✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 17 February 2010

*CHEESEDALE & CHESTER DAH NEUTER*

Lanjutan dr entry [NEUTER] So, nih nak buat entry gambar Cheesedale & Chester yg selamat di-potong aka neuter pd. 01.02.2010 sempena Hari Wilayah baru2 nih. Gambar dh lame tansper masuk PC, tp jadik menyampah nak mem-blog disebabkan kdg2 PC slow la, lambat loading pix la, pastuh tenet poblem la dan xde mud M.A.L.A.S jugak slh satu sebabnyer. hehehe...biasa la.."HAKU" kan...buat ikut suka mood & ati jer...ngeh3xx... 

Chester dok ngiau bila haku lalu dpn cage.
mintak lepas & nak manja2 la tuh..


jilat2 tgn. masa nih haku dh pasan
sblm hntr neuter kaki & tgn dia cam ade nanah
& luka2. tak tau ngape...

luka after neuter.
xde ler teruk sangat cam Chello dulu

Rusty dok jenguk ank bujang dia.
3 hari x jumpa..hehehe

Grooming senirik ler yekk..

CHEESEDALE : merenung masa depan after neuter..
macho kah JANTAN haku????
smp umh tuh kne rehat2 dulu.
kalo lepas, mau wat marathon dlm umh dak 2 hekor neh. 


.::Nota KhaKi MuS0x!::.
tgk pd. keadaan luka dorang pas neuter,
mmg rasa lega sesangat. dlm 3-4 hari pas neuter,
luka dah kering & elok jer nampak. kemas.
b4 nih masa nak hantar dorg, risau sangat + serik pun ada
bila memikirkan balik pengalaman neuter Chelo dulu.

Luka Chello dulu after neuter dlm 2 bulan tuh x kering2 lg.
kejap2 berdarah, kejap2 cam berair, cam bernanah.
cam bentan pun ade. x tau ngape.
bila tanye pengalaman member2 lain neuter yg male,
suma rata2 ckp dlm 3-4 hari luka dah elok.
makin menguatkan rasa penyesalan lam ati..
sampai rasa nyesal pun ader. x tau nyesal dr sudut mane.
siyes haku mmg x sampai ati tgk dia sakit cam tuh.
bayangkan tiap2 pagi & petang haku kne bersihkan
luka dia takut infection. Mmg dugaan betul.
Dengan Chello yg takut giler kat kami masa tuh.
Tiap kali kne pegang jer, dia meronta2.
Agaknyer dia ingat kami nak sakitkan dia lagi.
Klu tgk betul2 pun nampak beza dia nyer *tuttttt
ngan *tutttt ChiChi & yg 2 hekor tuh.
So, sbb tuh bila Chello sakit baru2 nih, kami ingatkan
dia nyer *tutttt kne infection & jadik buruk bernanah.
Sbb selain tuh, rasanya xde lagi sebab musabab
yg boleh jadik penyebab...
ape haku ckp neh ekk..?? ape2 jer la..
janji haku paham...huhuhuh

0 ORANG DAH HISTERIA...!!!!!:

Post a Comment

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget