker x & bleh ker x
dia nak sesuaikan diri kat umh tuh.
dan spnjg trip tuh jugak laa hari2 incik hubby
send mms & video Wiwi sbb haku nk tgk
nak lepaskan rindu. tuh la penangan sekor kucen.
bagi korg yg x minat mesti korg nk ckp
"..ntah hape2 jer, psl kucen pun.. smp cam tuh skali.."
kannn???? lantak ler...korang x sukeh,
ada haku kisah??? hahaha..!!!

sepanjang 4 hari haku kat Langkawi tuh,
Wiwi, incik hubby letak kat ruang tamu dlm
dia nyer cage kecik yg haku dah prepare siap2
sblm g Langkawi tuh. Sebabnyer haku xnak dia bercampur
lg dengan budak2 yg lain. takut gaduh.

Masa haku amik Wiwi tuh jugak, dia mmg ade fungus
yang amat teruk & kira berbulan jugak ler haku 
rawat dia & last sekali dia pulih sepenuhnyer
pas haku mandikan dia dengan Syampu Malaseb.
Bila tgk keadaan dia skang ngan dulu,
mmg jauh beza.

Wiwi nih masa mula2 dia smp umh nih & dah 3-4 hari pastuh,
haku try kasik dia kawan ngan yg lain,
so far yg lain xde masalah menerima kehadiran "member" baru
tapi masalah plak kat Wiwi bila dia jadik garang &
xnak berkawan ngan yg lain. makan pun time tuh terpaksa
asing2kan dari yg lain sbb dia xnak kongsi2.
sah2 hissing memanjang! sbb dia still  x bleh ngam ngn yg lain,
 sehari pas tuh haku mandikan dia sekali ngan yg lain supaya sama bau
& litter tray pun haku suh dia share sekali.
lame2 tuh xde masalah. Alhamdulillah sepanjang jaga dia,
xde perkara yg menyusahkan. nakal tuh biasa laa,
bila dah jumpa reramai tuh, haku bleh ckp org tipu
kalo kucen dia byk2 tp semua baik2 & x nakal. haku x caye!! 

haku sampai Kajang dr Langkawi kul 4.11am,
terus letak beg & main ngan dia. eksaited wooo!!!


dlm takut2 tuh sebenarnya dia x pat nak sorok
yg dia sekor kucen yg manja & suke kne gosok2.

ChiChi - cium2 bau cage Wiwi. 1st time haku lepas
dari bilik dorang. Alhamdulillah ChiChi xde masalah.




dah setat xplore. b4 tuh pun incik hubby ade lepaskan dia
main sekor2 kat ruang tamu.


dan....kenakalan dia mula terserlah...hahahah..
nak main tp xde member. bile lepas member..
dia hissing ler pulok.... hahaha




brg2 haku xsmpt kemas lg sbb sibuk nak main ngn dia,
dan Wiwi pun sibuk gak xplore brg2 haku.
nak check Coklat dr Langkawi ke...????


dlm cage kecik @ ruang tamu.


.::Nota KhaKi MuS0x!::.
dlm sedar x sedar, pejam celik..pejam celik..
ujg bln 5 nih dah setahun haku bela dia.
hrp dia sihat2 jer la...x lupe yg lain pun haku hrp &
doakan yg sama jer. xde lebih, xde kurang,.
Amin...

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget