✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 24 February 2010

*CUTI-CUTI DI PORT DICKSON JAN. 2009*

PERKARA : Cuti2 at Port Dickson, Neg. Sembilan
TEMPAT   : Kondominium Peranginan TNB, PD.
TARIKH    : 10-12 Januari 2009
ANJURAN : Sendiri2. Menggunakan kemudahan yg disediakan sbg staff TNB.

DAY 1:
Bertolak dari Kajang agak lewat ptg Sabtu (10/1/09) sbb mlm sblm tu hubby kne keje dan kne sambung sampai petang. Ekceli nak g 2 org jer tp memikirkan kondo yg kami nak duk nnt mmg besar, so hubby ajak le SIL pegi sekali. Sekurang2nya ade budak, meriah ler skit kondo tu nnt. SIL plak bertolak dr Kapar pun lewat jugak sbb BIL keje ari Sabtu. Mlm tuh baru dorg sampai. Dorg dah sampai, baru kami kuar carik mekanan kat area Teluk Kemang.

bilik. No. 2. mmg luas & selesa

area antara meja mkn & dapur


ruang tamu

dapur

meja mkn. penuh brg ats meja. bekal2 sume. ha3x.

bilik master

pemandangan dr balkoni bilik kami duduk


memandangkan kami sampai dulu & cuaca pun
tgh paneh, so kami mandi "siming-pul" bwh kondo
xde org lg time tuh. hehehe ;)

meronda tepi pantai kejap

siyes, gmbr nih buat ati haku tiba2 sayu ..tersentuh.
klu la itu mak & arwah ayah, alangkah bestnyer.. :'(
bwk dorg jln2, cuti2 rehatkan bdn.
dan gmbr tuh jugak buatkan haku terfikir
"..adakah haku berpeluang duduk cam nih
bila dah tua2 besok sambil menikmati
pemandangan waktu petang tepi pantai dan bersama2
menghabiskan sisa2 usia yg nth sampai bila.."

tmn refleksologi tepi siming-pul

hubby tgh melayan ank sedara dia,  Allysha Qaisarah.
dak tecik neh mulut dia pot pet pot petpot pet
memecah kesunyian. best ade budak neh! :p

pas rehat2 kejap, kami g mkn.
Allysha tgh tggu udang yg jadik pebret dia.

ikan bkr tp cam kukus TAPI sedap giler..!

sutun gureng kunyit =p~

fuuiiiyohhh..Puyuh 3 rasa la..he3x

haku nyer ketiau tomyam.

tomyam campo

WAJIB amik gambar. hahaha..


budak berbulu nih menarik perhatian haku
chumel sesangat. kaler soft jer.

tp sian dia..comot jer. klu blk umh haku,
mmg haku mandikan dia bersih2.
kasik mangi2..pastuh gomol sekuat ati..hehehe..

dia buat haku JATUH CHENTA..siyes..tak tipu!!!!

dengan keletah dia..suka main.
usik2 ngan tali rafia jer pun dah lincah + cepat
jer tgn dia nak capai & amik..

gaya dia buat hati haku meronta2 nk bwk dia blk Kajang.
klu la hubby kasik haku bela dia time tuh, rasanya
percutian tuh dipendekkan serta merta kepada
separuh hari (mau besok pg2 pas subuh terus blk Kajang)
tapi...apakan daya..kuasa bkn kat tgn haku..
sedih bila teringat dia blk :'(


 Pemandangan dr dpn Kondo TNB, PD waktu mlm.

pst : ada sambungan maa..... ;) :p

2 comments:

  1. lia.
    bestnya percutian kat pd.
    menarik jerk tengok
    tempat pon besar dan selesa.

    kucing tue sangat2 comel lah lia.
    geram nyer tengok.
    bulu pon cam lembut jerk.
    eiii..cam nak picit2 jerk

    ReplyDelete
  2. ha ahh Linda..mmg best + selesa + kondo dia pun besar. tp susah jugak nak apply tuh. Nak2 plak klu time cuti sekolah. nak pilih2 tarikh payah skit. Kdg2 dorg kasik kita tarikh hari bekerja. Kira nasib baik la klu dapat weekend. X macam Rumah Peranginan utk kite yg keje Gomen tu. Anytime nak apply + tarikh ikut suka kita nak cuti biler.

    Kucen tuh mmg chumel giler la Linda..
    ati nih meronta2 jer nak bwk dia blk.
    siap hint2 kt hubby nk amik dia..
    tp cepat2 hubby ckp "x pyh..kat umh dh byk.."
    huhuhuhu...teringat2 jer kat dia..
    senang ckp .. mmg lia dah JATUH CINTA la kat dia...uwaaaa...

    ReplyDelete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget