✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

FOLLOWERS

Monday, 24 May 2010

*MENGENALI JENIS DARAH KUCING*


Seperti manusia kucing juga mempunyai beberapa jenis golongan darah, iaitu A,B dan AB. Ras kucing seperti American Short Hair, Burmese, Tonkinese, Siam dan Oriental Short Hair adalah tergolong dalam jenis darah A. Manakala ras seperti Devon Rex, Cornish Rex, Exotic Short Hair, Somali, Birman,Sphtnx, Abyssinian dan Persia adalah tergolong dalam jenis darah B.

Golongan darah A adalah lebih dominan berbanding dengan golongan jenis darah B. Contohnya jika si bapa dan si ibu kucing yang mempunyai jenis darah yang berbeza makna anak kucing yang lahir itu mempunyai golongan jenis darah A. Ini adalah lebih baik jika seseorang breeder ingin memelihara kucing yang mempunyai golongan jenis darah A. Ini kerana perkahwinan ( ceh! kucing mana ada kawin..LOL! ) pembiakan kucing dari golongan darah yang berbeza berkemungkinan besar anak yang akan lahir akan mati. Kejadian ini di sebut Fading Kitten Syndrome.

credit to jareycatlovers ;)

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget