✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Wednesday, 27 January 2010

*TANGAN KANAN CHICHI BENGKAK!*

Haku pasan dah 2 hari ChiChi x aktif sangat. Bila panggil, dia lmbt nk dtg. Klu dtg pun, lambat. Biasanya panggil sekali jer dia terus dtg wlupun sblm tuh kita tepuk @ jentik @ marah dia. Ari tuh pun masa haku bukak pintu dapur tempat baru dorng tuh, dia x kuar2. Haku panggil2, dia wat derk. Bila nk turun, cam takut2. Mula2 tuh xde ler syak ape2. Hubby ckp maybe baru nak sesuaikan diri ngan tempat baru. So, haku ingat normal la kot.

Mlm td blk2 jer dr Alamanda haku terus g tgk dia. Risau jer blk2 tuh samting-rong jadik kat bebudak tuh. So masa tuh la haku pahsan yg bila dia berdiri, dia salu angkat2 tangan kanan dia. Cam takut2 nak pijak. Tp bila haku check2, x nmpk lg ape yg pelik. Pastuh bila haku panggil dia soh g ruang tamu, dia cam takut2 nak lompat turun dr para wet kitchen tuh. Haku check lg sbb x puas ati.

Akhirnya haku nmpk pergelangan tgn kanan dia cam bengkak. Bila haku bezakan ngn tgn belah kiri, mmg tak sama. Pelik. xtau ape sbb. Nak kata seliuh sbb lompat dr para tuhh, lg tinggi dr tuh ChiChi bleh lompat. Nak kata para tuh tinggi, lagi tinggi cage yg dorg panjat & lepak2 atas tuh. xde jwpn knp mcm tuh. cuma yg haku risau, takut dia kne gigit samting ker...ape ker.. kot2 ade mende merayap kat dapur tuh dia cuba nak main/sentuh/kacau. Tp berdasarkan tanda2 yg xde muntah/cirit @ bdn dia x pns, hrp2 ok la. Mlm td pun nmpk dia dh nak dtg bila kne panggil. Dan klu dia still x aktif jugak, plan nak bawak g klinik klu hubby x kje mlm nih. Haku xnk menyesal kali ke-2...





perasan x benjol antara line bulu oren & putih tuh?

monyok. ChiChi yg normal xkan duduk diam.
dok gesel2 & sondol mintak gosok.


.::Nota Ikhlas Dari Sudut Hati::.
Ya Allah..janganla diuji lagi hambaMu ini.
Seperti mana ujian yg diberikan padaku sblm nih.
hambaMu dah x kuat nak menghadapi dugaan2 tu.
dan juga tak mampu & kuat
fizikal, mental, EMOSI & dr segi kewangan
untuk memberikan yg terbaik klu apa2 jadik kat dia & yg lain.
berikanlah kesihatan yg kekal & umur yg panjang
buat mereka. Amin.


4 comments:

  1. moga-moga nota ikhlas yang lahir dari hati itu.
    ALLAH dengar.
    kita doakan yang terbaik utk mereka.

    ReplyDelete
  2. AMIN..insyaAllah linda...harap Allah dengar apa yg kita hajatkan. semoga kehidupan dorg lebih baik dr sblm2 nih.

    ReplyDelete
  3. sian chichi..moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. QISHA:::Alhamdulillah..Chichi dah sihat sepenuhnya. Tangan dia dah x bengkak dah. Dah berjalan dengan kompiden + sombongnyer dlm umh. xde takut2 cam mula2 ari tuh. Syukur. Thanks yer..hehehe

    ReplyDelete

♥♫☻ KORANG SUME AKAN KELIHATAN SANGAT "SWITTT LAAAGI GOJESSSS" SEKIRANYA BERGOSIP SECARA AYU & SOPAN. TERIMA KASIH, DAUN KELADI..HEHE ☻♫♥

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #

#BLOG ARCHIVE#

There was an error in this gadget