✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 23 February 2010

*KOLEKSI SYAMPOO ANAK BULUS*

.::Nota KhaKi MuS0x!::.
gmbr yg diambil dekat 2 bln lepas. uhuhuuhu..
sblm clearkan PC, kne wat entry dulu.
koleksi2 syampu yg haku beli utk anak2 bulus
dr dulu sampai skang. Yg paling jarang guna
syampoo Friskies tuh sbb lebih suka guna
Syampoo Anicide (utk cegah Flea dsb) tp dah abis.
Lame jugak nak abiskan sebotol besar syampu Anicide tu.
Latest syampoo yg haku beli ialah Machiko (medicated)
dlm pic yg no. 2 dr kanan. So far syampu tu la
yg paling best sbb wangi & byk buih.

tiap2 syampu tu x semua guna sbb dorg guna ikut
kategori kulit memasing (ade ker kategori kulit??)
cam Syampu Epal tu utk Cheesedale & Chester sbb
kulit dorang xde masalah, Syampu Machiko Flea tu
utk Chello sbb dia Flea Allergic (kdg2 guna Machiko Medicated)
utk Chello berselang seli la.

Yg syampu Malaseb utk Wiwi sbb dia ada fungus
tp alhamdulillah skang fungus dia dah ok cuma
haku still mandikan dia dengan syampu tu utk
pastikan dia betul2 pulih sepenuhnya.
Malaseb nih mmg berkesan wlu harga agak mahal skit
(RM48 sebotol) tp mmg berbaloi la.. X abis pun sebotol tuh,
Wiwi dah makin baik. Xde jumpa dah keruping2
yg cam kelemumur kat badan dia dan bulu dia
pun dah x gugur sangat bila haku sikat. x cam dulu2 la.
Wiwi nih mmg ade fungus dr masa dia ngan
owner lama lagi (Artok EJ) dan antara dia ngan
adik badik dia yg lain, Wiwi la yg paling teruk &
ambik masa nak baik. masa haku adopt dia,
fungus dia kejap ok..kejap x..masa tuh guna syampu
yg biasa jer pun. x knl pun Malaseb tuh ape.
dan x tau pun kucen long hair kne kering betul2
bulu dia supaya fungus x datang blk.

So, skang nih bila mandikan dorg, Wiwi kne "peram"
15 minit dlm bilik air utk pastikan Malaseb meresap
sepenuhnya dan bila dah bilas, dia paling lama kne keringkan.
dan yang lain plak mandi ikut keadaan semasa kulit dorg
dan ikut suka hati haku nak mandikan dorg
ngan syampu bau apa..hahahaha...

Lepas nih plan nak beli syampu lagi...hmm..
gaji..owhh...gaji...lame lg nak tggu 25/3..
aiyoohh..!!!!~~~~~~~

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget