✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 24 February 2010

*CUTI-CUTI DI PORT DICKSON JAN. 2009 - HARI LAST*

sambungan..nih last tau..

Hari last (12/1), pas Subuh sambong tido blk. Pastuh bgn lambat. Nama pun cuti kan. hahaha.. Memandangkan thari tuh dh nak check out & balik Kajang Pak Malau, so kami malas nak kuar bekpes. Lagi malas nak turun bawah. Tapi cacing dah ngamuk dlm perut. Kelaparan! Ingatkan nak kuar thari jer terus carik makan tp x  blehh tahan. Last2 order kat Cafe bwh tuh. Mintak hantar ke bilik. 

Tapi disebabkan salah info oleh dorg kat Cafe tuh, semua menda mekanan yg kami order dia hantar 2 SET setiap satu. Walhal kami order nasik lemak jer yg 2 SET, tp dia hantar SANDWICH 2 SET, ROTI BAKAR 2 SET, SOSEJ + SCRUMBLE EGG 2 SET dan TELUR 1/2 MASAK 2 BIJIK X 2 SET..!! dan sudahnyer..kami terpaksa rela mkn sume tuh sbb hubby mls bising2 nak panggil budak tuh naik bilik balik. Dari plan nak BEKPES JER terus jadik LUNCH. hahahaha..





bekpes kat luar balkoni. best! 
cam rementik jer..hahahaha 

Pas kemas2 brg, kemas2 kondo (sbb pihak pengurusan akan check bilik ms kita serah kunci utk memastikan teda brg hilang), kami pun bertolak blk thari tu tp sempat la singgah Nilai 3. ngehehehe...dh alang2 sampai PD kan....?? Bila lagi nak g sane...klu hrp saje2 nak g, ntah thn bila. huhuh...dah sampai Nilai 3, x tau nak beli ape. Last2 sambar kain China Silk putih bunga pink2 yg sampai skang x buat baju lg. heheheh..






teringin nk mkn bubur. nih kt Mary Brown.
1 jer tau..bukan 2 SET!

abis daaaaa...sekian..time kaseyyyyh ;)

*CUTI-CUTI DI PORT DICKSON JAN. 2009 - HARI KE-2*

Sambungan...

DAY 2:

Besoknyer (11/1) pagi2 (dekat thari pun- time yg ade kt pix tu xblh mnipu :p) kami bawak dak tecik nih mandi siming pul. Kemain sukeh lg dia. Tgk la aksi2 nyer..


dak tecik tuh main percik2 air kat Pak Bob dia :p

main gelongsor air plak ngan Pak Bob

hubby & SIL membilaskan diri.
haku x mandi siming pul ari tuh. malas :p

dpn kondo. nk kuar lunch.



mmg dia x bleh jauh dr Pak Bob dia.
ade jer menyelit. hahahaha..

pekena ABC kat tepi pantai Teluk Kemang.
Tempat ngeri tragedi berdarah thn 2008.
So, haku x nk g jln2 kat pantai tu. xnak teringat :-ss


cam biasa, dlm entry haku WAJIB ada gambar
makhluk berbulu kaki 4 nih. chumel jer tergolek tepi kaki

ptg tuh haku mandi siming pul lagik.
dak tecik tuh dah blk Kapar dah.
Esok umi & abah dia nk keje.
Tinggal kami berdua. Kondo pun sunyi sepi jer.
cam seram pun ade. huhuhu

gmbr cafe dpn siming-pul.
time tu nk g carik mkn

ms kat kedai mkn area mane ntah.
mula2 dia sekor jer. wat muka kesian.
so haku kasik udang celup tepung sekor :p

pastuh sambung mkn blk. haku nyer sup sayo.
kenyang lg nk mkn nasik time tu.

udang celup tepung. besar2 udang dia..Yummy..!!

pastuh tiba2 muncul "gepren" dia dr mane ntah.
Dia wat muka kesian lg. Nak soh haku kasik
gak udang celup tepung kat gepren dia la tuh! hahaha!
  
time nk makan sume wat muka sayu yekk...pandai2xx..

gmbr dr ats Kondo. amik pas blk mkn tu.


hade lagik sambungan..last..hehe..

*CUTI-CUTI DI PORT DICKSON JAN. 2009*

PERKARA : Cuti2 at Port Dickson, Neg. Sembilan
TEMPAT   : Kondominium Peranginan TNB, PD.
TARIKH    : 10-12 Januari 2009
ANJURAN : Sendiri2. Menggunakan kemudahan yg disediakan sbg staff TNB.

DAY 1:
Bertolak dari Kajang agak lewat ptg Sabtu (10/1/09) sbb mlm sblm tu hubby kne keje dan kne sambung sampai petang. Ekceli nak g 2 org jer tp memikirkan kondo yg kami nak duk nnt mmg besar, so hubby ajak le SIL pegi sekali. Sekurang2nya ade budak, meriah ler skit kondo tu nnt. SIL plak bertolak dr Kapar pun lewat jugak sbb BIL keje ari Sabtu. Mlm tuh baru dorg sampai. Dorg dah sampai, baru kami kuar carik mekanan kat area Teluk Kemang.

bilik. No. 2. mmg luas & selesa

area antara meja mkn & dapur


ruang tamu

dapur

meja mkn. penuh brg ats meja. bekal2 sume. ha3x.

bilik master

pemandangan dr balkoni bilik kami duduk


memandangkan kami sampai dulu & cuaca pun
tgh paneh, so kami mandi "siming-pul" bwh kondo
xde org lg time tuh. hehehe ;)

meronda tepi pantai kejap

siyes, gmbr nih buat ati haku tiba2 sayu ..tersentuh.
klu la itu mak & arwah ayah, alangkah bestnyer.. :'(
bwk dorg jln2, cuti2 rehatkan bdn.
dan gmbr tuh jugak buatkan haku terfikir
"..adakah haku berpeluang duduk cam nih
bila dah tua2 besok sambil menikmati
pemandangan waktu petang tepi pantai dan bersama2
menghabiskan sisa2 usia yg nth sampai bila.."

tmn refleksologi tepi siming-pul

hubby tgh melayan ank sedara dia,  Allysha Qaisarah.
dak tecik neh mulut dia pot pet pot petpot pet
memecah kesunyian. best ade budak neh! :p

pas rehat2 kejap, kami g mkn.
Allysha tgh tggu udang yg jadik pebret dia.

ikan bkr tp cam kukus TAPI sedap giler..!

sutun gureng kunyit =p~

fuuiiiyohhh..Puyuh 3 rasa la..he3x

haku nyer ketiau tomyam.

tomyam campo

WAJIB amik gambar. hahaha..


budak berbulu nih menarik perhatian haku
chumel sesangat. kaler soft jer.

tp sian dia..comot jer. klu blk umh haku,
mmg haku mandikan dia bersih2.
kasik mangi2..pastuh gomol sekuat ati..hehehe..

dia buat haku JATUH CHENTA..siyes..tak tipu!!!!

dengan keletah dia..suka main.
usik2 ngan tali rafia jer pun dah lincah + cepat
jer tgn dia nak capai & amik..

gaya dia buat hati haku meronta2 nk bwk dia blk Kajang.
klu la hubby kasik haku bela dia time tuh, rasanya
percutian tuh dipendekkan serta merta kepada
separuh hari (mau besok pg2 pas subuh terus blk Kajang)
tapi...apakan daya..kuasa bkn kat tgn haku..
sedih bila teringat dia blk :'(


 Pemandangan dr dpn Kondo TNB, PD waktu mlm.

pst : ada sambungan maa..... ;) :p

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget