✿ ASSALAMMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA U OLSSS..!! ✿

✿ WAKTU BERDETIK ✿

FOLLOWERS

Tuesday, 27 October 2009

*LAST DAY BOSS HAKU*

gegambar masa bos haku last day 15/10/2009 lepas.
bos haku nih adalah bos yg ke-3 selama 3 thn haku keje
kat opis baru nih. 2 org sblm nih bertukar atas kenaikan
pangkat dan yg nih plak, baru jer masuk 6 bulan ++,
dahhhhhh bertukar lagi. hmm...xpe la kan...

Apa2pun, haku doakan bos lame haku nih
terus maju jaya di tempat baru.
Walau x lama sangat ngan dia, mmg rasa kehilangan
jugak ler. Baru jer nak serasi...
So ari tuh, sblm dia bertukar ke opis baru,
haku pakat ngan jr. bos aka Inche Isan @ mamat tuh 
nk kasik adiah kat dia. Adiah yg x seberapa
tp diberi ngan penuh keikhlasan. hehehehehehe..

sengih cam nk kasik adiah kt aweks plak :p


acara penyampaian adiah yg x seberapa dr kitorg
tp ikhhhhhhlass tawwww...


Inche Isan sedang kontrol macho..uhuhuh:p


yg inche isan tunjuk sign "GOOD" tuh sbnrnya dia nk ckp cam nih..
"..Pssstt Puan..nnt kasik markah LNPT saye baeeeekk punye yek.." :p


nih ler kami. dlm opis nih, 4 org nih jer...
walaupun x ramai, tp best! huru hara sendiri2 jer.


aksi pose yg blurrrr


sr. boss (duduk) & jr. boss. ujg thn nnt carik 2 org nih
ler utk LNPT haku..wakakakaka...





x-boss haku yg simple, baeekk ati dan
lembut orgnyer...(siyes..bkn nk "kipas" nih)..hehehehhe


musnahkan segala bukti2. penat haku buat tawww..
(kalo la mamat tuh baca, mesti dia nk ckp dia pun tlg buat jugak) :p



.::Nota KhaKi BuSux!::.
dah dapat boss baru dah..nasib baekkk sempoi gak..
xde ler rasa kecooot perooot jer nk g keje cam mula2 dulu..
huhuhuuhh


Monday, 26 October 2009

*BAByVi PEGI CHECK-UP*


senin yg lepas hubby bawak babyVi g check-up.
isik angin, still cam kurang angin kate nyer.
check punye check, tayar bocor skit.
tayar pun dh agak "BOTAK" so nk kene tukar ler
nampak gayanyer. Tuan dia pun ikut "BOTAK"
gk ler lepas nih sbb nk tukar tayar baru
plus babyVi nih plak sambut "besdey ke-3"
pada 29.10.2009 nih. Botak....! Botak...!!


soh cina tuh check tayar. bayar RM3! xde mende FREE kan?

"sempot-rim!" Haku berangan yg atas sekali belah kiri.
tp tuh saiz yg besar punye.
angan2 nak tuko "sempot rim" tuh..
tp ntah biler....huhhuhu

.::Nota KhaKi BuSux!::.
ngeeeeeeeee.....



Monday, 19 October 2009

*CUTI @ PULAU PANGKOR*





.::Nota KhaKi BuSux!::.

cantexxx x pix kat atas tuh?
Nampak rementik kan....???kan..??? kan...???
kalo korang ckp x rementik, xpe la..
tp bg haku, pemandangan nih ler paling chantexx
sbb haku ade time nih. Maha Suci Allah
yang menciptakan kejadian alam yg sangat2 indah.

Gambar nih amek masa matahari terbenam kat
Pulau Pangkor pada bulan Februari yang lepas.
Nih 1st time haku join aktiviti kelab opis haku wat trip
dan rasanya dalam byk2 aktiviti haku join,
PERCUTIAN DI PANGKOR nih la yg PALING BEST yg
haku penah join setakat nih. Walaupun masa tuh haku xknl
sbb masing2 ade yg xpnh jumpa memandangkan kitorg
dtg dr pelbagai unit @ agensi bawah JPM, tp kitorg cam dah kenal
lame dah. Sbb yang join tuh SEMUA GILA BANGAS!!
Sporting & dorang nih paling PANTANG TGK CAMERA!

Harap program ke Pangkor lagik ujg thn nih sempena
cuti Tahun Baru jadik ler. Dah tentu haku xbleh x g!
Kayak, snorkling & mandi laut + BBQ sea-pud.
Best sesangat.......!!!


Thursday, 15 October 2009

*RUSTY & SENAMA YOGA*



.::Nota KhaKi BuSux!::.

Ibuk Rusty menunjukkan cara2 senaman yoga
yang seh-suweii untuk para ibuk2 kucen yg bunting
anak sulung ataupun baru lepas beranak!
bagaimanapun, utk para ibuk2 kucen
yg baru menjalani pembedahan,
senaman cara ini adalah tidak digalakkan.

*WIWI & CERMIN DIRI*



"..ku chermin diri ini
terteralah kedaifan (fungus kat idong)
yang x engkau inginkan....
ku melepas keluhan yang panjang...
menyesali....la..la..la..la..
(intonasi ikut lagi kump. Ukays.
Tajuk? x hengat.) wakakaka..

Wiwi nih, yg haku pasan, mmg riguler kastemer
cermin nih. kalo time dia memain area situ,
x semena2 tiba2 berdiri depan cermin.
kadang2 time haku bersiap2 nk kuar,
dia pun berebut nk tgk cermin gk.

bagus la...kecik2 dah pandai mencerminkan
diri sendiri. dah besar kang bleh la
jadik model kangkangs style (sbb salu wat aksi kangkang
x kira time masa sama ada tido, main2 & manja2 time.
aksi nih sempat haku snap pd. 11/7/2009 lepas.


muat ker muka tuh, cik adik??

.::Nota KhaKi BuSux!::.
kehadiran wiwi jadi penyeri bersama yg lain.
Thanks ej sbb percaya akak utk adopt dia..!


*CHESTER & KOTAK A4*

nih gambar pd. 21/6/2009 lepas. Aksi2 Chester
(dulu nama Chipmunk) tp hubby soh tukar jadik Chester.
aksi bersama2 penutup kotak A4. Kalau dulu, mmg ler muat,
skang nih dia dh makin memboooolat.
Haku ghasa antara dia 3 ekor generasi ke-3 Rusty nih,
setakat nih dia la pemegang rekod paling
boolat + gemok + gebus + tahap kemanjaan dia
skang nih hampir2 mengatasi Chichi.
salu buat2 lalu depan haku & hubby,
pastuh kalo kita panggil dia, ots tuh gak dia
tergolek2 sambil membalikkan badan dia atas lantai.






.::Nota KhaKi BuSux!::.
haiiyoohhh....! agaknyer kalau masuk show,
bleh menang x kategori..........
"KUCEN MENGADA-NGADA tp PENAKUT???"



*WIWI WUZ 'ERE!*


.::Nota KhaKi BuSux!::.
Holaaaaa.... Hye Eberibodi..Wiwi wuz 'ere..!!!

*BERAYA UMAH PAK LONG (HAJI KERAM)*

Lg cite beraya. x pe la kisah basi pun. Lgpun blog nih haku buat utk sendiri2 tgk & baca. Kalau ada yg sudi nak singgah & baca, sokorrrr la nak oiiii... Mak x kehsah. Kalau ckp pasal blog utk sendiri2 baca, maknanya cite yg zaman dulu2 pun xpe kalau nak post dalam nih. hehehehehe.. Xyah nak kene hapdet selalu semata2 nak nampak sentiasa hapdet.

Nih gambar masa raya ke-5. Kali nih beraya kat Kpg. Boom, Oya. Nih la family Pak Long aka Haji Wa Keram. "Wa" dalam bahasa melanau maksudnyer pakcik@makcik yg paling sulung ler. Wa Haji Kram nih abg arwah ayah haku. Beza umo ngan arwah ayah, x dapat ler haku nak pastikan. Dulu2 ade ler arwah ayah cite tp masa tuh x amik port pun. Masa g umh Wa, nampak kurus dah dia. Nampak ketuaan dia. Sayu plak haku bila tgk adik beradik arwah ayah. 3 orang tuh jer la yg tinggal skang nih. Wa, Pak Uda Drahman @ Udak Man & Pak Usu Mansor. Perasaan tuh sama bila g umh/jumpa dorang masa baru2 arwah ayah haku ninggal. Haku nampak ARWAH AYAH dalam DIRI DORANG. sob..sob..sob..! :'(  :'-(

Memandangkan raya nih ade kesempatan nk g jumpa Wa, haku x lepaskan peluang. Yer la..org dah tua, kita x tau bila lagi nak jumpa. Haku plak thn depan maybe x balik raya Swk sbb dah turn balik Kelantan ler plak. Jumpa x jumpa lagi, thn 2010. Sama ada dia g dulu, atau mane tau..haku yg pegi mendahului Wa. Wallahualam.


gambar beramai2 ngan family Wa @ Pak Long






Pak Long @ Wa Haji Keram bin Utun bin Rais



yg baju merah sebelah haku tuh kira Mak Su Serah,
adik angkat pak long. arwah atuk bela masa kecik lg.
dia insan istimewa @ terencat akal. Yg depan tuh "anak" dia,
Siti Hajar binti ABDULLAH!
SOALAN : Ade jugak ker orang nak kat org terencat busuk nih????
JAWAPAN : anak dia nih hasil kacukan MANUSIA
yg x berdosa (mak su) + pemerkosaan BINATANG
(yg konon2nya PAK AJI babi) yg bertopeng SETAN.
Opss...! bab2 org tua babi tuh mmg haku rasa nak
potong jer dia punye anu.
dah bongkok 3 dah. dah nak mampus tp ....
nafsu serakah macam sial!!!


.::Nota KhaKi BuSux!::.
haku ingat lg org tua tuh penah kacau2 haku time balik sekolah rendah/menengah dulu2. buat2 cam batuk/berdehem semata2 nak tarik perhatian. mampus haku x pandang. nak termuntah weii!!! Cucu dia tua dr haku lak tuh. hakkktuihhhh...!! Haku pernah mengadu kat arwah ayah,dia ckp kalau lg sekali dia buat, tau la org tua tuh nnt. haku penah maki2 dia, tp dia buat muka cam ****!!

tp yg haku plg x bleh lupa smp skrg nih, org tua sial nih penah sindir2 haku & mak dgn ckp camni:

"..ada orang sakit menyusah anak bini, kuar masuk hosp, ke hulu.. ke hilir..bila dah mati..usung sana, usung sini..mengabis duit jer. x nak la mati cam tuh..susah anak beranak.."

(sindiran tu merujuk kepada kes arwah ayah haku yg meninggal di Sibu Jaya, Sibu pada bulan 6/2001 dan keesokkan harinya kami adik beradik bawak jenazah balik ke Oya, Mukah & menguruskan perkebumian arwah ayah dengan bantuan saudara mara & jiran tetangga).

dan.. haku yg sememangnya dah lama panas ati dengar sindiran tuh terus membalas dengan ayat cam nih :

"..kalau yg susah pun.. ANAK BINI org tu. kenapa pulak ORANG LAIN yg sibuk2. Ade ker anak bini orang tuh menyusahkan kita, mintak tlg itu ini, guna harta benda wang ringgit kita? Kalau duit kita yg abis, xpe la kita nak sibuk2. nih xde kene mengena. yg SUSAH, anak bini DIABUKAN anak bini KITA. Kita pun bukannya dpt signal nk mati bila. senang nak siap sedia gali kubur sendiri sblm mati supaya x susah anak bini usung ke hulu ke hilir. Ada orang, ckp ikut sedap mulut. x pakai otak. Akal letak celah kelangkang. Itu yg ade org nih nampak dh tua kutuk tp BANGANG MACAM LEMBU!..."

Haaa...hambik kau org tua kutuk x sedar diri. Terdiam sambil mata terkelip2 macam beruk kene titis air hujan. Dia ingat dia sindir2 mak haku, haku nak buat2 bangang tutup mulut. Salah orang la weiii.. Haku pantang sangat kalau orang ckp cam tuh dpn mak. Pantang tgk mak sedih. Nak2 kalau kuar airmata. Sampai mati org tuh akan haku buat MUSUH. Arwah ayah sakit xde menyusahkan sape2. Tambang teksi ulang alik g Hosp, semua abg2 yg byrkan. Ninggal pun cam tuh. Adik beradik ayah yg uruskan semua. Cemane blh ckp MENYUSAHKAN ANAK BINI??? Ape kene mengena ngan beruk tua tuh????

# KLIK TO OLDER POSTS #

# KLIK TO OLDER POSTS #
There was an error in this gadget