✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Thursday, 18 March 2010

*EPI BESDEY CHEESEDALE & CHESTER*

~:>HaPpy BeSDey<:~
dah setahun umo Chayak Musyuk Gendut2ku nih..
Cheesedale & Chester.
Moga Panjang umo & sihat walafiat la hendaknya.
Semoga happy dok ngan mummy & daddy serta mama Rusty yer...
AMIN


DOB : 18/3/2009

~::CHESTER::~
male neutered on 1/2/2010

~::CHEESEDALE::~
male neutered on 1/2/2010



Monday, 15 March 2010

*MUHAMMAD DANISH HAIKAL*

Muhammad Danish Haikal telah selamat dilahirkan pada 3.12.2010 (5 hari sblm besdey haku, pasnih bleh selebrete besdey sesame ngan Acik Jue yek Haikal..;) dengan berat 2.4 kg di Hosp. Pantai Ayer Keroh, Melaka (skrg dah 3 mths). Haikal nih adalah cahayamata kepada Nara & Haniz yg kahwin pada 22.03.2009. Klik [SINI] untuk gambar2 perkahwinan mereka.




berkerut dahi tu..pikir masalah ape tuh yek??



sekali tgk, cam baby girl plak..heheh

*I-EM-BACK..!!*

Lame x hapdet Blog nih. Dah nak bersawang, berkerawang, berkerapu, menggerutu & berlumut dah. Ekceli 2-3 mggu nih haku M.A.L.A.S sangat nak bukak2 tenet. Yang HADO pun bukak FB. Tu pun secara x sengaja gara2 pc HANGpehh terbukak FB sbb b4 nih FB mmg dh lame kne blocked kat opis nih. Bila dah syok lepak2 kat situ, lately dah kne blocked dah. Siootttt jer. Dah guna formula Kak Enna Kodoks kasik, bukak bleh, nk msg2 @ komen2 arr x bleh. Hmmmpphhh...!!!

Ekceli haku blom lagi sampai ke tahap PEMINAT TEGAR FB tuh tp yg buat syok kat situ bila nak reply comment2 member kat gmbr2 zaman dolu2. Dulu member2 kat FB pun brp kerat jer & haku jrg nak add org. Ade gmbr yg haku langsung x ingat @ xde dlm simpanan, pat tgk blk bila dorg dah haplod dlm tuu. Tak ke syioookk bila tgk gmbr2 zaman keSLIMan dolu2??? Bila compare ngan zaman skang nih... hmmppphhh..!! tak yah cite la. hahahaha.. Komen2 kat pix tuh yg buat haku tergelak sorg2 dpn pc terutama bila flashback memori time tu. Bila dah gelak2, ilang segala masalah. Bak kata En. Hubby, buat laa ape jer..asalkan happy. Dan xde nak ingat mende2 yg menyedihkan. Yesss..!! Hubby, U'r rite. Mmg btol ape dia ckp. Kdg2 haku byk melayan perasaan & memikirkan benda2 yg x berfaedah langsung sampai terlupa nak carik jalan utk mengurangkan stress dlm diri.

Bila lepak2 kat FB nih, x sangka2 plak jumpa blk member2 lama masa sekolah, belajar, same kusus & member2 rapat yg dah lame los-kuntek. Mane yg bujang, dah kawin. Mane yg dah kawin, dah beranak 3-4. Dah bahagia ngan life masing2. Haku cuma doakan yg terbaik utk dorg.

Mggu lepas, haku boring giler tahap babas kat umh. Ntah ape nak jadik. Nak kemas2 umh yg sepatutnyer haku buat ari Sabtu, last2 tangguh ari Ahad (semalam ler). Ari Sabtu, haku bgn awl. Buat bekpes & bekal utk hubby g keje (OT). Pas dia g keje, haku membuta dari kul 11.00am - 4.00pm. Haaaa..!! Isteri Missteri kan..!! Hampeh jer. Badan haku lemah semacam. Mood xde. Biasanyer keje jln jugak satu dua. Bebudak tuh pun haku x kuarkan. Bila haku jenguk kat dapur, dorg pun sama cam haku. Membuta oll the day. Dah petang tuh baru haku kuarkan dorg. Tuh pun pas haku settle masak. Kalu x, mmg x settle keje haku. Dengan 6 hekor berkerumun kat dapur, nak jln pun kne pandang kiri kanan. Tuh x kira lg dengan yg melilit sekor2 kat kaki. muahaha

Sume keje haku buat semalam. Dari thari sampai petang. Thari kemas2 umh, dapur, lipat baju & bila sume keje dah settle ptg tuh haku mandikan bebudak 6 hekor tuh. Penat giler membongkok dlm toilet tuh. Nasib baik x byk karenah. Kalu x, mau ilang sabar jugak haku nih ngn perangai sekor2.

Ari Senin jer mmg kritikal penyakit M haku nih. Tp sihat walafiat sesangat bila ari Jumaat. M.A.L.A.S sesangat nak g keje. Liat jer nak bangun tp kne bangun awl gak sbb nak siapkan bekal. Nak g cafe kat bwh opis, hmpph...!! Cam hampeh pun ade. Menu sama hari2. Pastuh kalo lambat skit, blk opis kunyah jari jer laa sbb mekanan dah abis. Tak de selera langsung nak mkn kat cafe. Sbb tuh haku rela bekal roti + planta + kaya jer. Sampai ke petang kedarah roti + teguk air teh 0 perisa stoberi tuh pun haku rela. . muahahaha..

Haku pun dah setat melalut nih. Otak BENGong. Xpe la..janji blog nih dah hapdet skit2. Nnt haku hapdet lagi bergantung pada tahap keRAJINan ari nih. Huhuhu..Chowwww...!!!~~~

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget