✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 9 February 2010

*KENDURI KAWEN CENAH PD. 28.05.2005*

Gambar kenduri tawen Rosnah @ Cenah dgn pasangannya Mohd. Zoolhelmy @ Ujang iaitu x-hosmet haku masa jaman muda2 nyewa kat Plet Ijo (Apartment Putra Harmoni thn 2002-2003) aka opismet aka junior haku masa sekolah menengah. Byk "aka" yekkk... ahahaha.. Dia org Swk gak dan bertemu juduh ngan org Negori yg jugak opis-met kami masa tuh. Akad nikah diadakan pd. 26.05.2005 dan bersanding pada 28.05.2005. Skang anak dh nk masuk 2 horang insyaAllah bln 4 nih. Alhamdulillah..

Masa kenduri Cenah nih kami budak2 opis g konvoi 4-5 kete klu x silap. Tau jer la bila namanya "K.O.N.V.O.I." Plan awl ak bertolak kul 8.00 am dr Putrajaya, last2 bertolak kul 11.30 am. Mau x naik darah haku. Haku org 1st sampai kat area yg dijanjikan. Kul 7.30 am tauu!!! Ingatkan yg lambat dtg tuh sbb lame bersiap nak pasang anting2 sampai bahu, gelang sampai siku, rantai sampai pusat, cincin sampai ujg kuku penuh 10 jari, gelang kaki sampai kepala lutut..tp tgk2 xde pun ..nk kata mekap2 tebal 5 inci, xde plak haku tgk ber-mekap. Muka sembab jer pun. Bila call, kjp2 ckp "on-de-wei" (pala hotak hang OTW). Jauh sangat ke dr Presint 8 @ 16 nak ke Presint 9...??  Sampai2 kul 11.30 am tuh xde pun nak mintak mahap ker ape. Datang buat muka LEMBU KENYANG dia. Haihh.....!! klu dia adik haku, rasa dah kenyang kne lempang FOC & terajang 360*.

Hari tuh, klu ikut hati mmg haku nak blk umh jer. Mane x hangin menunggu sampai 4 jam tercongok dpn apartment P9 ngan Nora. Dengan x sempat bekpes memikirkan takut lambat & org dh menunggu kita. Klu x fikirkan yg kawin tuh Cenah aka kawan baik haku, xde nyer haku nak g. Ilang segala mud nak tgk org kawin.

Nak jadik kisah, OTW nak g Gemenchih tuh ade plak yg sesat barat. Tuh la bengong satu hal jugak. Dah tau bawak kete cam siput, alert la. Tgk kete depan. Nih sibuk nak dok paling blkg. Bila soh org yg terer bawak kete dia, tanak plak. Haih...betul2 buat haku ilang sabar. Bila dah sesat barat cam tuh, dah jadik satu keje plak nak call2, pastuh nak tunggu. Aduh hhhaiiiiiiii.... bikin panas ati guwee.....!!

Sudahnyer, kami sampai2 jer sane...pantin dah siap bersanding & posing2. Dah nak bgn g MAKAN pun!!!!!! Kami x sempat pun nak bergambar ngan pantin kat PELAMIN beramai2. Org sume dah pandang2. Sudahnyer, terpaksa la tarik pantin bergambar ngan kami kat tepi meja makan & depan umh sblm mkn tuh. Haku dah merungut2 ckp kat Cenah yg nyesal ikut dorg konvoi nih. Dari plan nk g awal nak mengelak lambat...LAMBAT jugak jawabnyer. Budus la dorg nih!!!

Kesimpulannyer, lepas dari kenduri kawin tuh..haku dah mengelak nak join konvoi "dorg". Nak2 yg melibatkan mami2 jarum yg nak pasang mekap 15 inci & emas berkilo2 al-konon nyer tuh. SERIK..!!! Buat sakit jiwa haku jer.

masa nih la ke-hangin-an menunggu rombongan
yg sesat barat dek degil tanak dgr org ckp

xde sempat nk gambar2 kat pelamin.
pantin dah kat meja mkn dah.
hampeh kan????

Rombongan yg HAMPEH + MENGHANGINkan!
haku x ckp semua. Sape yg terasa, dia la orgnya.



DR KIRI : Nora, Cenah, Haku & x tau sape..

DR. KIRI : Mad Not, Pejal, Kelly, Jidin, Bad (blkg),
Ujang (Panten), Bakri & Faizal

siyes..masa nih haku rasa kehilangan sorg kwn.
xde dah nak lepak2 lepas nih cam dolu2. uhuhu..



haku & nora. Sib bek Nora nih cool jer..

Kelly Bong Swee Yee, Nora & Awg. Zaini

candid!

ngn Raja Sehari.
(sehari jaa ok...!!)

dah nak balik dah. tggu lame2 buat ape.
org dah nak kemas2 brg dah. huh!!
rekod kenduri paling kejap haku attend!

.::Nota KhaKi MuS0x!::.
teringat masa sampai kat umh panten time tuh,
haku tergelincir sampai terduduk kat tanah.
tanah yg haku pijak tuh jenis tanah cam tanah liat.
kebetulan masa tuh ujan renyai2. kne plak ngan sandal
haku pakai tapak dah hawuus...ape lagik...?
cam nangka busuk haku terduduk..wakaka..
tp xde rasa malu pun masa tuh sbb tetamu yg dtg
kenduri tuh depan lg...dorg x pasan..
yg budak2 laki nih plak sume dh kat depan & haku org last sekali.
nasib bek pakai baju kaler ala2 tanah @ "necerel"
xde ler nampak sangat kekotoran tanah liat tuh.
sib baik ade awek jidin kasik tisu nak lap2 tanah tuh.
kelako bila ingat2 blk...wakakaka...

2 comments:

  1. hahahahhahaa

    oiii ako baruk bacak blog ih..lawak g..
    sai a menak hal in..ako dei ingat gei kisah masa ih..
    ngeh3...

    ReplyDelete
  2. KASIH IBU ::

    a wak menak hal in ka..?? errr..
    naah ko susui gak FB la.. x knh reveal ngadan gaih... huhuhu

    ReplyDelete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget